Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Ainars Bagatskis: "Negribējām riskēt ar Strēlnieku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ainars Bagatskis: "Negribējām riskēt ar Strēlnieku"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Jānis Strēlnieks teorētiski varēja spēlēt, taču nolēmām neriskēt. Kristaps Porziņģis pret lietuviešiem sasita celi un nolēmām pietaupīt arī viņu," pēc uzvaras pār Rumāniju teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Dairis Bertāns, Latvijas valstsvienības aizsargs

“Spēle pret Rumāniju bija labs pārbaudījums. Vakar pret lietuviešiem motivāciju meklēt nevajadzēja – varēja pat neiesildīties un uzreiz iet spēlēt. Šodien koncentrējāmies no pirmās minūtes un izpildījām spēles plānu. Parādījām, kurš ir saimnieks.”

Ainars Bagatskis, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

“Pirms spēles akcentējām – ja šodien neparādīsim cienīgu sniegumu, vakardienas uzvarai pār Lietuvu nebūs nekādas nozīmes. Noskaņošanās un koncentrēšanās, izmantojot agresivitāti un nepiekāpību – tāds bija spēles galvenais uzdevums.

Labi atradām spēles ritmu. Labi spēlējām no aizsardzības un izcīnījām atlēkušās bumbas. Spēlētāji labi mainījās un palīdzēja viens no otrām. Precīzi metām – pirmajās minūtēs realizējām 6 no 10 tālmetieniem. Jāmāk spēlēt jebkādā sastāvā un pret jebkuru pretinieku.

Jānis Strēlnieks pusi nedēļas netrenējās potītes savainojuma dēļ, šodien negribējām riskēt. Kristaps Porziņģis spēlē pret lietuviešiem sasita celi – nolēmām pataupīt arī viņu. Jau no rīta zinājām, kuri spēlētāji paliks malā.

Sestdien izmēģinājām Žani (Peineru) kā uzbrucēju, svētdien kā saspēles vadītāju. Viņam bija uzdevums laukumā sameklēt Jāni (Blūmu), Kristapu (Janičenoku) un Mārtiņu (Meieru). Spēlējot zem groza, šodien problēmu nebija.

Izmantojot īso sastāvu, kļuvām ātrāki, kustīgāki, tikai zaudējām auguma centimetrus. Centāmies laukumā turēt trīs divmetriniekus. Teiciens, ka “Eiropā māk spēlēt visi” nav tikai vārdi – jebkurš pretinieks var labi sevi parādīt, ja atļauj viņam sajust spēli.

Pēdējā oficiālā pārbaudes spēle būs pret Čehiju. Uz Ukrainu nebrauksim – atšķirībā no Šengenas valstīm, tur nevar iebraukt ar ID kartēm, un vairākiem spēlētājiem šobrīd aizņemtas pases. Treniņi kļūs īsāki un intensīvāki, aizvadīsim divas treniņspēles savā starpā. Ar tiesnešu klātbūtni.

Serbijai nespēlēs Milošs Teodosičs? Pilnīgi vienalga, šobrīd domāju tikai par mūsu komandu.”

     [+] [-]

, 2017-08-20 22:24, pirms 7 gadiem
Kad nosauks sastāvu?

     [+] [-]

, 2017-08-20 22:29, pirms 7 gadiem
Siliņš brauks bez spēļu prakses?

  +3 [+] [-]

, 2017-08-20 23:35, pirms 7 gadiem
loook ploik! rakstīja: Siliņš brauks bez spēļu prakses?
ja viņš tāds der tad lai brauc bez prakses

  +1 [+] [-]

, 2017-08-21 00:18, pirms 7 gadiem
Treneriem ir ko padomāt. Ar vienu piecinieku čempi nevar uzvarēt, vai vismaz cerēt uz to. Tomēr Siliņš noderētu, diez vai ar spēļu praksi būtu baigās problēmas.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-21 12:33, pirms 7 gadiem
loook ploik! rakstīja: Siliņš brauks bez spēļu prakses?
Viņš ir labākais perimetra aizsargs LV defa, viņš ir jāņem izlasē kaut vai bez spēļu prakses. OS kvalifikācijā taču redzējām, kā Satoransi izskoloja defa 1/13 no spēles, kad Ojāra nebija Eč šim bija 20+ punktu un skoloja visus LV spēlētājus pēc kārtas. Ir vēl kādi jautājumi?

     [+] [-]

, 2017-08-21 14:25, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Viņš ir labākais perimetra aizsargs LV defa, viņš ir jāņem izlasē kaut vai bez spēļu prakses. OS kvalifikācijā taču redzējām, kā Satoransi izskoloja defa 1/13 no spēles, kad Ojāra nebija Eč šim bija 20+ punktu un skoloja visus LV spēlētājus pēc kārtas. Ir vēl kādi jautājumi?
pārbaudes spēlēs to īsti redzēt nevarēja gan un īsti nebalsties un iepriekšējo EČ

  +1 [+] [-]

, 2017-08-21 15:07, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: pārbaudes spēlēs to īsti redzēt nevarēja gan un īsti nebalsties un iepriekšējo EČ
Kāpēc ne? tieši pārbaudes spēles ir kaķim zem astes, OS kvalifikācija ir lielāka mēraukla par pārbaudes mačiem. Vēl es balstos uz to, ka viņš ir Itālijas A sērijas labākais aizsardzības speciālists. Viņš ir ļoti noderīgs, bet tev jau galvā tikai VEF spēlētāji, protams Gromovs ir KP līmenī tikai jādod iespēja, Vecvagars pēc traumas ir labāks nekā Strēlnieks un Bertāns kopā, Blūms ir līderis u.t.t