Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mazura "Avtodor" pievienojas Zubčičs, uz Himkiem dodas Pulens

Andrejs Siliņš

Mazura "Avtodor" pievienojas Zubčičs, uz Himkiem dodas Pulens
Tomislavs Zubčičs
Foto: AP/Scanpix

Īsi pirms jaunās VTB Vienotās Basketbola līgas sezonas komandas sastāvu papildinājusi Nikolaja Mazura trenētā Saratovas "Avtodor", kas parakstījusi līgumu ar horvātu talantīgo spēka uzbrucēju Tomislavu Zubčiču, savukārt Maskavas apgabala "Khimki" pievienojies Džeikobs Pulens.

26 gadus veco Zubčiču 2012. gada drafta beigās izvēlējās Toronto "Raptors", bet pagājušā gada vasarā tiesības uz spēlētāju aizmainīja Oklahomsitijai. Zubčičs, kurš iepriekš bija spēlējis Zagrebas "Cibona" un "Cedevita", kā arī "Lietuvos Rytas", izvēlējās eiropiešiem pagaidām vēl maz populāru lēmumu - spēlēt "Thunder" fārmklubā NBA Attīstības līgā.

Tajā pagājušajā sezonā 208 centimetrus garais un 104 kilogramus smagais basketbolists vidēji 19,7 minūtēs guva 7,7 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas un atdeva 1,4 rezultatīvas piespēles. Līgumu ar horvātu basketbolistu klubs parakstījis uz vienu mēnesi ar iespēju to pagarināt uz visu sezonu.

"Avtodor" sastāvā Zubčičs būs piektais leģionārs, bet pirmo spēli Mazura vadītajai komandai jāaizvada jau svētdien Astanā.

Tikmēr Maskavas apgabala "Khimki" rindas uz mēnesi papildinājis amerikāņu aizsargs Džeikobs Pulens, arī šajā darījumā paredzēta opcija pagarināt sadarbību uz visu sezonu. 26 gadus vecais Pulens pagājušajā sezonā spēlēja Zagrebas "Cedevita" rindās, bet pirms tam pārstāvējis "Brindisi", "Sevilla", "Barcelona", "Virtus", "Hapoel" un "Biella" komandas Itālijā, Spānijā un Izraēlā.

Tieši "Khimki" būs VEF pirmā pretiniece VTB līgas jaunajā sezonā - abu komandu tikšanās paredzēta 8. oktobrī Himkos. "Khimki" šajā sezonā pārstāv arī bijušais VEF saspēles vadītājs Ērls Roulends.