Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Kuzminsks: "Adomaitis ir atbildīgs par fiasko? Ne velna, vainīgi esam tikai mēs - spēlētāji"

Agris Suveizda

Kuzminsks: "Adomaitis ir atbildīgs par fiasko? Ne velna, vainīgi esam tikai mēs - spēlētāji"
Jons Mačulis, Mindaugs Kuzminsks un Mants Kalnietis
Foto: SIPA/Scanpix

Lietuvas basketbola izlase sestdienas vakarā izstājās Eiropas čempionāta astotdaļfinālā, ar 64:77 kapitulējot Grieķijai, un jau vakar priekšlaicīgi atgriezās Viļņā. Treneri un spēlētāji mēģināja rast atbildi uz jautājumu: kādēļ lietuviešiem Stambulu pamest nācās tik agri?

"Domāju, ka man ir jāuzņemas atbildība kā trenerim. Lai arī bijām vienojušies par to, kā aizsargāsimies, nespējām tikt galā. Apzinājāmies risku, ka grieķi var mūs sodīt no tālās distances [Grieķija iemeta 11 no 24 jeb 45,8% tālmetienu – A.S.]. Negrasos vainot nevienu pašu spēlētāju, tā ir tikai mana atbildība," pēc neveiksmes sacīja Lietuvas izlases vadītājs Daiņus Adomaitis, iemetot akmeni arī vairāku kolēģu un basketbola ekspertu dārziņā. "Medijos bija tik daudz skaļu paziņojumu, kas grieķiem tikai deva papildu motivāciju. Visi šie eksperti…"

Lietuvas izlases kapteinis Mants Kalnietis uzsvēra, ka Grieķija ir pieredzējusi un meistarīga komanda: "Pretī bija Atēnu "Panathinaikos" un Pirejas "Olympiacos" spēlētāji, kuriem ir liela pieredze Eirolīgā un svarīgos mačos. Mums tās varbūt pietrūka. Mēs bijām gatavi uz ko vairāk un daudzi apkārt jau runāja par medaļām, taču ir tā, kā ir. Treneru štābs paveica ļoti labu darbu. Viņi smagi strādāja, bet mēs savu darbu neizpildījām. Protams, ka man ir žēl. Tāda ir turnīra sistēma. Taču šai komandai ir laba nākotne. Vai tas bija mans pēdējais čempionāts? Nezinu, šobrīd negribu par to domāt. Taču ceru, ka nē."

Arī Toronto "Raptors" centrs Jons Valančūns norādīja uz pieredzes trūkumu: "Nezinu, vai grieķiem pret mums ir kādas pretzāles, kas ļāva viņiem uzvarēt. Mums bija ļoti jauna komanda, kas varēja tikt tālu, taču varbūt pietrūka pieredzes. Skarbi. Tā bija gara un laba vasara. Žēl, ka viss ir cauri jau tik ātri, bet līdz pat dienai pirms spēles viss ritēja ļoti labi."

Ņujorkas "Knicks" uzbrucējs Mindaugs Kuzminsks gan nepiekrita komandas biedriem par pieredzes trūkumu: "Mums pietiek pieredzes šādā līmenī. Visu laiku runājam par to, ka esam jauna komanda, bet ne velna – mēs nemaz neesam tik jauni. Mums ir pieredze, esam spēlējuši pasaules, Eiropas čempionātos, arī olimpiskajās spēlēs. Varētu vainot turnīra sistēmu, jo uzvarējām savā grupā, bet astotdaļfinālā dabūjām pretī grieķus, bet tā būtu lieka laika šķiešana. Lai kļūtu par čempioniem, ir jāspēj pieveikt jebkuru komandu."

Toties Kuzminsks komandas biedriem piekrita citā aspektā un aizstāvēja Adomaiti: "Viņš ir atbildīgs par zaudējumu? Ne velna, ne velna! Ar visām četrām vēlos aizstāvēt treneri. Pretinieki tika pilnībā izpētīti, zinājām visas viņu vājās un stiprās puses. Mēs lieliski zinājām, kā pretinieki spēlēs. Zinājām, ka Slukass iet pa kreisi, ka Papass iet pa labi. Viņi visu maču spēlēja vienādi, taču mēs turpinājām pieļaut tās pašas kļūdas. Vainīgi esam tikai mēs – spēlētāji. Treneri mums visu informāciju pasniedza kā uz paplātes, bet mēs nespējām to izmantot. Tas bija pirmās spēles atkārtojums. Treneri savu darbu paveica, bet mēs ne."

"Tikāmies ar augsta līmeņa komandu," Kuzminsks turpināja. "Arī viņi bija izpētījuši mūsu spēli, un mēs nespējām iesākt kombinācijas, jo viņi tās bloķēja. Nespējām uzņemt ritmu un pieļāvām kļūdas. Un kad tāda komanda kā Grieķija sāk ieskrieties… Lielākā daļa viņu spēlētāju spēlē un pat ir uzvarējuši Eirolīgā. Viņi zina, kā aizvadīt šādas spēles un kā nosargāt vadību."

