Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas ratiņbasketbola izlase dodas uz Eiropas čempionātu

Šodien Latvijas ratiņbasketbola izlase dodas uz Eiropas čempionātu, kas norisināsies no 02.-07.augustam Kauņā, Lietuvā. Mūsu puiši jau ceturto reizi piedalīsies C divīzijas sacensībās, mērķis ir viena no pirmajām divām vietām, kas nodrošina iespēju nākamgad startēt B divīzijā.

Iepriekšējo gadu rezultāti un to progress vieš cerību, ka šoreiz varētu mērķi sasniegt:
2005.gads – Eiropas Čempionāts C divīzija, Portugāle – 10.vieta
2007.gads – Eiropas Čempionāts C divīzija, Īrija – 7.vieta
2009.gads – Eiropas Čempionāts C divīzija, Latvija - 3.vieta

Latvijas ratiņbasketbola izlases sastāvs: Uzbrucēji – Kaspars Turks (izlases kapteinis), Agris Lasmans, Rolands Rasmanis, Kārlis Gabranovs; Aizsargi – Dmitrijs Rukavišņikovs, Arnolds Sviklis, Kārlis Podnieks, Aigars Miklāvs, Guntars Skrabis; Centrs – Guntis Liepiņš, Andrejs Kirillovs; Galvenā trenere – brazīliete Ana Cardoso, Treneris – Aivars Konopackis, Fizioterapeite – Signe Rinkule, Komandas ārste – Sandra Rozenštoka.

Eiropas čempionāts C divīzijā šoreiz gan ir nedaudz savādāks, kā citus gadus, jo sākumā plānoto septiņu komandu vietā, startēs tikai četru valstu izlases – Grieķija, Latvija, Lietuva, Ukraina, diemžēl „finansiālās krīzes” dēļ, čempionātā atteicās piedalīties Baltkrievijas, Portugāles un Serbijas valsts vienības. Katrā ziņā plānotās sacensības nebūt nebūs vieglākas, spēļu grafiks ir ļoti saspringts, kopumā tiks izspēlētas 18 spēles sešās dienās.

Latvijas izlases spēles šajā čempionātā:

DatumsLaiksIzlases
2.08.20.00Lietuva - Latvija
3.08.17.45Latvija - Ukraina
4.08.11.00Grieķija – Latvija
4.08.20.00Latvija - Lietuva
5.08.13.15Ukraina – Latvija
5.08.17.45Latvija – Grieķija
6.08.Pusfināli
7.08.Fināli

Eiropas čempionāta spēles norisināsies „Sabonio basketball school” sporta zālē, kas vienlaicīgi ir arī Lietuvas komandas „Žalgiris” mājas zāle.

Aicinām atbalstīt mūsu izlases komandas puišus, gan klātienē, gan jūtot līdzi no attāluma – Online rezultāti oficiālajā sacensību mājas lapā ECMC 2011

Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija ir padomājusi arī par faniem, kuri dosies uz Kauņu. Faniem ir rezervētas vietas viesnīcā „Sportas” Aušros iela 42A, maksa par diennakti - 6 LVL.

Informāciju sagatavoja
Daiga Dadzīte, LRSF un LPK prezidente


, 2011-08-01 14:00, pirms 13 gadiem
Sarauj!
, 2011-08-01 14:38, pirms 13 gadiem
ve4i turaas
, 2011-08-01 15:41, pirms 13 gadiem
Gaidam medaljas maajaas
Veiksmi un izturiibu
, 2011-08-01 16:12, pirms 13 gadiem
mosh biedrins tur var speeleet?
, 2011-08-01 16:31, pirms 13 gadiem
Vai taisnība, ka ratiņbasketbolu spēlē arī veseli cilvēki bez kustību traucējumiem?
, 2011-08-01 16:59, pirms 13 gadiem
Saimonss rakstīja: Vai taisnība, ka ratiņbasketbolu spēlē arī veseli cilvēki bez kustību traucējumiem?
nee taa nau taisniiba - visi tur speeleejoshie ir ar kustiibu trauceejumiem - zinu to tikai tapeec ka mana pateeva bralais ir shiis izlases treneris(Aivars Konopackis) bet shtatos esot liiga kuraa arii veseli cilveeki seezaas ratos un bumbo
, 2011-08-01 17:16, pirms 13 gadiem
kreicakungs rakstīja: nee taa nau taisniiba - visi tur speeleejoshie ir ar kustiibu trauceejumiem - zinu to tikai tapeec ka mana pateeva bralais ir shiis izlases treneris(Aivars Konopackis) bet shtatos esot liiga kuraa arii veseli cilveeki seezaas ratos un bumbo
Nu ikdienā ratiņu basketbolu spēlē arī spēlētāji bez kustību traucējumiem, bet čempī gan visi spēlētāji ir "vienādā situācijā"..
, 2011-08-01 18:05, pirms 13 gadiem
Saimonss rakstīja: Vai taisnība, ka ratiņbasketbolu spēlē arī veseli cilvēki bez kustību traucējumiem?
Skaidrības labad, ratiņbasketbolu var spēlēt cilvēki bez kustību traucējumiem, bet, lai piedalītos IWBF (Starptautiskās ratiņbasketbola federācijas) organizētos Eiropas, pasaules čempionātos un Paralimpiskās spēlēs, ir jābūt speciālai klasifikācijai - "Minimal disability" jeb visiem saprotamā valodā - spēlē cilvēki, kuri sportojot ir guvuši traumas, veikuši operācijas pēc kurām ārsti aizliedz skriet, lekt (piem. muguras operācijas, ceļu operācijas, potīšu saišu operācijas, un tml.), bet tas nenozīmē, ka cilvēkam ir jābūt "invalīda" statusā. Ratiņbasketbola spēle no parastās basketbola spēles atšķiras tikai ar to, ka basketbolu spēlē sēžot ratiņkrēslā un katram spēlētājam ir noteikts klasifikācijas punktu skaits, atkarībā no spējas kustēties - no 1.0-4.5, uz laukuma vienlaikus spēlē 5 spēlētāji un klasifikāciju punktu skaits nedrīkst pārsniegt kopsummā 14 punktus. Noteikumi, spēles laukums, spēles laiks, iemestie punkti, trīspunktu līnija, bumbas driblēšana, uzbrukuma 24 sek. - tieši tāpat, kā visiem zināmajā basketbola spēlē.
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.