Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Seibutis: "Atmosfēra bija nereāla!"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Seibutis: "Atmosfēra bija nereāla!"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc vakar izcīnītās uzvaras EuroBasket D apakšgrupas spēlē pār Latvijas izlasi pārdomās par aizvadīto cīņu dalījās Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Jons Kazlausks un valstsvienības spēlētāji Mants Kalnietis un Renalds Seibutis.

Lietuvas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Jons Kazlausks: "Spēles sākumā zaudējām cīņu par bumbām. Pēc tam samainījām sedzamos četriem spēlētājiem - tas nostrādāja, un trešās ceturtdaļas beigās jau sākām kontrolēt spēli. Prieks, ka par spīti psiholoģiskajām problēmām parādījām solīdu spēli. Ne vienmēr viss notiek, kā plānots, bet šoreiz parādījām raksturu. Šodien vairāk rūpējāmies un novērtējām bumbas vērtību. Tas palīdzēja samazināt kļūdu skaitu. Kāpēc nespēlēja Milaknis, Sabonis un Javtoks? Pirmkārt, latvieši spēlē citādu aizsardzību nekā Ukraina, turklāt uzticos visiem saviem spēlētājiem. Tas pats Gaiļus uznāca laukumā un palīdzēja. Kavaļausks spēlēja VEF - latvieši to zina un nedaudz baidās, savelkoties uz viņu apakšā, kas atraisīja rokas mūsu mazajiem.''

Lietuvas aizsargs Mants Kalnietis: ''Otrajā puslaikā pielikām aizsardzībā, neļaujot latviešiem atrast brīvus metienus. Uzbrukumā labi kustinājām bumbu, atraisījās mūsu snaiperi, plus labi spēlējām divi pret divi. Vai bija svarīgi uzvarēt Latviju? Nav atšķirības - katra spēle ir svarīga, jo vēlamies izcīnīt pirmo vietu grupā. Jauki, ka spēlējām Rīgā - sabrauca mūsu fani, un arēna bija sadalīta teju uz pusi.''

Lietuvas izlases aizsargs Renalds Seibutis: ''Šī ir ļoti svarīga uzvara, ne tikai tāpēc, ka tā nāca pret latviešiem. Atmosfēra bija nereāla - puse arēnas fanoja par Latviju, puse - par mums. Tas ir tas, kā dēļ mēs spēlējam basketbolu! Latviešu garie ātri iedzīvojās piezīmju problēmās, un mēs to izmantojām. Arī aizsardzībā nostrādājām labi, piespiežot latviešus izpildīt sasteigtus metienus. Beigu rezultāts gan nepasaka visu par spēles gaitu, jo pirmais puslaiks tiešām aizritēja saspringtā un nervozā cīņā.''

Izmantotie resursi:
Krepšinis, krepšinio naujienos - DELFI Sportas

  +1 [+] [-]

, 2015-09-07 13:26, pirms 9 gadiem
Nu par to, ka labi spēlēja aizsardzībā, negribās piekrist, jo vismaz 70% no metieniem bija normāli un brīvi,izspēlēti, bet iemest nevarējām. Par pārējo var pilnīgi piekrist, īpaši Seibuitm.

  +7 [+] [-]

, 2015-09-07 13:47, pirms 9 gadiem
sienaazis rakstīja: Nu par to, ka labi spēlēja aizsardzībā, negribās piekrist, jo vismaz 70% no metieniem bija normāli un brīvi,izspēlēti, bet iemest nevarējām. Par pārējo var pilnīgi piekrist, īpaši Seibuitm.
Bija, bija leiši labi aizsardzībā. Vismaz par sevi varu pateikt, ka pirmajā puslaikā jau nodomāju, ka būs sū....i, kad n-tie uzbrukumi tika noslēgti uzbrukuma pēdējās sekundēs. Otrās ceturtdaļas beigās un trešajā troikas pāris neiekrita, pamēģināja uzspēlēt uz apakšu un Freimis, Bertāns ierija pāris blokus un viss, sāka tikai pa perimetru spēlēt līdz brīdim, kad spēle jau bija faktiski pakāsta.
Bet ja objektīvi - nekāda baigā superizlase leišiem nav. Mačulis tikai līmenī kā parasti, pārējie epizodiski un kā pa viļņiem.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-07 13:48, pirms 9 gadiem
Nja, atmosfēra tiešām bija nereāla.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-07 13:52, pirms 9 gadiem
sienaazis rakstīja: Nu par to, ka labi spēlēja aizsardzībā, negribās piekrist, jo vismaz 70% no metieniem bija normāli un brīvi,izspēlēti, bet iemest nevarējām. Par pārējo var pilnīgi piekrist, īpaši Seibuitm.
Droši vien jauc ar 1/2, jo 2/2- bija ļoti maz brīvi metieni. Visi pāri rokām vai no 8-9m....
Vēl metieni groza apakšā, kur dabūja blokus vai bija pretestība...

  +3 [+] [-]

, 2015-09-07 14:35, pirms 9 gadiem
Lietuva vakar bija otrajā puslaikā labāka un punkts. Ainars labi nokomentēja, ka 3/4 viss pajuka. Pie -6 vēl bija iespējas, bet nekas neiekrita uzbrukumā. Neuzskatu, ka pie vainas būtu bijusi trenera/taktikas problēma, vienkārši lietuvieši bija garāki un spēcīgāki un noturēja visu spēli bez kritumiem. Iekšā nevarējām spēlēt, savukār 3pt negāja.
Manuprāt, ļoti laba taktika bija 4/4 pie -12 (-15) iespēlēt jaunos un nosēdināt malā nosacīti līderus, kurus daudz vairāk vajadzēs šodien.
Ļoti iespējams, ka labi, ka zaudējums bija ar -19, nevis -1, lai nav nevajadzīgas emocijas.
Fani vakar bija izcili, cepuri nost.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-07 16:14, pirms 9 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Nja, atmosfēra tiešām bija nereāla.
Vismaz viens kurš bija uz spēli