Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Grieķi: "Adetokunbo veiktajās pārbaudēs nekāds savainojums netika atklāts"

Agris Suveizda

Grieķi: "Adetokunbo veiktajās pārbaudēs nekāds savainojums netika atklāts"
Jannis Adetokunbo pret Kristapu Porziņģi
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Grieķijas basketbola izlases potenciālais līderis Jannis Adetokunbo paziņoja par nespēlēšanu Eiropas čempionātā, kas izraisīja saspīlētu situāciju starp Grieķijas Basketbola federāciju, kas netic savainojuma esamībai, un Nacionālo basketbola asociāciju, kas apgalvo pilnīgi pretējo.

Grieķijas Basketbola federācija pēc Adetokunbo paziņojuma savā mājaslapā publicēja atbildes triecienu, publiski apšaubot oficiālo versiju par savainojumu, un vēlāk valsts televīzijas kanālā ERT uzstājās arī federācijas ģenerālsekretārs Takis Cagronis: "Mēs no savas puses izdarījām visu iespējamo, lai nedotu "Bucks" pamatu [šādam] attaisnojumam. Mēs Jaņņa kājai veicām magnētisko rezonansi, un tajā tika atklāts, ka viss ir tīrs. "Bucks" apgalvotais nav realitāte – īstenībā notiek kaut kas cits."

Nacionālā basketbola asociācija paziņojumā ziņu aģentūrai AP gan šo informāciju noliedza: "NBA un Milvoki "Bucks" sekoja atbilstošajam protokolam, ko paredz NBA un FIBA vienošanās. Jannim ir savainojums, kas ir apstiprināts vairākās medicīniskajās pārbaudēs, un jebkāds norādījums par pretējo nav patiess."

Grieķi gan nebija pārsteigti par šādu notikumu pavērsienu. "Vienlaicīgie paziņojumi no Milvoki "Bucks" un Jaņņa Adetokunbo – turklāt ar telefona un sociālo tīklu starpniecību no tālās Ķīnas un neoficiālā manierē – par viņa nespēju pievienoties nacionālajai vīriešu izlasei mūs sarūgtina…, bet nepārsteidz," rakstīts federācijas mājaslapā. "Virkne mājienu… mūs pārliecināja par organizēta un labi izstrādāta plāna no (Adetokunbo NBA) komandas puses, par ko pilnībā zināja – ja ne pati iedrošināja – arī NBA, kas piespieda sportistu paziņot par to, ka viņš vairs nav izlases rīcībā."

Pats Jannis Adetokunbo, par nespēlēšanu atklājot savā Facebook profilā, acīmredzot jau nojauta, kādu ažiotāžu lēmums izraisīs: "Lūdzu visu pasauli manu prombūtni nepadarīt nozīmīgāku, nekā tā patiesībā ir, un uzmanību koncentrēt tiem puišiem, kuri Eiropas čempionātā cīnīsies par panākumiem, kuru mums trūkst jau gadiem. Šis pārliecinoši ir mans lielākais sarūgtinājums, kādu jebkad esmu izjutis karjeras laikā. No visas sirds vēlu veiksmi visiem maniem komandas biedriem un treneriem. Izlase ir mana mīļākā komanda, un nākotnē es pierādīšu, ka kopā ar maniem komandas biedriem varam tēmēt augstu."

"Bucks" sastāvā Adetokunbo aizvadītajā sezonā izcēlās ar 22,9 punktiem vidēji spēlē, kā arī izcīnīja vidēji 8,7 atlēkušās bumbas un veica 5,4 rezultatīvas piespēles. Līdz ar nākamo sezonu viņam spēkā stāsies četru gadu un 100 miljonu dolāru vērts līgums ar Milvoki komandu. Grieķijas izlase Eiropas čempionātā spēlēs A grupā Helsinkos kopā ar Somiju, Poliju, Franciju, Islandi un Slovēniju. Pirms diviem gadiem ar Adetokunbo ierindā Grieķija ieguva piekto vietu, pieveicot arī Latviju mazajā pusfinālā ar 97:90.

Izmantotie resursi:
Greece's Giannis Antetokounmpo of Milwaukee...
https://www.facebook.com/GreekFreak...
Ανακοίνωση ΕΟΚ
Milwaukee Bucks' Giannis Antetokounmpo out...

Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +4 [+] [-]

, 2017-08-20 12:40, pirms 7 gadiem
Lauva gan jau zin kas par lietu

  +3 [+] [-]

, 2017-08-20 12:42, pirms 7 gadiem
Nožēlojami...Melot savai valstij???? Tad vismaz pasaki kā ir, nevis danco pēc amīšu stabules un izlasei uzliec mīksto!!! Jocīgs lēmums.

  +5 [+] [-]

, 2017-08-20 12:55, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Mošk grieķa agents ir Kalnītis vnk?
Mošk tev tas bolds smadzenēs iespiedies? #mazvērtībaskompleksi

     [+] [-]

, 2017-08-20 13:06, pirms 7 gadiem
"nav no malas redzams savainojums" nenozīmē ka "spēlētājs ir 100% gatavs izturēt nogurdinošu EC"

  +1 [+] [-]

, 2017-08-20 13:22, pirms 7 gadiem
D1rš. Ja tiešām būtu savainojums, pateiktu precīzi un konkrēti, lai tieši par to varētu pārliecināties eiropieši. Ar magnētisko jau pilnīgi visu arī nevar pamanīt.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-20 14:20, pirms 7 gadiem
100 % , ka klubs negrib , lai spēlētājs piedalās čempī .

     [+] [-]

, 2017-08-20 16:28, pirms 7 gadiem
4567 rakstīja: 100 % , ka klubs negrib , lai spēlētājs piedalās čempī .
Bet tad taču nelaistu uz pārbaudes spēlēm pat.

     [+] [-]

, 2017-08-20 16:29, pirms 7 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Nožēlojami...Melot savai valstij???? Tad vismaz pasaki kā ir, nevis danco pēc amīšu stabules un izlasei uzliec mīksto!!! Jocīgs lēmums.
Kurš tad tur melo? Ja gribētu melot, tad neierastos nemaz uz pārbaudes spēlēm.