Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF zaudējušais "Mornar" mērķē uz vietu Eirolīgā

Andrejs Siliņš

VEF zaudējušais "Mornar" mērķē uz vietu Eirolīgā
"Mornar" amerikānis ar Melnkalnes pasi Dereks Nīdhems. Foto: FIBA

Melnkalnes basketbola kluba Baras "Mornar" prezidents Džordžije Pavičevičs atklājis, ka klubs pieteicies dalībai ULEB Eirokausā, kā arī mērķē izcīnīt vietu Eiropas prestižākajā klubu turnīrā Eirolīgā.

"Mums būs komanda, kas mērķēs uz vietu Eirolīgā, vai nu tiekot tur caur Adrijas līgu vai ULEB Eirokausu," sacīja Pavičevičs, kurš pats bijis Baras komandas galvenais treneris un trenera asistents, bet pērn kļuva par kluba prezidentu. "Runājam ar daudziem spēlētājiem. Sāksim gatavošanos sezonai ar tiem, kas ir sastāvā jau tagad, un tad nolemsim, vai nepieciešami vēl kādi papildinājumi."

"Mornar" jau pagājušajā sezonā bija ļoti pieklājīgs sastāvs ar spēlētājiem, kuriem ir gan Eirolīgas, gan Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pieredze. Aizvadītajā sezonā "Mornar" izcīnīja 13 uzvaras 21 spēlē Adrijas līgā, sezonas pārtraukšanas brīdī ieņemot piekto vietu. Savukārt FIBA Čempionu līgā Barai, neskatoties uz solīdo sastāvu, klājās švaki - četras uzvaras 14 mačos un priekšpēdējā septītā vieta C grupā, apsteidzot tikai "VEF Rīga" (1-13). Tiesa, rīdzinieki vienīgo panākumu izcīnīja tieši pret "Mornar" sezonas pirmajā spēlē Arēnā Rīga.

2018. gadā "Mornar" Melnkalnes čempionāta finālā apspēlēja "Buducnost", izcīnot pirmo čempiontitulu vēsturē un nākamajā sezonā pirmoreiz startēja Eirokausā, taču tālāk par grupu turnīru netika (bilance 2-8).

Klubs jau veicis pirmos darījumus saistībā ar nākamo sezonu, pagarinot līgumus ar Dereku Nīdhemu, Suadu Sehoviču un NBA spēlējušo Aizeju Vaithedu, kā arī Eirolīgas superklubos un NBA spēlējušo Džeikobu Pulenu. Tāpat noslēgts līgums ar talantīgo bosnieti Aleksandru Laziču un amerikāņu uzbrucēju Teiloru Smitu. Klubs veic pārrunas par līguma slēgšanu ar sešas sezonas NBA spēlējušo uzbrucēju Ērlu Klārku.

Izmantotie resursi:
https://www.vijesti.me/sport/kosark...