Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Komandas 20 minūtes atradās nevienlīdzīgā situācijā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gailītis: "Komandas 20 minūtes atradās nevienlīdzīgā situācijā"
VEF spēlētāji pirmajā puslaikā neredzēja, cik laika palicis līdz uzbrukuma beigām. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Šī bija komandas uzvara – jutu, ka spēlētāji gribēja izrādīt cieņu cilvēkiem, kuri 60 gadus cīnījušies par klubu," izcīnot pirmo panākumu VTB līgā, gandarīts bija basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Donalds Kairis, “Kalev/Cramo” galvenais treneris

“Otrajā puslaikā laukumā iznācām nosēdušies – kā bumba ar izpūstu gaisu. Nebijām gatavi VEF agresivitātei, kamēr pretinieki bija noguruši no zaudēšanas. Tā arī nespējām radīt jaunas iespējas un zaudējām spēli, kuru varējām uzvarēt.

Ivans Almeida spēlēja maz, jo pēdējās dienās nebija daudz trenējies. Latvijas-Igaunijas līgas izveide nav mainījusi mūsu gatavošanos – pagājušajā sezonā bija tikpat daudz spēļu. Oktobra grafiks bija ļoti intensīvs – 12 spēles, taču tas nevar kalpot par attaisnojumu. Spēlē visi.”

Vinsens Kaunsils, VEF spēlētājs

“Aizvadījām visu spēli labā intensitātē, gribējām kontrolēt cīņu un uzvarēt. Salīdzinot ar sezonas pašu sākumu, esam labāk iepazinuši viens otru, vairāk gatavi spēlēt kā komanda. VTB līgā un Latvijas-Igaunijas līgā ir divi dažādi līmeņi, cenšamies labi nospēlēt katrā turnīrā.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Paldies spēlētājiem un līdzjutējiem, īpaši jaunajai paaudzei – viņi radīja labu atmosfēru. Spēlētāji laukumā izlika savu sirdi, spēlēja intensīvi un agresīvi. Šī bija komandas uzvara – jutu, ka spēlētāji gribēja izrādīt cieņu cilvēkiem, kuri 60 gadus cīnījušies par klubu. Tas bija ļoti patīkami.

Darema un Kaunsils vienlaicīga atrašanās laukumā radīja jaunas iespējas. Abi agresīvi spēlēja aizsardzībā – Ate, Ausējs un Janičenoks varēja mazāk spēlēt ar bumbu, viņiem nebija jādomā par spēles veidošanu un varēja koncentrēties metieniem.

Kaunsils spēlē labi, lai gan vēl joprojām nav atradis savu labāko sniegumu uzbrukumā. Viņa metienu procents, īpaši trīspunktniekos, pagaidām ir salīdzinoši zems. Labā ziņa – Kaunsils ir motivēts spēlētājs, ieturēts, nav ārišķīgs.

Artjomam Butjankovam šodien beidzās pārbaudes laiks, tuvākajā laikā pieņemsim lēmumu. Jājautā, vai viņš pats ir apmierināts. Artjoms cenšas – viņš ir spēka stila piekritējs, Latvijas-Igaunijas līgā izskatās iespaidīgi. Domāju, ka viņš progresē.

Lielākās problēmas radīja nevis izjauktā iesildīšanās, bet 24 sekunžu tablo nestrādāšana pirmajā puslaikā. Komandas 20 minūtes atradās nevienlīdzīgā situācijā – mēs neredzējām uzbrukuma laiku. Tas rada haosu, pie kura mūsdienās nav pierasts.

Marekam Mejerim ir neliels savainojums, uz Kazaņu, visticamāk, nebrauks.”

     [+] [-]

, 2018-11-01 14:53, pirms 5 gadiem
Vafeļnieku vēsture ir 60 gadu garumā? 1 gads x 5? Katrs sētas klubs var pagrābt kādu leģendāru nosaukumu un drīkst arī piesavināties leģendas vēsturi?