Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Latvijai zaudējušās Melnkalnes treneris beidz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijai zaudējušās Melnkalnes treneris beidz karjeru
Bogdans Tanjevičs
Foto: imago/Scanpix

Latvijas basketbolisti Eiropas čempionāta 1/8 finālā ar 100:68 sagrāva Melnkalnes izlasi, kuras galvenais treneris Bogdans Tanjevičs ne tikai atkāpies no amata, bet pametis trenera arodu pavisam.

Pirms četrām dienām notikušajā duelī šaubas par Latvijas izlases pārākumu nebija nevienu mirkli. Puslaika pārtraukumā mūsējie devās ar 16 punktu pārsvaru, kas pirms noslēdzošajām desmit minūtēm bija palielināts līdz 30 punktiem. Jānis Timma iemeta 21 punktu, Kristaps Porziņģis sāncenšu grozā salādēja 19. Desmit punktu robežu sasniedza arī Jānis Strēlnieks un Jānis Blūms.

Melnkalnes valstsvienību vadīja Bogdans Tanjevičs, kurš 1999. gadā aizveda Itāliju līdz Eiropas čempionāta zeltam. Tāpat viņa kontā ir Pasaules kausa sudrabs kopā ar Turciju 2010. gadā un Eiropas sudrabs kopā ar Dienvidslāviju 1981. gadā. Arī klubu līmenī Tanjevičam panākumu nav trūcis – 2008. un 2010. gadā viņš kopā ar Stambulas "Fenerbahce" kļuva par Turcijas čempionu.

Pirms diviem gadiem Tanjevičs kļuva par Melnkalnes izlases vadītāju, un, neskatoties uz zaudējumu pret latviešiem, 2017. gada Eiropas čempionāts bija veiksmīgākais vēsturē, jo pirmo reizi izdevās iekļūt starp 16 labākajām komandām. Grupu turnīrā izdevās apspēlēt ungārus, čehus un rumāņus, bet tika zaudēts Spānijas un Horvātijas izlasēm.

Pēc Eiropas čempionāta noslēguma Tanjevičs iepazīstināja ar nākotnes plāniem, norādot, ka viņš grasās apsēsties, aizkūpināt cigareti un padomāt, bet droši vien vadīs Melnkalnes izlasi arī Pasaules kausa kvalifikācijā. Tomēr 70 gadus vecais treneris mainījis domas un paziņojis, ka ne tikai atkāpjas no Melnkalnes izlases galvenā trenera amata, bet aiziet pavisam.

Tiesa, sadarbība starp viņu un Melnkalnes Basketbola federāciju nebeigsies – pieredzējušais speciālists pēc karjeras beigām pievērsīsies jauno treneru sagatavošanai, cenšoties netiešā veidā palīdzēt valstsvienībai pārspēt šovasar sasniegto rezultātu.

Izmantotie resursi:
eurohoops.net

  +3 [+] [-]

, 2017-09-14 15:17, pirms 7 gadiem
Nu re, tūlīt Melnkalnes federācijas prezidents zvanīs Bagatskim.

     [+] [-]

, 2017-09-14 15:42, pirms 7 gadiem
uz soļiņa bija lielas nesaskaņas:/

  +2 [+] [-]

, 2017-09-14 19:05, pirms 7 gadiem
Tas, ko Melnkalnes treneris Tanjevics sacija par Latviju, ka mēs varētu spēlēt fnālā, izrādījās taisnība, jo pēc rādītājiem pēc 1/4 fināla, LV ir vadībā pat pār Spāniju, tā kā čaļi super cīnījās, sākot ar mūsu vadošo piecinieku