Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Lasītāji izceļ Porziņģi un Timmu, otro dienu pēc kārtas viszemāk novērtē Blūmu

Lasītāji izceļ Porziņģi un Timmu, otro dienu pēc kārtas viszemāk novērtē Blūmu
Jānis Timma ar bumbu, turpat arī Kristaps Porziņģis un Jānis Strēlnieks
Foto: Ozan Kose/AFP/Scanpix

Par Latvijas basketbola izlases labākajiem spēlētājiem Eiropas čempionāta otrajā spēlē pret Beļģiju (92:64) portāla Sportacentrs.com lietotāji atzinuši Jāni Timmu un Kristapu Porziņģi, kamēr otrajā spēlē pēc kārtas kritiku izpelnījies komandas kapteinis Jānis Blūms.

Gan Jānis Timma (4.9), gan Kristaps Porziņģis (4.8) lasītāju vērtējumā ieguvuši teju maksimālo reitinga punktu skaitu (5). Abi šajā spēlē izcēlās ar varenu sniegumu - 27 gūtiem punktiem. Abiem arī pa divām pārķertām bumbām, kas vakardien bija labākais rādītājs mūsu komandā. Vairāk gūto punktu no spēles bija Timmam, kurš realizēja visus sešus divpunktu metienus un 4/8 tālmetieniem. Memfisas "Grizzlies" 2013. gadā ar 60. kārtas numuru draftētajam latviešu basketbolistam arī septiņas atlēkušās bumbas.

Porziņģis, turpretim, izcēlās ar sev raksturīgo agresīvo spēli no gandrīz visām pozīcijām, kas beļģu aizsargiem bieži neatstāja nekādas citas cerības, kā vien pret Ņujorkas "Knicks" jauno zvaigzni pārkāpt noteikumus (latvietis realizēja 11 no 12 izmestajiem soda metieniem). Porziņģa spilgtākā spēles epizode bija fantastiskais put back danks, kas ceturtās ceturtdaļas ievadā panāca Latvijas izlasei 12 punktu pārsvaru - 70:58.

Savu sniegumu pamatīgi uzlaboja arī Jānis Strēlnieks, kurš sasniedza Latvijas izlases finālturnīru rekordu - 13 rezultatīvas piespēles vienā mačā. Strēlniekam kontā vēl deviņi punkti un viena pārtverta bumba. Atzīmēšanas vērts ir debitanta Andreja Gražuļa krietni vien augušais spēles laiks (21:57) un seši gūtie punkti (3/4 - 2p.), ko gan daļēji var "norakstīt" uz Dāvja Bertāna nespēlēšanu.

Portāla lietotāji otro spēli pēc kārtas negatīvi vērtē (2.1) komandas kapteiņa Jāņa Blūma sniegumu. Izlases veterāns joprojām nespēja atrast savu metienu (1/2 - 2p., 0/4 - 3p.). Jācer, ka Blūms to ir pietaupījis izšķirošajām grupas spēlēm pret Lielbritāniju, Krieviju un Turciju.

Tabulā šoreiz nav atzīmēti Aigars Šķēle un Mārtiņš Meiers, jo šie spēlētāji laukumā pavadīja mazāk nekā piecas minūtes. Portāla Sportacentrs.com lietotājiem iespēja izteikt savu viedokli par katru no spēlētājiem būs arī pēc katras no turpmākajām Latvijas izlases spēlēm.

Latvijas basketbolistu reitings mačā pret Beļģiju

VBasketbolistsReitings
1.Jānis Timma4.9
2.Kristaps Porziņģis4.8
3.Jānis Strēlnieks4.5
4.Dairis Bertāns3.7
5.Andrejs Gražulis3.2
6.Žanis Peiners2.9
7.Rolands Šmits2.6
8.Kristaps Janičenoks2.5
9.Jānis Blūms2.1

Aptaujā piedalījās 564 portāla Sportacentrs.com lietotāji.

Lai palīdzētu izvēlēties katra spēlētāja veikumu, piedāvājam savu versiju par katra vērtējuma nozīmi!
5 - labāk nospēlēt būtu ļoti grūti - īsts līderis
4 - labi aizvadīts mačs
3 - normāla spēle, neko nesabojāja
2 - kļūdu vairāk nekā labu epizožu - slikta spēle
1 - izgāšanās


