Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Papildlaikā spēku uzvaras izcīnīšanai vairs nebija"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Papildlaikā spēku uzvaras izcīnīšanai vairs nebija"
Kārlis Muižnieks
Foto: basketballcl.com

BK "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks pēc zaudējuma Čempionu līgā grieķu PAOK 81:85 uzslavēja komandu par cīnīšanos līdz galam, reizē norādot, ka komanda par daudz kļūdījās un nerealizēja savas iespējas.

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris: "Jāsveic PAOK ar uzvaru šajā svarīgajā spēlē. Sākām mēs maču ļoti labi, sekojot spēles plānam gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, taču zinājām, ka šeit, PAOK laukumā, spēlēt nebūs viegli. Tas arī turpinājumā pierādījās. Fani komandu dzina uz priekšu, tā sāka spēlēt daudz agresīvāk un lika mums daudz kļūdīties. Lai gan komandā netrūkst labu snaiperu, šodien nevaram būt apmierināti ar precizitāti tālmetienos. Tas gan ir arī PAOK spēles nopelns, jo komanda bija agresīva, variēja ar aizsardzību, kas, protams, radīja problēmas. Mums bija jāreaģē, jo kad redzi, ka grozā bumba nekrīt pat pēc brīviem metieniem, skaidrs, ka jāmeklē citi veidi, kā veidot spēli un cīnīties par uzvaru. Tomēr vēlos pateiktie savai komandai par to, ka tā turpināja cīnīties un mums pat bija laba iespēja uzvarēt pamatlaikā. Diemžēl papildlaikam mums spēka pietrūka, un, lai arī cīnījāmies līdz galam, uzvarēt maču nespējām. Mūsu grupā pēc pirmā apļa tikai "Neptunas" pozīcijas ir stabilas, tā kā turpinājums nav prognozējams. Mūs gaida smagas spēles, katra no tā būs svarīga, jo var izrādīties, ka vēl pirms pēdējā apļa nebūs nekādas skaidrības par to, kuras komandas tikušas tālāk.”

Aigars Šķēle, BK "Ventspils" aizsargs: "Aizvadījām ļoti sliktu otro ceturtdaļu, un bija grūti atgriezties cīņā. Mēs metām garām brīvus metienus, pieļāvām pārāk daudz kļūdu, bet pretinieki spēlēja labi. Patīkami, ka tomēr turpinājām cīnīties līdz galam. Bijām viena soda metiena attālumā no uzvaras, taču šo iespēju neizmantojām, bet tāds ir basketbols. Pagarinājumā jau atkal pieļāvām pārāk daudz kļūdu, lai varētu uzvarēt.”

Arī nākamos divus mačus ventspilnieki aizvadīs izbraukumā, vispirms (7. decembrī) viesojoties Oldenburgā pie "EWE Basket", bet pēc tam (14. decembrī) dodoties pie "Rosa Radom".