Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1191, Did:0, useCase: 3

Gulbenes basketbolisti izcīna ceļazīmi uz Latvijas olimpiādes finālsacensībām Liepājā

Gulbenes basketbolisti izcīna ceļazīmi uz Latvijas olimpiādes finālsacensībām Liepājā
www.dzirkstele.lv

Pagājušās nedēļas nogalē trīs dienas turpinājās atlases sacensības Latvijas III olimpiādes finālsacensībām basketbolā vīriešiem. Gulbenes novada komanda izcīnīja visās trīs spēlēs uzvaras un kvalificējās finālposmam Liepājā, kas notiks 7.-8.jūlijā.

Piektdien Gulbenes sporta centrā norisinājās spēle starp Gulbenes novada un Rēzeknes komandām. Visu maču gulbenieši atradās vadībā, tomēr tas neliecināja, ka uzvara nāca viegli. Spēles gaitā bija gan kāpumi, gan kritumi, tomēr gala rezultātā ar 86:73 tika izcīnīta uzvara.

Sestdien Cēsīs Gulbenes basketbolisti tikās ar mājiniekiem. Nopietns pārsvars tika iegūts jau pirmajās desmit minūtēs (24:12). Otro ceturtdaļu mazliet veiksmīgāk aizvadīja cēsnieki, atgūstot 5 punktus (38:45). Pēc garā pārtraukuma Gulbenes komanda vairs nedeva pretiniekiem nekādas atlaides, izcīnot uzvaru ar rezultātu 103:79. Ar 22 rezultativitātes punktiem izcēlās Raimonds Gabrāns un Artūrs Brūniņš, bet Gundara Rauzas kontā 19 punkti.

Svētdien Cēsīs Gulbene tikās ar Limbažu vienību, ko vadīja kādreizējais "Buku" treneris Jānis Zeltiņš. Jau ar spēles pirmajām minūtēm vadību ņēma gulbenieši, pēc pirmajām desmit minūtēm iegūstot 5 punktu pārsvaru (23:18). Otrajā ceturtdaļā tika iekrāts vēl 7 punktu handikaps (49:37). Pēc puslaika Gulbenes basketbolisti demonstrēja izcilu spēli un, iegūstot vēl 22 punktu pārsvaru, izcīnīja skaistu uzvaru ar rezultātu 118:84.

Rezultatīvākais spēlētājs komandā svētdien bija Ingars Aizpurs, kurš guva 28 punktus. A.Brūniņā kontā 27 punkti, bet Māris Baranovskis komandas labā guva 17 punktus.

Latvijas III olimpiādes finālā Liepājā bez Gulbenes novada vēl kvalificējusies Ventspils vienība, kā arī automātiski dalība nodrošināta mājiniekiem Liepājai. Par pēdējo atlikušo ceļazīmi 19.jūnijā cīnīsies Saldus un Limbažu vienības.