, 2017-09-03 13:49, pirms 7 gadiem
Kurš tur čīkstēja par Timmas meistarību pēc pirmās pārbaudes spēles?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kols00
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-03 13:52, pirms 7 gadiem
Blūms vēl paspēs iemest savus tālmetienus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-03 13:53, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Janičenokam +19 lietderība, trenera un spēlētāju uzslavas, bet zinošie sportacentra neeksperti novērtē ar 2.5 ,lol
Tie kas var - tie dara. Tie kas nevar - tie māca. Tie kas sportacentrs dīvānā pirdēji un skauģi - tie heito
, 2017-09-03 13:55, pirms 7 gadiem
Te daudzi nesaprot ka 2 spēles nav distance lai sprieztu par kādu basketbolsitu. KP arī NBA ir bijušas divas tukšās spēles pēc kārtas, diez kāpēc tad viņu neaizsūtīja uz vefiņu? Viņš tak pēc SC lietotāju domām uzreiz ir garbage. Uzreiz var redzēt ka te puņķutapām nav augstākā izglītība un kur nu vēl matemātikas pamati galvā
, 2017-09-03 13:56, pirms 7 gadiem
spani iegrabas ar saldenieku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-03 14:06, pirms 7 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Te daudzi nesaprot ka 2 spēles nav distance lai sprieztu par kādu basketbolsitu. KP arī NBA ir bijušas divas tukšās spēles pēc kārtas, diez kāpēc tad viņu neaizsūtīja uz vefiņu? Viņš tak pēc SC lietotāju domām uzreiz ir garbage. Uzreiz var redzēt ka te puņķutapām nav augstākā izglītība un kur nu vēl matemātikas pamati galvā
Bet vaitad šeit neprasa vērtēt pēc katras spēles? Nospēlēs labi, tad arī novērtēs ar 5!
, 2017-09-03 14:10, pirms 7 gadiem
No Janičenoka un Blūma neko daudz arī negaidīju vairs šajā čempī, viņi protams var palīdzēt epizodiski. Arī vakar Janičenoks izdarīja daudz melnā darba, bet nevajadzētu cerēt, ka kāds no viņiem būs baigi rezultatīvs (punktu izteiksmē).
Pašlaik nedaudz vilšanos sagādā Šmits, kurš galīgi nerāda to spēli, uz ko būtu spējīgs. Nesaprotu, kas viņam par problēmām... laikam jau galvā! Bet cerams čempionāta laikā vēl aizies spēle, tomēr pats sākums.
, 2017-09-03 14:13, pirms 7 gadiem
KillerLoop rakstīja: No Janičenoka un Blūma neko daudz arī negaidīju vairs šajā čempī, viņi protams var palīdzēt epizodiski. Arī vakar Janičenoks izdarīja daudz melnā darba, bet nevajadzētu cerēt, ka kāds no viņiem būs baigi rezultatīvs (punktu izteiksmē).
Pašlaik nedaudz vilšanos sagādā Šmits, kurš galīgi nerāda to spēli, uz ko būtu spējīgs. Nesaprotu, kas viņam par problēmām... laikam jau galvā! Bet cerams čempionāta laikā vēl aizies spēle, tomēr pats sākums.
Šmitam gadījumā kāda mikrotrauma nebija?
, 2017-09-03 14:19, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Janičenokam +19 lietderība, trenera un spēlētāju uzslavas, bet zinošie sportacentra neeksperti novērtē ar 2.5 ,lol
tu lohs, +19 ir viņa +/- bet lietderība 1. ja uzlaiž laukumā ar visiem līderiem kas pārāki par beļģiem tad protams arī Krisītim būs labs +/-
, 2017-09-03 14:25, pirms 7 gadiem
Nesaprotu kāpēc treneri jāmeklē no basketbola aprindām. Sportacentrā ir tik daudz nenovērtētu speciālistu, kuru vadībā mūsu basketbola izlase būtu daudz spēcīgāka!
, 2017-09-03 14:34, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šmitam gadījumā kāda mikrotrauma nebija?
Skatoties spēles, ievēroju, ka divi labās rokas pirksti kārtīgi sasaitēti kopā... Bet neko vairāk nezinu
, 2017-09-03 15:31, pirms 7 gadiem
blūms zb ar savu puļīšanu, ja nevar iemest nemet. un kur veterānam var būt tik tizla metiena tehnika, tač pamaini kaut ko, sliktāk tāpat nebūs!
, 2017-09-03 15:32, pirms 7 gadiem
Kā es iezviegšu, kad Blūms krievu grozā iebombīs 5 truļus no 6. Sekspertiņi atradušies. Priekā!
, 2017-09-03 15:50, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Kā es iezviegšu, kad Blūms krievu grozā iebombīs 5 truļus no 6. Sekspertiņi atradušies. Priekā!
tas notiks tad kad Vanga apgriezīes savā kapā otrādi (viņai kapa nav kā zināms)
, 2017-09-03 16:09, pirms 7 gadiem
wifebeater rakstīja: tas notiks tad kad Vanga apgriezīes savā kapā otrādi (viņai kapa nav kā zināms)
Vangelis ierunājās. Priekā!
, 2017-09-03 16:27, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Janičenokam +19 lietderība, trenera un spēlētāju uzslavas, bet zinošie sportacentra neeksperti novērtē ar 2.5 ,lol
Lietderība bija 1 !!! Paskaties FIBA lapā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.