Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Navarro skumst par aiziešanu, Voroncevičs skaidro konfliktu ar Švedu

Navarro skumst par aiziešanu, Voroncevičs skaidro konfliktu ar Švedu
Aleksejs Šveds
Foto: AP/Scanpix

Spānijas izlases ilggadējais spēlētājs Huans Karloss Navarro gan ar prieku, gan ar skumjām atzīmēja bronzas medaļas iegūšanu Eiropas čempionātā basketbolā, uzvarot Krieviju, kas bija viņa pēdējā spēle izlasē. Savukārt Krievijas nometnē tika risināts jautājums par Andreja Voronceviča un Alekseja Šveda konfliktu.

„Esmu ļoti lepns par savu izlasi,” sacīja Huans Karloss Navarro preses konferencē. „Pēc zaudējuma pusfinālā spējām saņemties un gūt panākuma bronzas spēlē. Esmu lepns, ka varu pabeigt savu starptautisko karjeru ar medaļu.”

„Manas sajūtas šobrīd ir divējādas – esmu gan priecīgs, gan bēdīgs,” atzina Navarro. „Šoreiz medaļai ir citāda garša, taču lēmumu biju pieņēmis jau iepriekš, un veids, kādā izdevās pielikt punktu karjerai izlasē, dara mani priecīgu. Vēlos pateikties visiem saviem komandas biedriem par šo panākumu.”

Spānijas izlases treneris Serdžio Skariolo preses konferencē nekautrējās īpaši uzslavēt Navarro pienesumu komandai un viņa nesavtību: „Nevēlos palikt bez iespējas pateikt, cik ļoti lepns esmu par to, ka varēju būt Navarro treneris. Viņš ir ne tikai lielisks spēlētājs, bet arī izcils komandas biedrs. Sadarboties ar viņu – tā man ir bijusi neizsakāma dzīves pieredze.”

Krievijas izlases treneris Sergejs Bazarevičs tikmēr atzina, ka Spānija ir daudz pieredzējušāka šādās izšķirošās medaļu spēlēs, un tas arī izpaudies pirmajā puslaikā. „Mēs bijām nedaudz par lēnu,” sacīja Bazarevičs. „Mana motivējošā runa bija pārāk ilga, un spēlētājiem tas bija par daudz. Vēlos viņiem pateikties par šo turnīru, tāpat arī federācijai par man doto iespēju. Šajā turnīrā es daudz ko iemācījos. Mums šis čempionāts bija ļoti grūts. Mēs cīnījāmies ne tikai ar pretiniekiem, bet arī ar saviem ego. Ceru, ka tagad spēlētāji ir auguši ne tikai basketbola lietpratēji, bet arī kā cilvēki.”

Bazarevičs atzina, ka līgums ar izlasi viņam ir beidzies un ka viņš apsver domu arī pielikt punktu savai trenera karjerai, vismaz uz laiku.

Krievijas izlases neapšaubīts uzbrukuma līderis šajā turnīrā bija Aleksejs Šveds. Šodien viņš izdarīja 11 tālmetienus, bet turnīrā kopumā vidēji spēlē pa grozu meta 16 reizes. Ja vien vakarā gaidāmajā finālā Gorans Dragičs vai Bogdans Bogdanovičs nesametīs 50 punktus, tad tieši Šveds būs turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar 24.3 punktiem. Tiesa, tas neļāva viņam izvairīties no nesaskaņām ar Andreju Voronceviču.

„Kas notika starp mani un Švedu?” tika vaicāts Voroncevičam. „Uz viņa izteikumu, ka es viņam nedodu piespēles, atbildēju, lai ar mani tā vairs nekad nerunā. Neesmu no tiem puišiem, kuri speciāli kādam nedod piespēles. Šodien jūs redzējāt, ka centos spēlēt maksimāli komandas interesēs. Tādām lietām, par kurām runā Šveds, nevajadzētu notikt laukumā. Nekādu pretenziju vienam pret otru mums nav, visu izrunājām. Treneris vienkārši prasīja, vai esam gatavi kopā iziet laukumā, un mēs teicām, ka esam.”

„Pat ja arī spēles laikā rodas kādas domstarpības, tad mēs pietiekami ilgi jau esam spēlējuši kopā, lai saprastu, ka tās ir tikai emocijas,” turpināja Voroncevičs. „Un domāju, ka šoreiz arī šīs emocijas nostrādāja. Puiši uzvilkās, radās kritisks brīdis, kad vajadzēja saņemties, un visi sitās līdz pēdējam. Ja mēs jau no pirmajām minūtēm būtu ticējuši sev un sākuši tā spēlēt, tad mums būtu medaļas.”

Izmantotie resursi:
eurohoops.net
https://www.championat.com/basketba...


, 2017-09-17 21:32, pirms 7 gadiem
Ja tas Šveds nebūtu ar tik dramatisku raksturu, tad viņa panākumi būtu divtik lieli. Laukumā tīra Karija kopija, tikai piespēlēs un aizsardzībā atpaliek. Lielisks spēlētājs, bet šausmīgs komandas biedrs.
, 2017-09-17 21:41, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Ja tas Šveds nebūtu ar tik dramatisku raksturu, tad viņa panākumi būtu divtik lieli. Laukumā tīra Karija kopija, tikai piespēlēs un aizsardzībā atpaliek. Lielisks spēlētājs, bet šausmīgs komandas biedrs.
vo vo... individuālists... izmet 20 metienus un tik viena piespēle pa visu spēli... un tās kļūdas,vismaz 5 katrā spēlē..... ja komanda uzvar, tad nav problēmu,,, bet visas spēles kā zināms viņi neuzvarēja
, 2017-09-17 22:27, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: vo vo... individuālists... izmet 20 metienus un tik viena piespēle pa visu spēli... un tās kļūdas,vismaz 5 katrā spēlē..... ja komanda uzvar, tad nav problēmu,,, bet visas spēles kā zināms viņi neuzvarēja
Pāris spēles atpakaļ bija 12 piespēles.
, 2017-09-18 19:53, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: vo vo... individuālists... izmet 20 metienus un tik viena piespēle pa visu spēli... un tās kļūdas,vismaz 5 katrā spēlē..... ja komanda uzvar, tad nav problēmu,,, bet visas spēles kā zināms viņi neuzvarēja
paskaties statistikaa tu viena piespeele!
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.