Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: FIBA Čempionu līga maina formātu un sezonu pabeigs rudenī

Agris Suveizda

Oficiāli: FIBA Čempionu līga maina formātu un sezonu pabeigs rudenī
"Turk Telekom" uzbrukumā. Foto: FIBA

Grieķijas portāls sdna.gr ziņoja, ka viens no iespējamajiem scenārijiem FIBA Čempionu līgas sezonas pabeigšanai būtu spēles pārcelt uz rudeni un "Final 4" vietā izspēlēt "Final 8". Nu šis scenārijs kļuvis par īstenību, jo līgas valde visus atlikušos mačus oficiāli pārcēlusi uz nākamās sezonas sākumu.

Scenārija apstiprināšana gan ir tikai pirmais solis, jo spēļu aizvadīšana jebkurā gadījumā būs atkarīga no veselības situācijas Eiropā. Līgas paziņojumā minēts, ka visās iesaistītajās valstīs tolaik jau jābūt atļautām sporta sacensībām un jābūt atceltam arī robežu šķērsošanas aizliegumam. Tāpat finālspēli un čempionu kronēšanu līga grib aizvadīt skatītāju priekšā, nevis pie tukšām tribīnēm.

Titulam maijā bija jāizšķiras "Final 4" miniturnīrā Izraēlas galvaspilsētā Jeruzalemē, taču līga pieņēmusi lēmumu "Final 4" vietā sezonu pabeigt ar "Final 8", kas notiktu no 30. septembra līdz 4. oktobrim. Pagaidām gan zināmas tikai sešas no astoņām "Final 8" dalībniecēm, un "Dijon"-"Nizhny Novgorod" un "Tenerife"-"Oostende" izšķirošo maču iespējamie norises datumi vēl tiks paziņoti.

Pašlaik līgā uz titulu turpina pretendēt desmit komandas no astoņām valstīm – Spānijas, Čehijas, Grieķijas, Turcijas, Izraēlas, Beļģijas, Francijas un Krievijas. Ceturtdaļfinālā jau ir iekļuvušas tādas komandas kā "Zaragoza", "Nymburk", AEK, "Turk Telekom", "Hapoel" un "Burgos". Iepriekš tika ziņots, ka arī "Final 8" būtu jānotiek Jeruzalemē, taču līgas paziņojumā turnīra mājvieta nav nosaukta.

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League to schedule a Final...

     [+] [-]

, 2020-03-31 15:13, pirms 4 gadiem
Dikti apšaubāmi ka līdz rudenim viss atgriezīsies vecajās sliedēs!