Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Viedoklis: 46 minūtes līdz solim no Eirolīgas

Viedoklis: 46 minūtes līdz solim no Eirolīgas
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

„Ventspils” basketbolistu sniegums pirmajā Eirolīgas kvalifikācijas mačā pret Trevīzo „Benetton” bija kā gaismas stariņš drūmo mākoņu pilnajās Latvijas basketbola debesīs.

Uz maču devos,uzklausījis vairāku cilvēku prognozes par ventspilnieku zaudējumu ar no desmit līdz divdesmit punktu starpību. Pašam gan īsti nebija viedokļa, jo nebiju padziļināti izpētījis „Benetton” sniegumu pirmssezonā, vien zināju, ka 2007. gadā „Benetton” jau pamocījās Arēnā Rīga (83:80 pret Rīgas ASK). Iespējams, ventspilnieku atjauninātais sastāvs lika daudziem smīkņāt, sak, ko tad tik zaļiem gurķiem meklēt Eirolīgā. Žel bija noskatīties, ka Arēnā bija gaužām maz līdzjutēju un domāju, ka tie, kas neatnāca, pēc mača noteikti to nožēlo.

Daira Bertāna danks, atklājot mača rezultātu, pārsteidza ne tikai līdzjutējus, bet, iespējams, arī Trevīzo spēlētājus. Izskatījās, ka itālieši nebija gaidījuši tik veiksmīgu mājinieku startu un no šāda pārsteiguma tā arī neatguvās. Ventspilnieku spēle uzbrukumā gan pagaidām nedod pilnīgu pārliecību un brīžiem vairāk izskatījās pēc veiksmīgas improvizācijas nevis taktiski noslīpētām darbībām, bet aizsardzība iepriecināja. Var redzēt, ka Bertāns pa vasaru nav slinkojis un kļuvis gan spēcīgāks, kas īpaši palīdz spēlei aizsardzībā.

Tāpat slinkojis nav Artūrs Bērziņš – ja pagājušajā sezonā vairāk tika pie iespējas, kad uz pāris minūtēm bija jāatpūtina pamata spēlētāji, tad šogad jau izskatās, ka ir gatavs nopietni sevi pieteikt lielajā basketbolā (neskatoties uz dažu izteikumiem par pārāk neatbilstošu augumu ceturtā numura pozīcijas spēlētājam). Ne Lauris Blaus, ne Artūrs Strēlnieks, kas uz Ventspili aizbrauca komplektā ar Gunti Endzelu, nekrita ārā no kopējās ainas un labi iekļāvās kopējā komandas veidolā. Jādomā gan, ka Blaua spēles laiks būtu krietni mazāks, ja ne Zaķa un Bērziņa ātrās piezīmes, taču Lauris attaisnoja sevi.

Vairāk noteikti gribētos sagaidīt no Ronalda Zaķa. Sajutis konkurentu Donata Motejūna personā, Zaķis, iespējams, atkal par daudz uzvilkās un sapelnīja nevajadzīgas piezīmes. Par piezīmēm runājot, uzreiz jāteic, ka bija acīmredzama spēlētāju debija šādā līmenī un reakcija uz tiesnešu svilpēm bieži bija pārspīlēta (lai gan dažreiz patiešām atskanēja interesantas svilpes). Pat spēlējot bez potenciālā līdera Zaķa, ventspilnieki bija vadībā ar 15 punktiem. Šeit milzīgs nopelns Āronam Petvejam (noteikti būs starp kandidātiem uz kārtas MVP ar lietderības koeficientu +38). Izskatās, ka Kurzemē atkal būs trāpījuši ar pirmo piegājienu, meklējot ārzemnieku, lai gan, protams, pēc viena mača vēl nekādu spriedumu nevar parakstīt. Ne tikai garš, bet arī atlētisks, ar labu lēcienu plus garām rokām un labu koordināciju – tāds šobrīd izskatās Petvejs. Tonija Kērtisa Lī sniegumu grūti novērtēt, jo laukumā pabija pārāk īsu brīdi, taču, domājot par Latvijas kontekstu, varētu būt noderīgs otrā saspēles vadītāja vietai komandā.

