Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Autors: Eduards Ozerinskis

Video: Peiners: "Bogdanovičs darīja, ko gribēja"

Pēc Latvijas zaudējuma Serbijai Eiropas čempionāta pirmajā spēlē Stambulā komentārus sniedza uzbrucējs Žanis Peiners un galvenais treneris Ainars Bagatskis.

, 2017-09-01 20:20, pirms 7 gadiem
Žanis cepuri nost... vairāk prasījās laukumā, viņa izstieptie gājieni uz grozu nekad nevienam pretiniekam nepatīk...
Citādi jau viss OK, Serbi tā pat labāki, garāki, masīvāki, cīņas pret tādiem nav mums pa zobam.
Slēpts komentārs: hamaleons
, 2017-09-01 20:21, pirms 7 gadiem
Peiners - "Kaut kur bija jānospēlē žoskāk" I like it!
, 2017-09-01 20:24, pirms 7 gadiem
Strīdīgie sodi bija vai arī reāli pietiesaja serbiem? Vnk uz vietas arēnā kubā neradija atkartojumus.
Slēpts komentārs: Raitcha
, 2017-09-01 20:36, pirms 7 gadiem
Peiners ļoti tieši atbild, ko nemāk daudzi sportisti prot tikai standartfrāzes.
Tāpēc respect viņam par to..
, 2017-09-01 20:42, pirms 7 gadiem
Žanis šodien labs un ļoti sakarīgi stāstija par spēli.
, 2017-09-01 20:45, pirms 7 gadiem
Ok skaidrs raitcha, vnk bija vienu bridi vairakas svilpes peec kartas par sliktu mums. Un bez atkartojumiem gruuti saprast bija. Pie tam tajaa bridii arii muusu speletaaji uzvilkas par taam svilpeem. Speele ok, galotnee nepaveicaas. Letinji te valda ap 100-300 uz aci esam, anglju nav, belgji kaadi desmit, serbi kaadi paardesmit.
, 2017-09-01 20:52, pirms 7 gadiem
trupac rakstīja: Ok skaidrs raitcha, vnk bija vienu bridi vairakas svilpes peec kartas par sliktu mums. Un bez atkartojumiem gruuti saprast bija. Pie tam tajaa bridii arii muusu speletaaji uzvilkas par taam svilpeem. Speele ok, galotnee nepaveicaas. Letinji te valda ap 100-300 uz aci esam, anglju nav, belgji kaadi desmit, serbi kaadi paardesmit.
Sodi jau bija, plaukstas nepareizi pie auguma, no muguras ķeksē, kustība ne uz augšu bet pretim... Viss jau tur pareizi... vnk, ļoti bieži tādus nesvilpj... Bet tas uz abiem galiem tā kā par to neko teikt nevar, manuprāt.
, 2017-09-01 21:21, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Sodi jau bija, plaukstas nepareizi pie auguma, no muguras ķeksē, kustība ne uz augšu bet pretim... Viss jau tur pareizi... vnk, ļoti bieži tādus nesvilpj... Bet tas uz abiem galiem tā kā par to neko teikt nevar, manuprāt.
Tas jau mums tieši par sliktu, jo cik es sapratu pēc lasīta, tad mūsējie diezgan daudz reaģēja uz tām svilpēm, kas saraustītā spēlē diemžēl ir ļoti slikti
, 2017-09-01 21:22, pirms 7 gadiem
ZB tās reklāmas!
, 2017-09-01 21:29, pirms 7 gadiem
Ja latvija tiks 4 - niekā un tad velreiz spēlēs ar Srbiju - tad viss shtokos..... ja nēeeee tad .. mieles pamatiigasm jo spēle'bija njemama..
, 2017-09-01 23:21, pirms 7 gadiem
hamaleons rakstīja: Žanim taisnība jo Bogdanovičs varoja Podriņķi un pelavas ka vien gribēja.
Kā teica viens kepka- ejam pēc 9 zāģiem heh
Kā var dabūt 9 zaudējumus?
, 2017-09-01 23:23, pirms 7 gadiem
Raitcha rakstīja: Serbiem neko nepietiesāja, spēlēt neļāva un svilpa uz abām pusēm.
Es teiktu, ka 1/2 svilpa mums nedaudz labāk, 2/2 serbiem. Un 2/2 jau izsaka visu.

