Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2801, Did:0, useCase: 3

Beļģijas treneris: "Esam pierādījuši, ka varam kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēt pret Franciju un Spāniju"

Andrejs Siliņš

Beļģijas treneris: "Esam pierādījuši, ka varam kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēt pret Franciju un Spāniju"
Edijs Kastēls
Foto: AP/Scanpix

"Gruzijā spēlējām, kad tribīnēs bija 15 000 cilvēku, un tā bija viena no mūsu labākajām spēlēm," Beļģijas basketbola izlases galveno treneri Ediju Kastēlu neuztrauc tas, ka čempionāts jāsāk pret mājinieci Latviju, kā arī abām pārējām Baltijas komandām.

"Cīņa pret Latviju būs atslēgas spēle, bet arī pārējās četras spēles būs ļoti svarīgas," pirms mača pret Latviju sacīja 55 gadus vecais speciālists Kastēls. "Mums jāsāk čempionāts pret visām trim mājiniecēm [pēc mača ar Latviju beļģiem jāspēlē pret igauņiem un lietuviešiem - aut.piez.], un tas visu padara grūtāku. Arēnā būs daudz pretinieku līdzjutēju, bet mēs saglabājam pozitīvu noskaņojumu. Gruzijā spēlējām, kad tribīnēs bija 15 000 cilvēku, un tā bija viena no mūsu labākajām spēlēm."

Jau ne reizi vien rakstīts, ka Beļģija aizvadīja desmit pārbaudes cīņas, uzvarot pusē no tām. "Man kā trenerim pieci zaudējumi ir vērtīgāki nekā piecas uzvaras," atzina Kastēls. "Spēlēs pret Franciju (72:74) un Spāniju (64:67) rādījām ļoti augsta līmeņa basketbolu. Lai gan zaudējām, pierādījām, ka līdz pat pēdējām sekundēm varam spēlēt ar šādām komandām kā līdzīgs ar līdzīgu. Ceru, ka šādu formu saglabāsim arī čempionāta laikā."

Runājot par mērķiem, Kastēls norāda, ka mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā: "Protams, tikt četriniekā mūsu grupā būs izaicinājums, bet esam ļoti motivēti. Mums ir talants un ticība, ka varam to izdarīt. Komandas gars ir liela daļa no šīs komandas spēka, visi spēlē viens par otru."

Viens no komandas līderiem būs Sems Van Rosoms, kurš uzskata, ka pirmā spēle nebūs izšķiroša: "Spēle pret Latviju būs svarīga, bet ar to nekas nebeigsies. Protams, gribam sākt čempionātu ar pozitīvām emocijām. Uzvarēt mājiniekus atklāšanas spēlē noteikti nebūs vienkārši, bet mēs uz to ejam. Pat ja tas neizdosies, jāizdara viss, lai pēc spēles nebūtu sev ko pārmest. Ja jau pašā sākumā piedzīvo sagrāvi, no tās ir grūti atgūties, jo nākamā spēle pret Igauniju būs jau svētdien."

"Lietuva ir absolūta grupas favorīte, pārējās komandas ir līdzīgas, varbūt neliela priekšrocība ir mājiniecei Latvijai," turpināja Van Rosoms. "Cīņa par otro, trešo un ceturto vietu būs ļoti aizraujoša. Mūsu priekšrocība ir tā, ka katrs spēlētājs var gūt punktus un pavilkt komandu uz priekšu. Mūsu komandas spēle un gars ir lielisks. Citās komandās mēdz būt viens izteiktāks līderis." Aizsargs velk paralēles ar Latviju: "Mēs paļaujamies uz trīspunktu metieniem. Ja tie neiet, var sākties nepatikšanas. Smago zaudējumu pret Poliju izanalizējām. Jā, tāds pretinieku garais spēlētājs kā Gortats mums var nodarīt pāri, bet iztrūkums auguma centimetros un meistarībā jākompensē ar agresivitāti aizsardzībā."

Izmantotie resursi:
Het Nieuwsblad

  +2 [+] [-]

, 2015-09-05 11:59, pirms 9 gadiem
Spēle prognozējama līdzīga. Būšu arēnā un ceru, ka arī mana balss atnesīs uzvaru Latvijai... Pēc pirmajām spēlēm grupā radīsies objektīvāks priekšstats par spēku samēriem. Patiesībā visas komandas ir daudz maz spēkos līdzīgas. Izšķirs veiksme un pareizs slodzes sadalījums visās spēlēs. Pirmajā spēlē, ja ir iespējams uzvara ir jāpaņem Latvijai ar visiem iespējamiem līdzekļiem ...

     [+] [-]

, 2015-09-05 12:05, pirms 9 gadiem
ibio ja vertetu varejumu pec parbaudenem tad jau mes ar nesam nekadi svakuli. Tacu skatoties reali domaju belgi bus sis grupas pastarisi.

  +2 [+] [-]

, 2015-09-05 12:08, pirms 9 gadiem
Bet ne ar Latviju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-05 14:14, pirms 9 gadiem
Nu domāju, ka centīsies Bagatskis tomēr šodien vairāk uz iespēlēšanu zem groza apakšas, šodienas maču izlems cik labi mūsu garie realizēs tos metienus