Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" nolīgst divkārtējo Itālijas finālsēriju MVP Sandersu

Andrejs Siliņš

"Barcelona" nolīgst divkārtējo Itālijas finālsēriju MVP Sandersu
Rakims Sanderss
Foro: fcbarcelona.com

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā "Barcelona" kluba vadība parakstījusi līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Rakimu Sandersu, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Itālijas superklubā Milānas "EA7 Emporio Armani".

Līgums ar 28 gadus veco Sandersu parakstīts uz vienu sezonu. 196 centimetrus garais un 106 kilogramus smagais basketbolists spēlē gan trešā, gan ceturtā numura pozīcijās. Pagājušajā sezonā ULEB Eirolīgā Sanderss vidēji 22,5 minūtēs guva 12,5 punktus, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas, atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,1 bumbu.

Kopumā Eirolīgā Sanderss aizvadījis trīs sezonas - 2013./2014. gada sezonā ar Bambergas "Brose" un nākamajā sezonā arī "Dinamo Sassari" rindās. Milānā Sanderss nospēlēja divus gadus, taču pagājušajā sezonā Eirolīgā neizgāja laukumā, jo dziedēja savainojumu, bet, kad atgriezās ierindā, Milānas komanda jau bija izkritusi uz ULEB Eiropas kausu.

Fiziski spēcīgais uzbrucējs pēc koledžas absolvēšanas 2012. gadā parakstīja līgumu ar ar Telavivas "Maccabi", tomēr tika izīrēts "Hapoel Gilboa Galil" vienībai Izraēlā. Sekoja divu gadu līgums ar Bembergu, bet jau pēc pirmā no tiem Sanderss devās uz "Dinamo Sassari", palīdzot komandai izcīnīt Itālijas čempiontitulu un Itālijas superkausu.

Gadu vēlāk jau Milānas sastāvā Sanderss izcīnīja savu otro Itālijas čempiontitulu un pats otro gadu pēc kārtas tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/section...