Pie plus 15 aptuveni sešas minūtes līdz beigām Strēlnieks jaunākais izmeta samērā brīvu trīspunktnieku, kuru iemetot, spēle varēja būt izšķirta un beigās pārsvars varēgtu būt lielāks. Šoreiz neiekrita un nekrita arī tālāk, uzbrukums saka piņķerēties, bet „Benetton” tikmēr pacietīgi tuvojās līdz samazināja starpību teju līdz minimumam. +5 spēles beigās šoreiz laikam ir „tikai”, jo bija iespēja uzvarēt arī ar lielāku pārsvaru.

Komanda aizvadīja acij tīkamas 34 minūtes, esot vadībā pret vienu no Itālijas grandiem. Protams, var teikt, ka „Benetton” vēl nav formā un izskatījās nekā, taču šeit likme ir pārāk liela (spēlēšana Eirolīgā), lai tāpat vienkārši atļautos zaudēt pretiniekam ar 15 punktiem mača gaitā. „Benetton” rindās ir izlašuspēlētāji, olimpisko spēļu dalībnieki, Eiropas čempionātu dalībnieki, nemaz nerunājot par Eirolīgas pieredzi guvusiem vīriem. Kas ir „Ventspilij” – „Ķeizarmeža” līmenī spēlējuši pašmāju jaunieši un tikai potenciālie izlašnieki, kam Eirolīga vēl pirms gada bija neaizniedzamā attālumā. Nemaz tik drūma tā Latvijas basketbola nākotne nav, kādu to dažbrīd grib kultivēt.

Nospēlējot 40 nākamās minūtes tikpat koncentrējušies un gatavi darbam aizsardzībā, plus atstrādājot sešas pēdējās minūtes Rīgas spēlē rīdziniekiem (un uz galvaspilsētu atbraukušajiem ventspilniekiem) varbūt tomēr pavērsies iespēja baudīt Eirolīgas daiļumu klātienē. Skaidrs, ka savā laukumā „Benetton” ēdīs zemi, lai uzvarētu ar plus seši, un ar mīnus seši galvās ventspilniekiem arī jādodas uz Trevīzo, lai paveiktu brīnumdarbus. Krišjānis Kļaviņš „Sporta studijā” prognozēja, ka Eirolīgas sapnis beigsies Trevīzo. Paši spēlētāji noteikti ir citās domās.

P.S. Pirms pāris sezonām par Mārtiņa Berķa intervijā izteikto mērķi spēlēt Eirolīgas līmenī daudzi smīkņāja (nav ko liegties, arī es). Redzēs, kurš smīkņās pēdējais.


