Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Slavenais Bauermans atgriežas Vācijā un trenēs "s.Oliver"

Andrejs Siliņš

Slavenais Bauermans atgriežas Vācijā un trenēs "s.Oliver"
Dirks Bauermans
Foto: AFP/Scanpix

Pazīstamais vācu basketbola speciālists Dirks Bauermans piekritis Vircburgas "s.Oliver" kluba piedāvājumam un kļūs par šīs komandas galveno treneri, atgriežoties Vācijas klubu basketbolā pirmo reizi kopš 2012. gada.

59 gadus vecais speciālists savulaik ar Leverkūzenes "Bayer" un Bambergas "Brose" izcīnīja deviņus Vācijas čempiontitulus, četras reizes triumfēja Vācijas kausa izcīņā, bet četras reizes tika atzīts par Vācijas Bundeslīgas labāko sezonas treneri.

Slavu ārpus Vācijas palīdzēja stiprināt Vācijas valstsvienības vadīšana no astoņu gadu garumā (2003-2011). Pirmā pieredze pie izlases stūres gan bija jau 1994. gadā, vadot Vāciju Pasaules kausa izcīņā, bet otrais un krietni garākais piegājiens izvērtās sekmīgs. Laikā, kad izlasē pārsvarā bez izņēmumiem spēlēja arī Dirks Novickis, Bauermans aizveda komandu līdz 2005. gada Eiropas sudrabam, kā arī dalībai divos pasaules čempionātos un 2008. gada olimpiskajās spēlēs Londonā.

Kopš 2013. gada Bauermans strādājis ar vairākiem klubiem ārpus Vācijas - Viļņas "Lietuvos Rytas" un Volgogradas "Krasny Oktyabr", kā arī vadījis Polijas izlasi, bet no pagājušā gada ir Irānas izlases galvenais treneris. Arī turpmāk Bauermans būs Irānas izlases vadībā, ar ko pagājušajā gadā izcīnīja bronzu Āzijas čempionātā.

Līgumu ar "S.Oliver" Bauermans parakstījis līdz 2020. gada vasarai. Vircburgas komandas lielākais sasniegums ir Vācijas pusfināls, bet šajā sezonā līdz šim tikai piecas uzvaras un 11 zaudējumi, kas tabulā dod vien 14. pozīciju. 1997. gadā, startējot ar nosaukumu "DJK Würzburg", komandā otrajā līgā spēlēja tobrīd jaunais talants Dirks Novickis, kurš gadu vēlāk ar devīto numuru tika izvēlēts NBA draftā.

Izmantotie resursi:
Home: soliver-wuerzburg.de