Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Misas apklusina lietuviešu balamuti: "Kritiķiem derētu iepazīties ar vēsturi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Misas apklusina lietuviešu balamuti: "Kritiķiem derētu iepazīties ar vēsturi"
Konstantīns Misas
Foto: FIBA

Grieķijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Konstantīns Misas sestdien, 9. septembrī, preses konferencē pēc uzvaras pār Lietuvu atbildēja Toma Pačesa kritiskajiem izteikumiem.

Bijušais “Lietuvos rytas” galvenais treneris Pačesas pirmsspēles analīzē nosauca Misas par Grieķijas valstsvienības “vājāko posmu”, atsaucoties uz faktu, ka viņš nāk no sieviešu basketbola un agrāk trenējis Grieķijas dāmu valstsvienību.

Misas ir Grieķijas sieviešu basketbola lielāko panākumu līdzautors. Viņa vadībā Evantija Malci, Stiliani Kalcidu, Olga Hacinikolau un Pelagija Papamihaila 2009. gadā Eiropas čempionātā Liepājā un Rīgā izcīnīja piekto vietu, pirmo reizi vēsturē kvalificējoties Pasaules kausa izcīņai.

Dažas nedēļas vēlāk Misas kopā ar palīgu Jorgu Dikeulakosu un Grieķijas jauniešu izlasi triumfēja Eiropas U20 čempionātā, kas tovasar notika Rodas salā. Turpinājumā speciālists veica Grieķijas izlašu direktora pienākumus, bet pirms “EuroBasket 2017” stājās pie vīriešu valstsvienības stūres.

Misas trenētie grieķi sagādāja lietuviešiem savstarpējās spēlēs pirmo zaudējumu kopš 2006. gada un iekļuva Eiropas astoņu spēcīgāko komandu vidū. Pēcspēles preses konferencē Misas atbildēja saviem lietuviešu kritiķiem.

"Esmu ļoti lepns par savu darbu sieviešu basketbolā. Šie puiši, iespējams, nezina, ko pirms 15 gadiem paveicu Grieķijas A1 divīzijā un ar U20 puišu komandu. Viņiem pēc spēles jāsāk iepazīties ar vēsturi."

Izmantotie resursi:eurohoops.net

     [+] [-]

, 2017-09-10 10:53, pirms 7 gadiem
Kas ir Pačess - VTB līgas apoloģēts?

     [+] [-]

, 2017-09-10 17:10, pirms 7 gadiem
Ne jau Misas ir baigi labs, bet Adomaitis ir daudz sliktāks. Ko viņš kā treneris ir uzvarējis? Pat no Neptunas izmeta...LKL pat darbu dabūt nevar, bet te Sabonis pa blatam izlasi iedeva...nu un rezultāts.