, 2009-09-30 01:32, pirms 15 gadiem
komanda vienoziimiigi ir progreseejusi! un ats tikai priecee, mums ir daudz talantiigu basketbolistu un prieks, ka tiesi Ventspils domaa par bbola nakotni un audzina jaunos speeleetajus
, 2009-09-30 01:44, pirms 15 gadiem
Cepuri nost ventspilnieku priekšā,protams,ka pasēto +15 var norkastīt uz pieredzes trūkumu.
Slēpts komentārs: siemens
, 2009-09-30 02:08, pirms 15 gadiem
ā, Petvejs ir tik labs!
radās iespaids, ka ir gatavs cīnīties līdz pēdējām, jeb, vairāk no futbola terminoloģijas, ēst zemi. šķiet, ka čalis pēc izlaistās sezonas ir izsalcis pēc basketbola un ir manāms, ka atšķirība no daža cita leģionāra ir nevis vnk atbraucis atstrādāt nopelnīto, bet gan vēlas cīnīties un uzvarēt
, 2009-09-30 02:09, pirms 15 gadiem
siemens rakstīja: Paklau!
Vai es autors tiesham nezin , ka Euroleague grupu turnirs nesaksies per atbildes speles Trevizo???
Bus japarvar velviena karta. Tiesham neviens neseko lidzi izspeles sistemai?
tas gan, vēl viena kārta jāpārvar. bet nu vismaz uz papīra potenciāli otrās kartas pretinieki ir vājāki par benneton
, 2009-09-30 02:14, pirms 15 gadiem
astro rakstīja: tas gan, vēl viena kārta jāpārvar. bet nu vismaz uz papīra potenciāli otrās kartas pretinieki ir vājāki par benneton
Būs grūti tik un tā, bet galvenais, lai cīnās un neļauj ņemt uz pieredzi. Jaizmanto savas iespējas, uzmanīgi jāspēlē kā aizsardzībā, ta uzbrukumā, un varēsim cerēt uz veiksmīgu pirmās kārtas pārvarēšanu.
, 2009-09-30 05:36, pirms 15 gadiem
siemens rakstīja: Paklau!
Vai es autors tiesham nezin , ka Euroleague grupu turnirs nesaksies per atbildes speles Trevizo???
Bus japarvar velviena karta. Tiesham neviens neseko lidzi izspeles sistemai?
Laikam neseko tatvieshu valodas stundaas.
46 minutes lidz solim no eiroligas nenozime 46 minutes lidz eiroligai.
, 2009-09-30 07:13, pirms 15 gadiem
Nu super raksts, paldies Tev par to...
Vismaz kāds prieks un cerība šajās drūmajās dienās!
, 2009-09-30 08:13, pirms 15 gadiem
raksts labs, bet kāds sakars ar 46 minūtēm, es laikam vienigais nesaprotu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-30 08:58, pirms 15 gadiem
ļoti labi spēlēja. benetons gan mājās pieliks. + 5 varētu būt pa maz
, 2009-09-30 09:06, pirms 15 gadiem
būtu +15, tad stabili tiktu tālāk
Slēpts komentārs: jbk
, 2009-09-30 09:55, pirms 15 gadiem
Autoram +1 par Berķi!!!
, 2009-09-30 10:12, pirms 15 gadiem
siemens rakstīja: Paklau!
Vai es autors tiesham nezin , ka Euroleague grupu turnirs nesaksies per atbildes speles Trevizo???
Bus japarvar velviena karta. Tiesham neviens neseko lidzi izspeles sistemai?
"46 minūtes līdz solim no Eirolīgas" - izlasi vēlreiz nosaukumu un izdomā, ko nozīmē solis no Eirolīgas.
, 2009-09-30 10:32, pirms 15 gadiem
nav, ko tagad domāt par rezultātiem un eirolīgu, tagad ir nopietni jāgatavojas atbildes spēlei,ceru, ka tur ar piezīmēm mūsu garajiem ies daudz labāk, jāspēlē tā, kā spēlējām visu spēli Rīgā, izņemot tās 6 minūtes un uzvara neizpaliks, kaut gan jāteic, ka tas būs ļoti grūti, taču žēl, ka kaut kāds Krišjānis Kļaviņš uzreiz mūsējos jau sauc bez maz vai par šā pāra zaudētājiem... vēl es nesaprotu tik tiešām, kāpēc Kemzura nepaņēma uz valstvienību nevienu spēlētāju no Ventspils? Ar ko viņi sliktāki par mūsu zvaigznēm? Čaļi vismaz zina, kas ir disciplīna- tāpat Venstpils pareizi dara, ka audzina tieši jaunos lv basketbolistus, un līdz ar to man rodas jautājums- nafig mums kaut kādus Kemzuras- kas mums pašiem savējo labu treneru trūkst? Lai veicas atbildes mačā Itālijā!
