Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Pārkers: "Spēle pret Spāniju ir kā Francijas un Brazīlijas cīņa futbolā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pārkers: "Spēle pret Spāniju ir kā Francijas un Brazīlijas cīņa futbolā"
Tonijs Pārkers pret Rolandu Freimani
Foto: AFP/Scanpix

"Spāņi nebaidās no mums. Viņi ir ieradušies šeit, lai cīnītos," Francijas vīriešu basketbola valstsvienības līderis Tonijs Pārkers aicina nopietni noskaņoties Eiropas čempionāta pusfinālam. Likme: ceļazīme uz finālu un automātiska kvalificēšanās Rio spēlēm.

“Saprotu, ka cilvēki cīņu pret Spāniju uztver kā dueli, taču man nav naida pret viņiem. Man izveidojušās lieliskas attiecības ar Pau Gazolu, esam vakariņojuši kopā ar mūsu sievām. Pagājušajā gadā ieradās pat (treneris Serdžo) Skariolo. Man Spānija ir paraugs. Pret viņiem esam cīnījušies katru vasaru. Ja nebūtu viņu, mums būtu vairāk medaļu. Pēdējos sešos gados duelis kļuvis par klasiku, gluži kā Francija-Brazīlija futbolā.

Smagākā sakāve bija Londonas spēlēs 2012. gadā. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām spēles groži atradās mūsu rokās, tādēļ neveiksme izvērtās ļoti sāpīga. Bija grūti to pieņemt. Zaudējām arī 2009. un 2011. gadā, taču toreiz nebija tik traki. Labākās atmiņas ir par 2013. gadu. Viņi krāja medaļas, viņi dominēja Eiropā un atradās tur, kur gribējām būt mēs. Spānijas sakaušana kļuva par Francijas dižās komandas sākumu. Nokļuvām līmenī, kurā vēlējāmies būt – 2013. gads ir lielākā uzvara Francijas basketbola vēsturē.

Jaunie spēlētāji ir gatavi cīņai. Viņi to pierādīja spēlē pret Turciju, turklāt pret spāņiem teicami nospēlēja jau pērn. Rudijs (Gobērs) ar nepacietību vēlas segt Gazolu, Žofrē (Loverņs) arī. Viņiem tas būs liels izaicinājums.

Pau Gazols apliecinājis sevi kā īsts profesionālis. Tas, kā viņš rūpējas par savu ķermeni, ir parauga vērts. Viņš vienmēr spēlējis labās komandās ar uzvarētāju raksturu – gan “Lakers” sastāvā ar Kobi Braientu, gan Spānijas valstsvienībā. Viņš ir līderis, kurš uzņemas iniciatīvu izšķirošos brīžos. Viņa klātbūtne spēj mobilizēt komandu.

Kā teicis Nikolā Batums, pēdējo sešu gadu dueļos Spānija atrodas vadībā ar 3-2. Mums nepieciešams uzvarēt, lai panāktu neizšķirtu. Mums jāaizstāv tituls, taču spāņi Lillē ieradušies, lai cīnītos.”

Izmantotie resursi:
Championnat d'Europe - Tony Parker :...

     [+] [-]

, 2015-09-17 09:59, pirms 9 gadiem
Tonij, futbolā ne tikai Brazīlija, bet arī Spānija vienu brīdi visus un visur vinnēja

     [+] [-]

, 2015-09-17 10:27, pirms 9 gadiem
Laikam jau šoreiz francija paņems..

  -1 [+] [-]

, 2015-09-17 10:28, pirms 9 gadiem
Vēl varēja pateikt, kā Kanādas un Krievijas spēle hokejā, vai Indijas un Pakistānas spēle kriketā!

  -1 [+] [-]

, 2015-09-17 11:27, pirms 9 gadiem
Kā Anglijas un Vācijas duelis futbolā, tā tu gribēji teikt!