Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Bagatskis: "Svarīgākais bija izturēt mentālo cīņu ar sevi, skatītājiem un pretinieku"

Bagatskis: "Svarīgākais bija izturēt mentālo cīņu ar sevi, skatītājiem un pretinieku"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc uzvaras Eiropas čempionāta grupu turnīra pēdējā spēlē pār mājinieci Turciju pauda prieku par uz maiņu laukumā nākušo spēlētāju ieguldījumu, kā arī pastāstīja par Jāņa Strēlnieka veselības stāvokli.

"Es jau esmu teicis, ka pirms katras spēles mums uz tāfeles ir uzrakstītas pamatlietas, kas jāizdara uzbrukumā un aizsardzībā. Šodien pats svarīgākais bija neko neizdomāt," norādīja Bagatskis. "Uzrunā pirms spēles teicu divas lietas, kuras esmu teicis jau iepriekšējos mačos. Pirmkārt, basketbols ir 40 minūšu spēle, bet, otrkārt, mūsu aizsardzība būs tik laba, cik pamatotas darbības veiksim uzbrukumā. Vairāk vai mazāk tas izdevās."

"Turkiem ar to basketbolu, ko viņi piedāvā pretiniekiem, ir jāveic ļoti liels darba apjoms. Ja kaut reizi noraustīsies, pieņemsi nepareizu lēmumu un ļausi viņiem sajust spēli, viņi to izmantos. Galvenais bija nekļūdīties, tādēļ priecē skaitlis 11 pieļautu kļūdu ailītē. Patīkami, ka, pazaudējot Strēlnieku un veicot korekcijas Timmas un Meiera piezīmju dēļ, mums ātrāk vajadzēja izmantot rotācijas spēlētājus. Tādēļ ir prieks par Žani [Peineru] un Aigaru [Šķēli], arī Jāni [Blūmu]. Es jau vakar viņam teicu, ka šī ir viņa spēle, nav variantu. Svarīgākais šovakar bija izturēt mentālo cīņu ar sevi, ar skatītājiem un pēc tam arī ar pretinieku."

Bagatskis teica, ka nemaz nav pievērsis uzmanību, ka otro puslaiku turki sāka ar trim ārējās līnijas spēlētājiem. "Tas mums bija pat labāk, taču žēl, ka mēs tajā brīdī piezīmju dēļ nespējām izmantot Timmu. Jūs redzējāt, ka pirms trešās ceturtdaļas mēs ilgi gaidījām, kamēr turki izies laukumā. Mums bija varianti, kad puslaiku sāk Dāvis vai Andrejs [Gražulis]. Tāpēc jau esam komanda, ka spējam atrast citus risinājumus."

"Bija brīži, jo īpaši, pirmās ceturtdaļas vidū, kad uz brīdi aizmirsām ko darīt pret viņu presingu un pazaudējām vieglas bumbas. Tādās reizēs labāk ir nevis censties atdot ekstra piespēli, bet izmest bumbu autā un likt viņiem spēlēt pieci pret pieci. Tādā gadījumā viņu spēks ir pick n roll un šķietami sasteigts metiens. Sākumā viņiem viss aizgāja, Mahmutoglu tiešām nospēlēja karaliski, jo tie bija sarežģīti metieni ar pretestību," skaidroja treneris.

"Pēdējā laikā Strēlnieks ir zaudējis vairākus kilogramus, bet mūsu sporta veidā tā ir diezgan svarīga lieta. Gan viņam, gan vēl vairākiem puišiem ir kaut kāds vīruss, kas izraisa nespēku. Jūs paši ziniet, cik Jānis mums ir svarīgs. Viņš tagad bēdīgs sēž ģērbtuvē, bet nav ko pārdzīvot. Divas dienas jāatpūšas un būs nākamā spēle, bet šiobrīd viņam ir totāls vājums."

"Rīt atpūtisimies, bet parīt atkal sāksies ierastais režīms. Skatīsimies, cik ilgu laiku prasīs nokļūšana no vienas viesnīcas uz otru. Mums nav kur steigties. Ir jāatkopjas un jāsadziedē mikrotraumas," piebilda Bagatskis. "Muļķīgi būtu teikt, ka es par nākamo pretinieci Melnkalni zinu visu, taču spēlētāji, treneri un spēles stils ir zināmi. Vienkārši jāsaliek akcenti, kas ir mūsu priekšrocības pret viņiem un kā viņi varētu mēģināt mūs pārsteigt, pārspēt."


, 2017-09-08 00:06, pirms 7 gadiem
Nez ko Timma teiks. 3 izcilas epizodes pārvērstas sodos..
, 2017-09-08 00:09, pirms 7 gadiem
Nu Timmu normāli nostūma no laukuma,pēdējie 3 sodi ko viņam iedeva konfektes Uz nākošo čempi FIBA ir par ko domāt!
, 2017-09-08 00:17, pirms 7 gadiem
furios rakstīja: Nu Timmu normāli nostūma no laukuma,pēdējie 3 sodi ko viņam iedeva konfektes Uz nākošo čempi FIBA ir par ko domāt!
Ko domāt? Lai beidz savus mafijas izgājienus un baša čakarēšanu
, 2017-09-08 01:03, pirms 7 gadiem
Pēdējie sodi, ko deva Timmam, bija vienkārši apsmiekls par basketbolu...
, 2017-09-08 05:59, pirms 7 gadiem
Respect LV ka neuzvilkās, parādīja savu attieksmi un cīņas sparu.
Manās acīs šī spēle bija labākā manuprāt. Bijām gatavi spiedienam, bijām gatavi presingam, bijām gatavi visam..
, 2017-09-08 09:19, pirms 7 gadiem
Timma izcili noturējās. Pēc spēles gan likās, ka noraus kādam galvu
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.