Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Eduards Ozerinskis

Video: Bagatskis: "Mājās braucam piecas dienas ātrāk nekā vajadzēja"

Pēc zaudējuma Slovēnijai Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā komentāru sniedza Latvijas basketbola valstsvienības treneris Ainars Bagatskis.

, 2017-09-13 01:26, pirms 7 gadiem
Tas stulbais pašapmierinātais smaidiņš. Sevī nesaskata nekādu vainu. Taktiskā nabadzība augstākajā līmenī. 103 pts...0:11 un tad tikai ņemta minūte. Jā bagij tas paliks atmiņā. Uzbrukumā es neko daudz neredzēju no tava pienesuma, bet gan džeku talantu, kas ļāva mest pāri rokām un KP individuālo meistarību. Spēli uz apakšu? kas tas tāds? Viss bija tas pats kas visus gadus. Ejam cauri, atmetam uz trīni. Šogad vienkārši cita līmeņa izpildītāji un paldies viņiem par to, bet citādi taktiski pilnīga nabadzība un nespēja ko mainīt. Bagija klasika. Drausmīgi žēl čaļu...tiešām žēl.
, 2017-09-13 02:17, pirms 7 gadiem
8 gadus bagatskis maļ vienu un to pašu , lieliska pieredze, mums vēl viņas nav, mēs kļūsim pieredzējušāki .bla bla bla. Klasika. Ar tādu sajūsmu saka, ka pie katastrofāli zaudētā groza mēs bijām spēlē, jūs saprotiet?!! Bet izskaidrot kāpēc mēs visu čempi visiem zaudējam bumbās un katastrofāli viņš nevar. Viņš pat tagad nevar pateikt neko, kur bija kļūdas aizsardzībā, kāpēc bijām tik vāji. Redz viss esot bijis ok. Runā tikai par uzbrukumu. Kurš tad viņiem bagij ir iesējis šajos gados, kad jālādē tie trīņi? Ko tad tu brīnies, ka izvēlas vieglāko ceļu un metam ātri un daudz, ka pēc tam problēmas atskriet aizsardzībā? Tu jau pats to esi viņos ieaudzinājis. Kaut vienu kritisku vārdu par sevi būtu pateicis, ka neatradi risinājumus aizsardzībā,vai ko tamlīdzīgu. Parasti treneri šos zaudējumus ņem uz sevi, bet bagijs to nav ne reizi izdarījis. Mums ir tāds materiāls,bet viss ir zaudēts nemākulīgas vadīšanas dēļ.
, 2017-09-13 02:31, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: 8 gadus bagatskis maļ vienu un to pašu , lieliska pieredze, mums vēl viņas nav, mēs kļūsim pieredzējušāki .bla bla bla. Klasika. Ar tādu sajūsmu saka, ka pie katastrofāli zaudētā groza mēs bijām spēlē, jūs saprotiet?!! Bet izskaidrot kāpēc mēs visu čempi visiem zaudējam bumbās un katastrofāli viņš nevar. Viņš pat tagad nevar pateikt neko, kur bija kļūdas aizsardzībā, kāpēc bijām tik vāji. Redz viss esot bijis ok. Runā tikai par uzbrukumu. Kurš tad viņiem bagij ir iesējis šajos gados, kad jālādē tie trīņi? Ko tad tu brīnies, ka izvēlas vieglāko ceļu un metam ātri un daudz, ka pēc tam problēmas atskriet aizsardzībā? Tu jau pats to esi viņos ieaudzinājis. Kaut vienu kritisku vārdu par sevi būtu pateicis, ka neatradi risinājumus aizsardzībā,vai ko tamlīdzīgu. Parasti treneri šos zaudējumus ņem uz sevi, bet bagijs to nav ne reizi izdarījis. Mums ir tāds materiāls,bet viss ir zaudēts nemākulīgas vadīšanas dēļ.
Bagatskis saka, ka LV strādā basketa sistēma! Protams, bez centru sagatavošanas, bez caurgājieniem, bez aizsardzības sistēmām un individuālajām prasmēm, bet visā kopumā, jā strādā. Ir 7 spēlētāji, kuri var veidot rezultātu un viss! Tālāk plata aiza!
, 2017-09-13 02:58, pirms 7 gadiem