Ar šo es nesaku, ka tiesneši vainīgi, bet tieši komandas tā spēlēja.
, 2017-09-02 03:46, pirms 7 gadiem
Es domāju, ka neizpalika uztraukums čaļiem! Es ticu izlasei, ticu čaļiem: mēs varam uzvarēt turkus, krievus. Izdaram secinājumus un dodamies tālāk.

P.S. Valda Valtera komentārus tviterī - aizraujoši palasīt, it īpaši ņemot vērā to, ka viņa vadībā izlase savulaik bija vispār nekāda. Par viņa komentiem var tikai pasmaidīt
, 2017-09-02 10:04, pirms 7 gadiem
Peiners bija ļoooti pamanāms laukumā. Malacis. Tas ir tas stāsta par standarta pozicionālo uzbrukumu (bez Peinera), kura Serbiem nesagādā problēmas. Bet tiklīdz uznāca Peiners, viss izskatījās "vienkārši" - paņēma bumbu un aizgāja līdz groza apakšai. Šādi vīri spētu izsist serbus no viņu komforta spēles stila. Aigars Šķēle un Peiners - abi ir tādi, kas to prastu. Peineram izdevās, Aigaram mazāk šoreiz. Problēma - Peineram par maz spēles laika. Viņu agrāk vajadzēja laist laukumā un, iespējams, viņš salauztu to spēli. Tiešām visu cieņu - ar nerviem, ar galvu džekam viss kārtībā. Pārliecināts par sevi, spēlē kā lielais. Prieks skatīties.
No "pirmā sastāva", Dairis ir vistuvāk tam, ko varētu saukt par nestandartu: arī prot pats paņemt, apspēlēt, iemest - ar tādu (ātru, reaktīvu) spēles stilu serbi netika galā, bet ar pozicionālo muļļāšanos viņiem problēmu nav.
, 2017-09-02 10:13, pirms 7 gadiem
Vēl pēc intervijas var pateikt, ka Peiners ir īstens komandas spēlētājs, un vismaz viņš prot savu ego nolikt malā. Laukumā - viens no līderiem, bet pēcspēles komentāros pieticīgs un atklāti sevi sauc par otrā ešelona spēlētāju. Tas ir simpātiski. Ar tādu attieksmi un izpratni par lomu, viņš ir perfekts komandas spēlētājs.
Serhio Rodrigess 
Foto: Sputnik / Scanpix
9

Serhio Rodrigess: "Latvija pusfinālā Spānijai būtu bijusi vēl neērtāka nekā Slovēnija"

Divkārtējs Eiropas gada labākais spēlētājs, trīskārtējs Spānijas čempions, Spānijas līgas sezonas vērtīgākais spēlētājs, Eirolīgas čempions, Eirolīgas sezonas MVP, Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais vicečempions - tie ir tikai daži no spāņu izcilā basketbolista Serhio Rodrigesa sasniegumiem un individuālajām atzinībām, kas aizsargam lipa klāt jau ar pirmajiem spertajiem soļiem uz starptautiskās skatuves (Eiropas U18 čempions un MVP). VTB līgas mača dēļ Maskavas CSKA saspēles vadītājs viesojās Rīgā un manam aicinājumam uz sarunu par El Čačo (“puika” - no spāņu valodas) sauktais basketbolists piekrita bez tielēšanās. Runājām par Rodrigesa spilgto karjeru, pavadītajiem gadiem NBA, par iemeslu, kāpēc nolēma atgriezties Eiropā, un pagājušā gada Eiropas čempionātu, kurā spāņi izvairījās no tikšanās ar Latviju. Rodrigess zina, ko nozīmē spēlēt Ņujorkā kā Kristapam Poziņģim, un ir pārliecināts par to, ka “Sixers” ir laba organizācija, kur nonākt Anžejam Pasečņikam.
Artūrs Kalnītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
19

Kalnītis: "Jurists teica, ka par apvainojumiem LBS būtu jāiesūdz tiesā"

Basketbola aģents Artūrs Kalnītis intervijā "Sporta Avīzes" februāra numurā pastāstījis savu versiju par vasarā daudz aprunāto Rodiona Kuruca un citu viņa klientu nespēlēšanu jauniešu izlases.
Kristaps Porziņģis un Ainars Bagatskis
Foto:  FIBA
15

Sācies balsojums par labākajiem Latvijas basketbolā

Latvijas Basketbola savienība, izvērtējot 2016./2017. gada sezonas rezultātus, jau sesto gadu piešķirs Gada balvas basketbolā.