Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas rekordists Larkins spēlēs Turcijas izlasē

Rolands Eliņš

Eirolīgas rekordists Larkins spēlēs Turcijas izlasē
Šeins Larkins. Foto: EPA/Scanpix

27 gadus vecais amerikāņu basketbolists Šeins Larkins paziņojis, ka spēlēs Turcijas izlasē, kļūstot par naturalizētu spēlētāju.

„Esmu pagodināts, ka man ir radusies iespēja pārstāvēt Turcijas valsti, pievienojoties tās nacionālajai basketbola izlasei,” sociālajā tīklā „Twitter” raksta Šeins Larkins. „Ar nepacietību gaidu, kad varēšu vilkt mugurā kreklu ar Turcijas karogu un pārstāvēt šo valsti ar lepnumu.”

FIBA noteikumi paredz, ka izlasē var spēlēt tikai viens naturalizētais spēlētājs. Turcija iepriekš savā sastāvā bija iespēlējusi Bobiju Diksonu un Skotiju Vilbekinu, bet Larkins, visticamāk, pārstāvēs Turciju 2020. gada olimpisko spēļu atlases turnīrā.

Turcijas OS atlases turnīrā cīnīsies ar Urugvaju un Čehiju, kamēr otrā apakšgrupā būs Grieķija, Ķīna un mājiniece Kanāda. No šīm sešām izlasēm tikai viena saņems olimpisko ceļazīmi.

Larkins spēlē „Anadolu Efes” vienībā, ko pārstāv otro sezonu. Iepriekš viņš aizvadīja vairākas sezonas NBA, nospēlējot 256 spēles četru komandu sastāvos. Viņš vidēji mačā guva 5.5 punktus un veica 2.9 rezultatīvas piespēles, bet nevienā komandā nepalika ilgāk par vienu sezonu.

Šosezon Eirolīgā Larkins izcēlies ar vidēji spēlē gūtiem 21.8 punktiem, gandrīz dubultojot iepriekšējā sezonā iespēto, un četrām rezultatīvām piespēlēm. Larkina rēķinā arī iespaidīgā spēle pret Minhenes „Bayern”, kurā viņš iemeta 49 punktus un kļuva par Eirolīgas rekordistu.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/ShaneLarkin_3/s...