klau gudrinieki. Kaut muuzhaa 1 profesionaalu komandu, lai Jums izdodas liidz taadam liimenim patrenneet, tikai tad Jums buus tiesiibas ko paarmest treneriem. Siikie diivaanaa pirdeeji ...
, 2017-09-13 03:03, pirms 7 gadiem
Bagatskim jāpaliek!Vai varat piedāvāt citu kandidātu???Protams tiks nosaukti visi latvijas treneri,ieskaitot V.V.,'taču Ainārs šobrīd ir labākais kandidāts!Ja vēl Andžejs nebūtu uzmetis izlasi,tad būtu ar pieminētās atlekušās bumbas uzbrukumā!Tā kā nevajg te dzīt sviestu,ja neko nesaprotat no basketbola!
, 2017-09-13 04:37, pirms 7 gadiem
Bagijs malacis! Atkārtoja labāko rezultātu jaunāko laiku Latvijā! Labs darbs!
, 2017-09-13 06:07, pirms 7 gadiem
baarda un sifon, ko tu tagad čīksti, kā ir, tā ir. Uzskatu, ka zaudējăm nākamajiem Eiropas čempioniem, vai nu vismaz medaļniekiem.
, 2017-09-13 06:29, pirms 7 gadiem
Ar tādiem spēlētājiem tik tālu būtu ticis jebkurš latvijas tteneris. Nerpārlieliet bagatski. Par daudz trīņu pāri rokām otrajā puslaikā. Bija skaidrs ka ar troikām otru spēli neizvilksim.
, 2017-09-13 06:36, pirms 7 gadiem
Nekas, nomainīsim treneri, atnāks (cerams) kāds taktiski gudrs treneris, tad arī spēlēsim līdz galam. Vienīgais, ko Bagijs prot labi darīt, ir braukt ar muti. Ar tādu sastāvu netikt medaļās, tā ir tikai un vienīgi trenera atbildība. Bagatski atkāpies!
, 2017-09-13 06:41, pirms 7 gadiem
Un tie, kas liela Bagatski, varēs turpināt skatīties, kā mūsējā zelta paaudze līdz karjeras beigām met trjošakus un izstājas labākajā gadījumā 1/4 finālā. Mums ir jāpaņem titulèts vismaz Eiropas līmeņa treneris, gusrs taktiķis un stratēģis, lai mēs nepačakarētu šo paaudzi.
, 2017-09-13 07:42, pirms 7 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Bagijs malacis! Atkārtoja labāko rezultātu jaunāko laiku Latvijā! Labs darbs!
5.vieta - jauns sasniegums.
, 2017-09-13 07:44, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Nekas, nomainīsim treneri, atnāks (cerams) kāds taktiski gudrs treneris, tad arī spēlēsim līdz galam. Vienīgais, ko Bagijs prot labi darīt, ir braukt ar muti. Ar tādu sastāvu netikt medaļās, tā ir tikai un vienīgi trenera atbildība. Bagatski atkāpies!
Atsevišķās spēlēs var krist visi. Turnīru specifika. Nav kā playoff, līdz 4 uzvarām.
, 2017-09-13 08:04, pirms 7 gadiem
slaisc, śis bija labākais sastāvs kāds Bagijam ir bijis un pārskatāmā mākornē būs. Ja nav, tad nav. Laiks mainīt. Johaidī, atllaut 3. cet sākumā otreiz iekrist bedrē!!!
, 2017-09-13 08:15, pirms 7 gadiem
fuelis rakstīja: Ar tādiem spēlētājiem tik tālu būtu ticis jebkurš latvijas tteneris. Nerpārlieliet bagatski. Par daudz trīņu pāri rokām otrajā puslaikā. Bija skaidrs ka ar troikām otru spēli neizvilksim.
Muļķības. Izlases spēle varēja pajukt pilnībā, tas varēja notikt pret turkiem un krieviem u.c. spēlēs. Kas zina, ar citu kouču varējam spēlēt pret spāņiem.
, 2017-09-13 08:16, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Nekas, nomainīsim treneri, atnāks (cerams) kāds taktiski gudrs treneris, tad arī spēlēsim līdz galam. Vienīgais, ko Bagijs prot labi darīt, ir braukt ar muti. Ar tādu sastāvu netikt medaļās, tā ir tikai un vienīgi trenera atbildība. Bagatski atkāpies!
Bagatskis gan jau paliks. Uzdevumu izpildīja.
, 2017-09-13 08:38, pirms 7 gadiem
paldies Bagatski, bet uzskatu, ka mums vajag jaunu treneri.