Kuzminskam tika arī vaicāts par publikas spiedienu – mediju, fanu un ekspertu pārāk ātro sacerēšanos pēc veiksmīgā grupu turnīra kā vienu no faktoriem uzsvēra arī Adomaitis: "Čempionāta laikā cenšamies medijus lasīt pēc iespējas mazāk. Nezinu, par kādām medaļām vispār varēja runāt, ja mūsu pirmie pretinieki izslēgšanas spēlēs bija grieķi. Zinājām, ka ir jāiet soli pa solim, jo izslēgšanas spēles ir ļoti slidens ceļš – viens zaudējums var nozīmēt došanos mājās, neko nav iespējams paredzēt. Nespējām pilnībā izmantot savu potenciālu. Mūsu potenciāls ir ļoti liels, tādēļ žēl, ka viss izvērtās šādi. Mūsu nākotne ir spoža, taču ne tad, ja spēlēsim šādi."

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...

     [+] [-]

, 2017-09-11 12:26, pirms 7 gadiem
Nu nez, Adomaiša vietā labāk Kurtinaiti būtu redzējis

  +3 [+] [-]

, 2017-09-11 12:35, pirms 7 gadiem
Spēle pret grieķiem tiešām ir uz pašu spēlētāju sirdsapziņas, tik vāja spēle sen nebija leišu izpildījumā redzēta, vai nu nenovērtēja vai pašpārliecinātība, bet savākties nu tiešām nevarēja un grieķu vilciens aizmauca bez apstāšanās.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-11 12:35, pirms 7 gadiem
Nu leiši turēs īkšķus un atbalstīs braļukas letiņus!!!

     [+] [-]

, 2017-09-11 12:43, pirms 7 gadiem
Bija traki, 3x nenospēlē aizsardzību pēc kārtas, jo nav sadalīti pretspēlētāji un uzreiz -9 ,ko grieķi spēj novest līdz galam.

     [+] [-]

, 2017-09-11 12:46, pirms 7 gadiem
Nu nebija leiši šogad savā maksimālā līmenī!
Un tādās izslēgšanas spēlēs uz vienu spēli pat likts pārāk daudz! Tas pat nav īsti objektīvs rādītājs! Ir jau daudzās sporta spēlēs, kur izslēgšanas stadijā ir vismaz divas spēles!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-11 15:14, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu nez, Adomaiša vietā labāk Kurtinaiti būtu redzējis
Vai vēl labāk Jasikēviču. Tik ne Adomaiti, kas neko nav sasniedzis, izmests no Neptunas, nav vajadzīgs nevienam LKL klubam. LKL neder, bet izlasei der, absurds. Vienīgi Saboņa draugs un dara, ko saka...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-11 15:15, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nu leiši turēs īkšķus un atbalstīs braļukas letiņus!!!
Par ko vēl lietuviešim just līdzi? Latvijai jābūt čempioniem!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-11 15:42, pirms 7 gadiem
Varētu vainot turnīra sistēmu, jo uzvarējām savā grupā, bet astotdaļfinālā dabūjām pretī grieķus, bet tā būtu lieka laika šķiešana.

Kā vispār var ienākt prātā kaut ko tādu vainot? Nekad dzīvē tas nevar būt pie vainas.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-11 15:58, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nu leiši turēs īkšķus un atbalstīs braļukas letiņus!!!
Lietuviešiem pajāt, viņus pysh tikai sava izlase, drīzāk cerēs, ka Latvija nolies, lai kauns būtu mazāks....

     [+] [-]

, 2017-09-11 16:18, pirms 7 gadiem
popovs rakstīja: Spēle pret grieķiem tiešām ir uz pašu spēlētāju sirdsapziņas, tik vāja spēle sen nebija leišu izpildījumā redzēta, vai nu nenovērtēja vai pašpārliecinātība, bet savākties nu tiešām nevarēja un grieķu vilciens aizmauca bez apstāšanās.
nenovērtēja ja jau Kuzminskam twiteri bija ieliks zars kur viņam LV un LT fināls, tad pats saproti, viņi noteikti iedomājās būs pastaiga pa parku, spēle ar grieķiem

  +1 [+] [-]

, 2017-09-11 17:42, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nu leiši turēs īkšķus un atbalstīs braļukas letiņus!!!
Noteikti nē, viņiem pilnīgi vienalga par mūsu izlasi.. Viņi vienmēr mūs ir skatījuši no augšas , ķip mēs esam krutie basī, a jūs nē.

     [+] [-]

, 2017-09-11 18:39, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Noteikti nē, viņiem pilnīgi vienalga par mūsu izlasi.. Viņi vienmēr mūs ir skatījuši no augšas , ķip mēs esam krutie basī, a jūs nē.
Pilnīgi piekrītu tagad laiks viņiem noslaucīt degunus,kaut gan jau Arēnā likās ka musējie reti viegli bez piepūles salika.Lai tik raud....