Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Stademairs par Izraēlas līgas atsākšanos: "Nesēdēšu mājās divus mēnešus"

Andrejs Siliņš

Stademairs par Izraēlas līgas atsākšanos: "Nesēdēšu mājās divus mēnešus"
Amare Stademairs. Foto: AFP / Scanpix

Pazīstamais amerikāņu basketbolists Amare Stademairs, kurš pārstāv Telavivas "Maccabi", norādījis, ka negrasās divus mēnešus sēdēt pašizolācijā, kam būtu jānotiek, lai spēlētu Izraēlas līgas sezonas noslēgumā.

Izraēlas līga jau paziņojusi, ka 20. jūnijā tiks atsākta iepriekš koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtrauktā sezona. Paredzams, ka tā tiks noslēgta augustā. Pēdējo divu gadu čempionvienība Telavivas "Maccabi" šobrīd atrodas turnīra tabulas vadībā ar 19 uzvarām 21 mačā, bet tuvākajai sekotājai Jeruzalemes "Hapoel" ir par diviem panākumiem mazāk.

Iepriekš izskanēja, ka "Maccani" rindās uz sezonas pabeigšanas posmu atgriezties gatavi esot vien divi viesspēlētāji (no desmit), tiesa, vairākiem amerikāņu basketbolistiem ir arī Izraēlas pilsonība. Viens no tiem ir Stademairs, kurš klubam pievienojās janvārī.

"Nupat dzirdēju, ka Izraēlas līga prasa spēlētājiem palikt mājās divus mēnešus, kamēr visi pārējie (komandas personāls un visi pārējie valsts iedzīvotāji) var izbaudīt brīnišķīgo Izraēlas vasaru," savā "Instagram" kontā rakstīja Stademairs. "Esmu vientuļais vecāks un man jāparūpējas par savu dēlu (ēdiens, skola, ārpusskolas aktivitātes), nav nekādu iespēju, ka palikšu mājās divus mēnešus. Izraēlā pavadīju visu karantīnas laiku, sekoju katram noteikumam. Tagad mūs par to soda. Piedodiet, es to nevaru."

37 gadus vecais Stademairs sezonu sāka Ķīnā, bet pēc pievienošanās "Maccabi" nespēja kļūt par ļoti nozīmīgu Izraēlas superkluba spēlētāju. Eirolīgā sešos mačos 208 centimetrus garais centrs vidēji laukumā pavadīja piecarpus minūšu, bet Izraēlas līgā piecās spēlēs vidēji 14 minūtēs 8,0 punkti un 4,0 atlēkušās bumbas.