, 2009-09-30 11:08, pirms 15 gadiem
jbk rakstīja: Man lielākajai daļai čomu pa lielam pie kājas Ventspils komandu sekmes gan basketbolā, gan futbolā un ja tā province nespēj sev uztaisīt atbilstošas sporta arēnas, tad lai spēlē pie tukšām tribīnēm. Rīdziniekiem diez ko neinteresē svešo spēles un tas ir tikai loģiski.
aprobezotais galvaspilsetnieks
butu labak paklusejis un pamacijies no provinces komandam kaa jauzvar latvijas cempionatos
, 2009-09-30 11:26, pirms 15 gadiem
man jau nu nāk lieli smiekli par ASK šobrīd. Te tev nu bija Eirolīgas klubs Vēl vairāk smiešos, ja Ventspils tiks Eirolīgā.
, 2009-09-30 12:15, pirms 15 gadiem
Esiet reāli,nu nepietiek vpilij ar +5 lai tiktu tālāk.
, 2009-09-30 12:21, pirms 15 gadiem
Ventspilij ir futbols ir basketbols,Rīgai nav nekā,kauns.
Un lai neviens tagad nesāk tik teikt par Rīgas Dinamo,tas vairāk ir Latvijas ne Rīgas klubs.Malacis ,Kehri, tu esi Latvijas basketbola bende.Man pašam esot no Liepājas puses būs kauns redzēt Lauvas 1 bbl divīzijā,(kaut nu es kļūdītos)nu nav tas viņu līmenis,nav.Kā var iedot leišiem izlemt kurš Latvijas klubs spēlēs 1 bbl divīzijā.Leiši noteikti ir pārsmējušies.Lai ar kā var nepatikt Zonne ,bet tam bija jābūt Baronam.Vismaz Latvijas basketbola nākotnes vārdā,ceru ka Kehris aizies un aizies pats.
, 2009-09-30 12:44, pirms 15 gadiem
1and1 rakstīja: "46 minūtes līdz solim no Eirolīgas" - izlasi vēlreiz nosaukumu un izdomā, ko nozīmē solis no Eirolīgas.
kārtējie cilvēki, kuri uzreiz brauc virsū, nezinot situāciju.
autors virsrakstu nomainīja, pēc tam, kad bija izlasījis siemens komentāru. sākumā patiešām bija 46 minūtes līdz eirolīgai
ja tev tik ļoti vajag izlikt savu žulti, dari to labāk citur
, 2009-09-30 13:04, pirms 15 gadiem
VAI TAS BIJA krišjānis kļaviņš, kurš licis LIKMES FUTBOLĀ???
, 2009-09-30 13:13, pirms 15 gadiem
astro rakstīja: kārtējie cilvēki, kuri uzreiz brauc virsū, nezinot situāciju.
autors virsrakstu nomainīja, pēc tam, kad bija izlasījis siemens komentāru. sākumā patiešām bija 46 minūtes līdz eirolīgai
ja tev tik ļoti vajag izlikt savu žulti, dari to labāk citur
kā tad es to varu zināt, ja izlasu tādu virsrakstu, kāds ir
neko.
, 2009-09-30 13:23, pirms 15 gadiem
patiik taa piebilde par berkji...es toreiz to arii taa uztveeru kaa joku..bet nu tas ir pat ljoti reaali...
, 2009-09-30 14:42, pirms 15 gadiem
Boxy rakstīja: patiik taa piebilde par berkji...es toreiz to arii taa uztveeru kaa joku..bet nu tas ir pat ljoti reaali...
neesi naivs
, 2009-09-30 15:25, pirms 15 gadiem
KA sto ākstu Kļaviņu pie mikrafona paaicināja. Tāds losis.
, 2009-09-30 17:25, pirms 15 gadiem
Kļaviņam acīs bija redzams ka šī spēle viņam kkādā veidā ir iegriezusi!
Toto?
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
1

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".