Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Turcijas reakcija: latvieši Obradoviča klātbūtnē nosūta turkus pret Spāniju

Turcijas reakcija: latvieši Obradoviča klātbūtnē nosūta turkus pret Spāniju
Kristaps Porziņģis: 28 punkti uzvarā pār Turciju
Foto: FIBA

Turcijas basketbolistu zaudējums pret Latviju vietējās preses uzmanības lokā nenoturējās ilgi. Žurnālisti virsrakstos izcēla, ka turki turpinās cīņu un astotdaļfinālā spēlēs pret Spāniju.

Latvija nosūta Turciju pret Spāniju

Eurosport Turkiye Letonya'ya mağlup Türkiye'nin rakibi İspanya -...

“Turcijas vīriešu basketbola valstsvienība 2017. gada Eiropas čempionāta D grupas piektajā un pēdējā spēlē zaudēja Latvijai ar 79:89. Izlase grupas turnīru pabeidza ar divām uzvarām un trīs zaudējumiem, finišēja ceturtā un astotdaļfinālā spēlēs pret C grupas uzvarētāju Spāniju.

Trešajā ceturtdaļā, neskatoties uz Džedi Osmana centieniem, komanda nespēja apturēt Porziņģi un starpība pieauga. Piepalīdzot Jānim Blūmam, Latvija 28. minūtē panāca 14 punktu pārsvaru – 68:54. Pusstundas izskaņā valstsvienība veica izrāvienu 1:9, samazinot starpību līdz sešiem punktiem – 69:63.

Erkans Veiselolu un Melihs Mamutolu samazināja deficītu vēl vairāk (69:67), taču valstsvienība nespēja izmantot savu iespēju. Žanis Peiners, Dairis Bertāns un Kristaps Porziņģis 37. minūtē atjaunoja 10 punktu pārsvaru Latvijai – 82:72. Komandai nepietika spēka, lai atspēlētos.

Visas izslēgšanas spēles notiks “Sinan Erdem” arēnā. Valstsvienība pret Spāniju sacentīsies svētdien, 10. septembrī.”

Grūti, taču ne neiespējami

Sabah Zor ama imkansız değil - Spor Haberleri

“Eiropas čempionāta D grupas piektajā spēlē “12 milži” ar 79:89 zaudēja Latvijai. Divas uzvaras un trīs neveiksmes ļauj valstsvienībai grupas turnīru pabeigt ceturtajā vietā un kvalificēties astotdaļfinālam, kur jāsacenšas pret bez zaudējumiem spēlējušo Spāniju. Cīņa notiks 10. septembrī. “Sinan Erdem” arēnā.

Džedi Osmans, kurš ar 24 punktiem, sešām izcīnītām bumbām un piecām piespēlēm bija labākais turku rindās, norādīja uz neviennozīmīgi vērtējamo tiesnešu darbu. “Mēs cīnījāmies, taču galotnē saskārāmies ar grūtībām. Nākamajā spēlē favorīte būs Spānija, taču nepadosimies. Tas būs grūti, taču ne neiespējami... Mums tika nosvilpti daudzi pārkāpumi.”

Galvenais treneris Ufuks Sarica sniedza savu vērtējumu: “Nevarējām atļauties kļūdīties, pretinieki mūs nekavējoties sodīja. Spānija uz papīra ir lielākā favorīte. Nebūs viegli, taču nav pamata visu krāsot melnās krāsās, mums ir divas dienas laika sagatavoties.”

Cīņu klātienē vēroja futbolists Dženks Tosuns, kurš palielināja Turcijas izredzes kvalificēties 2018. gada Pasaules kausa izcīņai, gūstot divus vārtus spēlē pret Horvātiju. Arēnā bija “Fenerbahce” panākumiem bagātais treneris Žeļko Obradovičs un komandas jaunieguvums Breds Vanameikers.”

”12 milžu” pretiniece būs Spānija!

Yenisafak.com Türkiye-Letonya (Canlı Yayın)

“Turcija pirms ceturtdienas tikšanās uzvarēja Latviju visās trīs oficiālajās spēlēs. Trīsdesmit pirmā Eiropas čempionāta kvalifikācijā 1997. gada 29. novembrī turki Rīgā bija pārāki ar 84:74, bet 1998. gada 28. novembrī Ankarā svinēja panākumu ar 78:65.

Nākamā tikšanās notika 32. Eiropas čempionāta finālturnīrā Turcijā. B grupas pirmajā spēlē Ankarā turku basketbolisti uzvarēja Latviju ar 85:82. Pirmā draudzības spēle notika 1997. gada 12. jūnijā Rīgā, turkiem gūstot panākumu ar 83:72.

Pēdējās divas pārbaudes spēles beidzās ar latviešu uzvarām – 2013. gada 3. augustā Slovēnijas pilsētā Celjē viņi guva virsroku ar 66:61, savukārt 2015. gada 22. augustā Vācijas basketbola federācijas Superkausa spēlē pieveica Turciju ar 81:79.”

Turpinām Eiropas čempionātu!

Milliyet.com.tr EuroBasket'te yola devam!

“Turcija grupas turnīrā sakāva Lielbritāniju un Beļģiju, taču zaudējums pret Latviju neļāva pakāpties augstāk par ceturto vietu. Astotdaļfinālā jāspēlē pret pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju.

Ja mēs pārspētu Latviju un grupā finišētu trešie, mūsu pretiniece astotdaļfinālā būtu Horvātija, kura ir vājāka par Spāniju. Diemžēl iznākums nebija mums labvēlīgs. Krievija, Serbija un Latvija sadalīja pirmās trīs vietas grupā, liedzot mums tikt pie vieglāka pretinieka.

Lai gan turpinām mūsu gaitas čempionātā, izskatās, ka tālāk tikt būs grūti.”

Turcijas un Latvijas mača iznākums

Turkiye Gazetesi Türkiye Letonya EuroBasket 2017 Maçı Özet |...

“12 milži, kuri pret Latviju bija aizvadījuši trīs oficiālas spēles, vēl ne reizi nebija tai zaudējuši. Džedi Osmans izcēlās “EuroBasket 2017” mača, taču Turcija tika sakauta ar 79:89. Turcijas nākamā pretiniece ir Spānija.”


, 2017-09-08 13:34, pirms 7 gadiem
Pat Semīrs Gerkāns nebūtu turkiem palīdzējis uzvarēt!!!
, 2017-09-08 14:35, pirms 7 gadiem
Leksika vienkārša, kā no turku seriāliem!
, 2017-09-08 15:17, pirms 7 gadiem
Turkiem jau nav ko īpaši ņerkstēt. Ja būtu vinnējuši agrāk Serbiju vai Krieviju, tad pirms spēles ar Latviju būtu jau nodrošinājuši trešo vietu grupā un spēle ar Latviju tad jau būtu par 1. vai 2.vietu grupā.
, 2017-09-08 16:33, pirms 7 gadiem
Izrādās, ka tiesneši pret turkiem ir neviennozīmīgi notiešājuši. Laikam turka mentalitāte ir tāda - ja mūsu mājās nenodrošina mūsu vinni, tad tiesneši pietāsāja pretiniekam.
, 2017-09-09 09:40, pirms 7 gadiem
Vo vo pa tiesnesiem ta lieki ierunajas, ko tad, lai Timma saka, tiko vins pieskaras bumbai vai pretiniekam ta bij svilpe...
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.