Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Barselonas spēlētājs Hanga: "Visvairāk biedē nevis vīruss, bet gan savainojumu risks"

Barselonas spēlētājs Hanga: "Visvairāk biedē nevis vīruss, bet gan savainojumu risks"
Ādāms Hanga. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas basketbola kluba "Barcelona", ko pārstāv arī Rolands Šmits, pamatsastāva spēlētājs Ādāms Hanga intervijā kluba mājaslapā paudis bažas par to, ka ACB sezona tiks atsākta pāragri – bez pietiekami ilga treniņu posma, tādējādi palielinot savainojumu risku.

"Komanda uzskata, ka Eirolīgas lēmums atcelt sezonu ir labākais mūsu veselībai," teica 31 gadu vecais Ekvatoriālās Gvinejas izcelsmes Ungārijas basketbolists, kurš var spēlēt gan kā vieglais uzbrucējs, gan kā aizsargs. "Ceru, ka viss ACB turnīrs ritēs labi drošības ziņā. Nedomāju, ka tikai divas nedēļas laika sagatavoties ir ideāli, taču tā nu tas būs un tādā situācijā būs visi. Tas, kurš gribēs visvairāk un būs vislabākais psiholoģiskā ziņā, tas arī gūs priekšroku."

"Vairāk baidos no savainojumiem [nekā Covid-19 vīrusa]. Man ir 31 gads, pagātnē jau esmu bijis savainots, pazīstu savu ķermeni, un pēc divu mēnešu dīkstāves būs ļoti grūti sacensties šajā līmenī. Tas būs fiziski smagi, un tādēļ spēlētāji ir vairāk nobijušies no savainojumiem, nevis infekcijas. Šādi spēlēt nav ideāli, bet mums tas ir jāpieņem."

"Barcelona" ar bilanci 19-4 bija Spānijas čempionāta līdere, taču tika nolemts regulāro sezonu nepabeigt un turpināt ar jauna formāta "play-off" turnīru no 17. līdz 30. jūnijam Valensijā. 12 labākās komandas ir sadalītas divās apakšgrupās, kur tās izspēlēs vienu apli, bet divas labākās vienības no katra seksteta iekļūs pusfinālā. Gan pusfinālu, gan fināla liktenis tiks izšķirts tikai vienā mačā, tādējādi finālistēm divu nedēļu laikā būs jāaizvada septiņas spēles jeb viena spēle vidēji divās dienās.

Hanga "Barcelona" pārstāv trešo sezonu, pirms tam "Baskonia" rindās tiekot atzītam par Eirolīgas labāko aizsardzības spēlētāju. Šajā Eirolīgas sezonā Hanga sāka 25 no 28 mačiem un vidēji 20 minūtēs tika pie 5,8punktiem, 3,4 rezultatīvām piespēlēm, 2,9 atlēkušajām bumbām un 1,5 kļūdām, bet ACB sezonā viņš ir sācis 18 no 21 spēles un vidēji 21,5 minūtēs sakrājis 7,0 punktus, 4,0 atlēkušās bumbas un 3,5 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/basq...


Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Tenerife pret Bursas "Tofaş". Foto: FIBA

Tenerifes vienība sakauj "Tofaş" un piekto reizi tiek FIBA Čempionu līgas pusfinālā

FIBA Čempionu līgas 2017. un 2022. gada uzvarētāja Tenerifes "CB Canarias" piekto no turnīra astoņām sezonām spēlēs finālčetriniekā.
Kemnicas "Niners" basketbolists Kaza Kadžemi-Kīns ar bumbu. Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa pirmajā finālspēlē pārliecinoši uzvar Vācijas klubs

Savam pirmajam lielajam titulam pietuvojusies Kemnicas "Niners", FIBA Eiropas kausa fināla pirmajā kaujā savā laukumā ar 85:74 pārspējot Stambulas "Bahçeşehir Koleji".