Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Dončičs: "Gribētu būt kā Porziņģis. Viņš ir lielisks, varbūt pat labākais pasaulē"

Dončičs: "Gribētu būt kā Porziņģis. Viņš ir lielisks, varbūt pat labākais pasaulē"
Luka Dončičs
Foto: FIBA.com

Slovēnijas basketbola izlase ar rezultātu 103:97 pārspēja Latviju un tikai otro reizi vēsturē iekļuva Eiropas čempionāta labāko četriniekā. Treneri un spēlētāji pēc mača, protams, neslēpa prieku par panākumu.

Slovēnijas izlases galvenais treneris Igors Kokoškovs: "Spēle bija ļoti sarežģīta – kā laukumā, tā arī gatavojoties. Latvijai ir ļoti īpaša komanda. Porziņģis ir neparasts spēlētājs, ko viņš atkal apliecināja, bet mūsu puikas pierādīja, ka viņiem ir liels raksturs un daudz meistarības. Bijām pelnījuši uzvarēt, un šī Slovēnijas basketbolam neapšaubāmi ir liela diena. Par spīti apsveikumiem, kas plūst no visām malām, mēs vēl neesam ieguvuši medaļu."

Slovēnijas izlases uzlecošā zvaigzne Luka Dončičs: "Spēle bija ārkārtīgi saspringta visas 40 minūtes. Skatītājiem, kuri varēja izbaudīt šādu spēli, tā noteikti bija lieliska cīņa. Beigās pierādījām, ka esam spēcīgāki, un jau visu turnīru rādām, uz ko esam spējīgi. Mēs neviena nebaidāmies. Zinām, kas ir Spānija, un mums būs jāaizvada ļoti laba spēle, lai to uzvarētu. Trakais tālmetiens uzbrukuma beigās pret vairogu? Man paveicās, taču man arī bija pārliecība, ka bumba lidos grozā. Es to iemācījos no kluba biedra Serhio [Juja], kurš allaž izpilda šādus metienus. Porziņģis? Gribējām spēlēt caur viņu, jo viņš guva – cik? – 34 punktus? Viņš ir lielisks spēlētājs un labs cilvēks. Un ceru, ka varēšu būt kā viņš. Viņš ir lielisks spēlētājs. Varbūt pat labākais pasaulē."

Slovēnijas izlases centrs Gašpers Vidmars: "Esam priecīgi, bet apzināmies, ka pēc pāris dienām mūs sagaida Spānija, kas ir fenomenāla komanda un pret kuru, ja vēlamies uzvarēt, ir jānospēlē perfekts mačs. Abas komandas gribēja uzvarēt, tādēļ beigās asinis sāka vārīties. Porziņģis ir lielisks spēlētājs, viņš guva daudz punktu, viņam ir labs metiens, un viņš ir ļoti garš. Taču ar komandas spēli spējām izcīnīt uzvaru. Pārtraukumā starp puslaikiem bija skaidrs, ka mums laukumā ir jāparāda sava īstā seja, citādi viss divu mēnešu darbs būtu vējā."

Slovēnijas izlases uzbrucējs Edo Muričs: "Zinājām, ka pēc sešu uzvaru sērijas varējām visu sabojāt un zaudējuma gadījumā lidot atpakaļ uz Slovēniju. Nevēlējāmies to darīt, tādēļ laukumā atstājām visu sirdi un dvēseli un pelnīti uzvarējām. Aizvadījām lielisku galotni, kurā bija redzams, ka mums ir augstākās klases spēlētāji, kuriem izšķirošajos brīžos rokas netrīc. Šī uzvara noteikti pacels mūsu pašapziņu, kas būs ļoti svarīgi nākamajās spēlēs."

Izmantotie resursi:
Košarkarska zveza Slovenije: Fantastični...
Dončić: Pokazali smo, česa smo sposobni in kar...
Večer - "Dončić gleda risanke in nanizanko...
eurohoops.net


