Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Lietuviešu fanus nedzirdēju vispār"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dāvis Bertāns: "Lietuviešu fanus nedzirdēju vispār"
Jānis Timma, Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns
Foto: Vladislavs Proškins, f64

"Man ir sajūta, ka strādāju ar šo komandu visu mūžu. Veids, kādā spēlētāji viens otru atbalsta, ir neticams. Diametrāli pretējs tam, ko šosezon piedzīvoju klubā," Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc uzvaras pār Lietuvu bija gandarīts par spēlētāju attieksmi.

Daiņus Adomaitis, Lietuvas valstsvienības galvenais treneris

"Abas komandas spēlēja par 100%, jo ciena savus fanus. Viņu klātbūtnē nevar spēlēt par 90 vai 95%. Zinājām, uz ko spējīgs Jānis Timma. Zinājām, ka viņš var iemest tālmetienus, taču nebijām pietiekami agresīvi perimetrā."

Dāvis Bertāns, Latvijas valstsvienības uzbrucējs

"Iesākām agresīvi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Tas mums deva priekšrocības, zinot, ka lietuvieši pēc pārtraukumā laukumā atgriezīsies agresīvāki. Manuprāt, nospēlēju labāk nekā pret Poliju. Iemetu pāris reižu no distances, sajutu tālmetienu.

Pats nepiedalījos Eiropas čempionāta spēlē, kurā Latvija pret lietuviešiem sameta 49 punktus. Par to nerunājām, gatavojāmies kā pret jebkuru pretinieku. Lietuvas izlase izskatījās kā Lietuvas izlase. Piecus gadus gaidīju, kad brālim varēšu “iedot pieci” pēc veiksmīgas epizodes.

Domāju, ka zālē bija vairāk nekā 90% latviešu līdzjutēju, atmosfēra bija lieliska. Lietuviešu fanus nedzirdēju vispār. Paldies visiem faniem, kuri mūs atbalstīja neklātienē un pie televizoru ekrāniem. Lietuviešus nedzirdēju vispār."

Ainars Bagatskis, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

"Lai kādā sastāvā būtu lietuvieši, viņi zina, ko darīt, un nekad nepadodas. Sākām labi – bijām uzvilkti, uzbrukām pamatoti. Kvalitatīvs uzbrukums nosaka turpmākās darbības – spēli aizsardzībā, cīņu par atlēkušājām bumbām.

Desmit kļūdas šādā līmenī – tas ir tuvu ideālam. Bija reizes, kad sasteidzām uzbrukumus un par ātru izmetām, taču katru reizi spējām nomierināties. Jau esmu teicis, ka labākā piespēle ir metiens, tikai svarīgi pēc tam noreaģēt aizsardzībā.

No malas varbūt izskatās, ka mums spēlē seši spēlētāji (Strēlnieks, brāļi Bertāni, Timma, Šmits un Porziņģis – Sportacentrs.com), taču pienesums no soliņa ir ļoti labs. Rezervisti šovakar sameta 31 punktu – gandrīz tikpat, cik pretinieki. Pirmo reizi esam lietuviešiem tuvu šajā rādītājā.

Lietuvieši kontrolēja grozu. Otrajā puslaikā daudz spēlēja ar mazo sastāvu un guva otrās iespējas punktus. Mēs zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām, taču nezaudējām kļūdās un spējām ātri atgriezties aizsardzībā.

Kristaps Janičenoks pašreizējā modelī ir Jāņa Timmas aizvietotājs (back-up). Šodien viņš nespēlēja, jo lietuviešu trešie numuri – Edgars Ulanovs, Jons Mačulis – ļoti agresīvi spēlē groza tuvumā. Tas ietekmēja un mainīja mūsu rotāciju.

Trešās ceturtdaļas beigās izskatījās, ka Lietuva visā spēlē nespēs sasniegt 70 gūto punktu robežu. Eiropas aizsardzībā tā ir lielmeistaru norma. Ja otrajā puslaikā vairāk paņemtu bumbas pie sava groza – lietuvieši pēc pārtraukuma uzbrukumā izcīnīja 10 bumbas – tā arī notiktu.

Šonedēļ notika bezprecedenta gadījums. Čehija atteicās no treniņspēles – mums vajadzēja meklēt ekstra spēli. Spēlētājiem tas nepatīk, taču pirmdien lidosim uz Kijevu, lai otrdien spēlētu pret Ukrainu. Būsim dusmīgāki, ārā no komforta zonas, uzvilkti – četras spēles sešās dienās.

Jāņa Strēlnieka klātbūtne laukumā paceļ komandu citā līmenī. Starp spēlēm pret Poliju un Lietuvu viņš potītes savainojuma dēļ trīs dienas nevarēja trenēties, aizvadīja tikai divas pilnas nodarbības. Sestdien devās laukumā, spēlēja un palīdzēja komandai.

Rumāņi piektdien pret lietuviešiem 90% izmantoja zonas aizsardzību. Mums jābūt gataviem zonas uzbrukumam. Šodienas panākumam būs nulles vērtība, ja pienācīgi nenospēlēsim rīt. Spēlēsim no pirmās pozīcijas."

  -1 [+] [-]

, 2017-08-20 01:12, pirms 7 gadiem
Ja būs medaļas, šo visu atbalstu. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-08-20 12:09, pirms 7 gadiem
Par uzvaru protams prieks , bet īstos cāļus skaitīs rudenī!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja