Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kokoškovs: "Šovasar esmu kļuvis par labāku treneri"

Kokoškovs: "Šovasar esmu kļuvis par labāku treneri"
Igors Kokoškovs
Foto: AP / Scanpix

"Mēs cenšamies uzņemt savu tempu, bet vienīgais veids, kā to varam, ir tad, ja apturam pretiniekus aizsardzībā," Slovēnijas izlases galvenais treneris Igors Kokoškovs atklāj savas komandas panākumu atslēgu, kas ļāvusi Eiropas čempionātu aizvadīt bez zaudējumiem un iekļūt finālā.

"Šāds rezultāts mani padara mēmu. Ja esmu godīgs, pirms mača nevarēju apsolīt, ka uzvarēsim Spāniju - tik pieredzējušu, talantīgu komandu ar dziļu sastāvu - ar 20 punktu pārsvaru. Tā bija emocionāla spēle uz lielas skatuves. Dažiem puišiem - tāda tā bija pirmo reizi. Nebija tikai tā, ka mēs smagi cīnījāmies, mēs spēlējām labi un darījām to vienoti," pusfināla uzvaru pār Spāniju atcerējās Kokoškovs.

"Mēs cenšamies uzņemt savu tempu, bet vienīgais veids, kā to varam, ir tad, ja apturam pretiniekus aizsardzībā. Labi spēlējam aizsardzībā, īpaši soda laukumā. Pret Spāniju mūsu aizsardzība soda laukumā pret spāņu garajiem bija lieliska," panākumu recepti skaidroja treneris.

"Katru spēli kaut ko iemācos, šī iemesla dēļ arī šeit esmu," sacīja Kokoškovs, kura vadībā slovēņi kopš pagājušās vasaras izcīnījuši tikai uzvaras - pēc skaita jau 13. "Esmu šeit, lai pats pieļautu savas kļūdas kā treneris. Lai augtu kā treneris un augtu kopā ar spēlētājiem. Esmu priecīgs, ka varu būt daļa no šīs komandas. Pēc šīs vasaras esmu kļuvis par labāku treneri."

45 gadus vecais serbu speciālists Kokoškovs jau 18 gadus strādā ASV. Sākotnēji pāri okeānam devies, lai strādātu Misūri universitātē par asistentu, jau gadu vēlāk, 2000. gadā, Kokoškovs pieņēma Losandželosas "Clippers" asistenta darba piedāvājumu. Kopš tā laika Kokoškovs bijis asistents arī "Pistons", "Suns", "Cavaliers", "Magic" un "Jazz", kur strādā joprojām.

Izlašu līmenī Kokoškovs no 2004. līdz 2005. gadam veica asistenta pienākumus Serbijas un Melnkalnes valstsvienībā, bet no 2008. gada līdz 2015. gadam bija Gruzijas izlases galvenais treneris. Līgumu par Slovēnijas izlases vadīšanu Kokoškovs noslēdza pagājušā gada sākumā, un tas ir spēkā līdz šī gada beigām.

Izmantotie resursi:
Igor Kokoskov - the mastermind behind...


, 2017-09-16 23:06, pirms 7 gadiem
Es arī!
, 2017-09-16 23:10, pirms 7 gadiem
''Tāpēc, ka spēju apspēlēt dižāko pasaules basketbola speciālistu Aināru Bagatski''
To gan es neizlasīju nekur rakstā
, 2017-09-17 16:00, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: ''Tāpēc, ka spēju apspēlēt dižāko pasaules basketbola speciālistu Aināru Bagatski''
To gan es neizlasīju nekur rakstā
Bagijs ir normāls vecis, tik NBA nav bijis. Būs, nebūs, no paša atkarīgs. Vēl jau tīri jauns izskatās.
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.