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-13 18:19, pirms 7 gadiem
fox234 rakstīja: Kļudies Doncic tu esi labaks jo uzareji ta tu
Basketbolu spēlē komanda, ja neesi pamanījis.
, 2017-09-13 18:32, pirms 7 gadiem
Tas, ko Dončičs savos 18. gados parādīja bija vienkārši fenomenāli.
Kā Dragičs pēc spēles minēja - Dončičs vēl ir tikai bērns, kurš viesnīcā starp spēlēm skatās multfilmas.
, 2017-09-13 18:44, pirms 7 gadiem
Lai ko runātu šis čalis nākošā spēle Slovenia būs pēdējā un par to būš arī patiess prieks, jo gailēniem sakāpis galvā...
, 2017-09-13 18:44, pirms 7 gadiem
playthegame rakstīja: Tas, ko Dončičs savos 18. gados parādīja bija vienkārši fenomenāli.
Kā Dragičs pēc spēles minēja - Dončičs vēl ir tikai bērns, kurš viesnīcā starp spēlēm skatās multfilmas.
Ieilgusi bērnība, tagad daudz tādu bērnu
, 2017-09-13 18:45, pirms 7 gadiem
Lai Dončiks parāda pret brāļiem Gasoliem, tad mainīšu attieksmi pret viņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-13 18:49, pirms 7 gadiem
Jaunais sportists labi spēlē basketbolu! Paldies par labajiem komentāriem!
Ļoti cienu sportistu, kas spēj izteikties!
, 2017-09-13 20:03, pirms 7 gadiem
Zelta puisēns Nezinu kā būs NBA, bet Eiropas basketbolam viņš der perfekti.
, 2017-09-13 20:05, pirms 7 gadiem
Dončičs spēles laikā uzvedās tā, ka uz ielas dabūtu pa ģīmi Tāds mazs, kompleksains un lecīgs tipiņš. Jauniņš vēl puika, bet ja raksturu nesavedīs kārtībā, ātri norausies.
, 2017-09-13 20:26, pirms 7 gadiem
Var teikt ko grib, bet vakar skatoties vienīgais, kas galvā skanēja bija .. "18 gadi ..." Spēlē fenomenāli
, 2017-09-13 20:33, pirms 7 gadiem
vajadzēja melnam pediņam pajautāt tos pašus jautajumus
, 2017-09-13 20:41, pirms 7 gadiem
lecīgs tipiņš
, 2017-09-13 20:46, pirms 7 gadiem
Dončičs gadījumā nav zilais? Vińam dikti patika Strēlnieku aiz dupša pagrābstīt un vēl šad tad Timmu un KP dupsim pieskarties, vińš pilnīgi aiz kaifa uzlādējās, smaids līdz ausīm, visu spēli tādā jocīgā eiforijā. Nu ne velti tur Timmam pa nerviem uzdeva, piedevām Timma nodomāja ka tas bija Rendolfs kas grib kantēties, bet Dončičs tik smaida un kaifu un lādē trīńus viena pēc otra. Čałi paskatieties atkārtojumu spēlei, to visu var redzēt.
, 2017-09-13 20:47, pirms 7 gadiem
Būt kā Porziņģis nenozīmē tikai gūt 34 pts., vai ko savādāk - Porziņģis aizbāza muti visai Ņujorkai (nebaidīšos droši apgalvot, ka iedomīgākajai pilsētai ASV).
Šobrīd Porziņģi tikai apbrīno un kritiķi jau sen ir aizlaidušies, vai aizbāzuši savas mutes un liela daļa ir kļuvuši par viņa apbrīnotājiem.
, 2017-09-13 20:55, pirms 7 gadiem
[quote kristaps
pusfināls un spēle par vietu , saku ka paliks ceturtie !!!
[/quote]
Trešie būs noteikti, krievu nokļūšana četriniekā ir kļūdains pārpratums, vairāk viņi neko nevinnēs.
, 2017-09-13 21:38, pirms 7 gadiem
Llull latviski tradicionāli atveido kā Ļuļs, tāpēc Dončiča kluba biedrs ir Serhio Ļuļs (nevis Jujs), bet kam es to saku.
, 2017-09-13 22:17, pirms 7 gadiem
One Man Show! rakstīja: Zelta puisēns Nezinu kā būs NBA, bet Eiropas basketbolam viņš der perfekti.
Nebūs NBA tā ar tādu lekšanos.
, 2017-09-13 22:51, pirms 7 gadiem
gan jau Doncics NBA nomierināsies, atceros Rubio pirms NBA, arī tāds pats gailēns bija, ja ne vēl lielāks, bet melnie nolika pie vietas, tagad liekas pavisam cits cilvēks
, 2017-09-13 23:31, pirms 7 gadiem
ingaa rakstīja: gan jau Doncics NBA nomierināsies, atceros Rubio pirms NBA, arī tāds pats gailēns bija, ja ne vēl lielāks, bet melnie nolika pie vietas, tagad liekas pavisam cits cilvēks
Kko ne to tu atceries, tiešām bija runas, ka mellie šim ierādīs vietu, nekas nenotika, tieši tāds pats meistars gan uzbrukumā gan aizsardzībā kā eiropā. Aplauzās skolotāji.
, 2017-09-13 23:35, pirms 7 gadiem
shitaa rakstīja: Kko ne to tu atceries, tiešām bija runas, ka mellie šim ierādīs vietu, nekas nenotika, tieši tāds pats meistars gan uzbrukumā gan aizsardzībā kā eiropā. Aplauzās skolotāji.
Nop, uz NBA point guardu fona vinš pašvaki izskatās.
, 2017-09-14 08:15, pirms 7 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Nop, uz NBA point guardu fona vinš pašvaki izskatās.
11 punkti un 9 piespēles spēlē, labs spēlētājs!
, 2017-09-14 14:59, pirms 7 gadiem
Interesants raksts par gaidāmo Porziņģa sezonu un 4 pozitīvām atslēgas lietām, kas ir noticis šīs vasaras laikā -> Kristaps Porzingis Official Fan Page
, 2017-09-14 15:46, pirms 7 gadiem
janijs56 rakstīja: Nebūs NBA tā ar tādu lekšanos.
Piekrītu
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.