Sastāvs ir pārāk talantīgs priekš trenere, varēja redzēt, ka īsti neprata izmantot Porziņģi, viņš galu galā nav centrs, spēle balstīta tikai uz tripukiem, nav plāna B. uzskatu, ka Freimaņa un Bērziņa neuzaicināšana ir tomēr nepiedodama... būtu tie garie noderējuši.

Nebija jau slikti, bet varēja būt daudz labāk.

3/4 pret Slovēniju, pirmais puslaiks pret Krieviju un otrais puslaiks pret Lielbritāniju.. viss varēja izvērsties vēl sliktāk nekā bija...
, 2017-09-13 08:40, pirms 7 gadiem
Iekrita acīs, ka citi trenerī zīmē uz tāfelēm, kā tikt ar mūsu līderiem galā.. Bagatski tikai atkārto, nesasteidziet metienu, izmantojiet brīvās vietas...pa aizsardzību ne vārda...

varbūt kļūdos, bet taktiski aizsardzībā ļoti vājš treneris.
, 2017-09-13 08:46, pirms 7 gadiem
valdinjshh rakstīja: baarda un sifon, ko tu tagad čīksti, kā ir, tā ir. Uzskatu, ka zaudējăm nākamajiem Eiropas čempioniem, vai nu vismaz medaļniekiem.
So?

Mēs paši varējām dabūt tās medaļas.
, 2017-09-13 08:48, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Un tie, kas liela Bagatski, varēs turpināt skatīties, kā mūsējā zelta paaudze līdz karjeras beigām met trjošakus un izstājas labākajā gadījumā 1/4 finālā. Mums ir jāpaņem titulèts vismaz Eiropas līmeņa treneris, gusrs taktiķis un stratēģis, lai mēs nepačakarētu šo paaudzi.
Da nafig ārzemnieku. Ja ņem ārzemnieku, tad viņam jārunā latviski, jo vismaz patriotisms mums basītī ir augstākajā līmenī.
, 2017-09-13 08:59, pirms 7 gadiem
Protams ka ir škrobe , ka šitā sanāca, protams ka vienai komandai bija jaazaudē. Bet acīs krīt kas - 1) atskanjas macham ar krieviju - kamēr nesaka vakr bumbas - bija iedzinejos, te tas pats -- grozi zaudeeti 41/28 - tikai taapec ka kustibas uz bumbu nav = to māca BJSS pamatos, 3 musejhi 1 slovenis i tas bumbu savaac!!!!2) manuprat slovenji uztaisija melno zirdzinja gajienu - nevis KP megjinaja izslēgt - jo savus punktus Kristaps tāpat sametiis,- bet izslaedza Timmu. Un 3) ta ir metinu precizitāte - meta pa 16 metineim vairāk un nebija agreisvitaates - vai slovenji mak spelet aizsardziibaa . ja soda metieni ir 39/18. Paskatotirs speles statistiku Meta vairāk ( bet neiemeta) piespelju vairāk tatad uzbrukuma spele un bumbas kustiba ok , , klujudu mazāk. un veiksmes truukums tas trakais trulis kas iekrita.... un trulis kas izmests paris simtda;ljas par velu un neieskaitiija ((((
, 2017-09-13 09:30, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Da nafig ārzemnieku. Ja ņem ārzemnieku, tad viņam jārunā latviski, jo vismaz patriotisms mums basītī ir augstākajā līmenī.
Nāk prātā tikai Andrejs Lēmanis, bet viņam līgums ar Austrālijas izlase līdz nākamajām OS
, 2017-09-13 09:37, pirms 7 gadiem
Spēlē iemesti 200 punkti. Šeit tikās potenciālie medałnieki, reti kura komanda Eiropas čempionātā met ar tādu precizitāti. Te varēja kā vienā tā otra komanda uzvarēt, šoreiz basketbola dievs bija par labu slovēńiem.
, 2017-09-13 09:49, pirms 7 gadiem
Šogad bij viss pakārtojies lai ņemtu to medāli. No pēdējo 2 čempju medaļniekiem 2 jau ārā - Francija un Lietuva. Tātad 2 vietas uz podesta brīvas....bija jāņem, bet ņems atkal citi...
, 2017-09-13 09:51, pirms 7 gadiem
Kārtējais varēja būt , bet nebija. . .
Pirmkārt trenera vaina, aizveda pilnībā nenokomplektētu komandu, spēlēja vien praktiski 10, bet visu smagumu iznesa 8
Tomēr ar tik labu pamatsastāvu vajadzēja tikt pie medaļām. Kopumā Latvijas komandas potenciāls šajā čempī bija viens no augstākiem, varbūt spāniem tas lielāks?
Bet atkal tikai 8. vieta un nav ko murgot par kaut kādu piekto, visi kas zaudēja ceturtdaļfinālā dala 5.- 8. vietai un nav ko utoties, matemātiski kāda vieta augstāk vai zemāk kāda tam nozīme un kuru tas interesē?
Pakāsa, zaudēja un brauc mājās un tagad var sapņot par gaišo nākotni, kura kaut kad pienāks??
, 2017-09-13 11:10, pirms 7 gadiem
Daži dīvaini lēmumi jau gan bija. Piemēram - kāpēc laukumā nepalaida Meieru. Jā, nebija viņš īsti pārliecinošs šai turnīrā, bet epizodiski tak paspēkoties ar slovēņiem varēja, īpaši tad, kad bija jau sakrājušās piezīmes. Tāpat arī Šķēle netika laukumā, kas pret turkiem savas epizodes atstrādāja gana labi.
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.