Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF pretiniece Eirolīgas kvalifikācijā uzvar turnīrā Pekinā

Andrejs Siliņš

VEF pretiniece Eirolīgas kvalifikācijā uzvar turnīrā Pekinā
Berlīnes "Alba", saņemot čempionu kausu Pekinā
Foto: albaberlin.de

Latvijas čempionvienības Rīgas VEF pretiniece pirmajā ULEB Eirolīgas kvalifikācijas kārtā Berlīnas "Alba" pagājušajā nedēļas nogalē svinēja uzvaru Kontinentālajā Basketbola klubu kausā, kas notika Ķīnas Tautas republikas galvaspilsētā Pekinā.

VEF Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā sacentīsies no 29. septembra līdz 2. oktobrim. Tajā par divām ceļazīmēm uz regulāro sezonu spēkiem mērosies 16 klubi, kas sadalīti divās grupās pa astoņām komandām. Sacensības notiks trīs kārtās pēc izslēgšanas spēļu sistēmas, tikai grupu uzvarētājiem kvalificējoties pamatturnīram.

B grupas pirmajā kārtā VEF jātiekas ar Vācijas galvaspilsētas klubu “Alba Berlin”, kas pavasarī spēlēja Vācijas Bundeslīgas finālā. Uzvarētāji otrajā kārtā tiksies ar “Belgacom Spirou” un BC “Donetsk” dueļa veiksminiekiem. Blakus zarā “Khimki” spēlēs ar “PGE Turow” no Polijas, bet Čehijas čempioni “CEZ Nymburk” mērosies spēkiem ar Turcijas klubu “Banvit”. Neveiksmes gadījumā VEF spēlēs Eiropas kausa izcīņā.

Aizvadītajā nedēļā "Alba" triumfēja Pekinā notikušajā Kontinentālajā Basketbola klubu kausā, kurā piedalījās komandas no katra kontinenta. ASV komandā "Kentucky Bisons" spēlēja NBA zvaigznes Pols Pīrss un Maikls Bīzlijs. Vēl turnīrā spēlēja komandas no Ķīnas, Austrālijas un Korejas.

Finālā "Alba" apspēlēja austrāliešus "Cairns Taipans" ar rezultātu 84:67. Finālā rezultatīvākais berlīniešu spēlētājs bija aizsargs Kails Vīvers, kurš pretinieku grozā sameta 17 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Tieši bijušais Oklahomsitijas "Thunder" uzbrūkošais aizsargs tika atzīts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Turnīrā Vīvers vidēji guva 12 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja un tikpat reižu ik spēli pārtvēra bumbas.

"Alba" vienībai sastāva komplektācija tuvojas noslēgumam - komandā jau ir 11 spēlētāju, tiesa, vairāki šobrīd nav ar komandu, jo atrodas Lietuvas pilsētā Šauļos, kur cīnīsies Eiropas čempionātā, tai skaitā pret Latviju ar Dairi Bertānu, Rīgas VEF aizsargu, ierindā.

     [+] [-]

, 2011-08-30 11:26, pirms 13 gadiem
nu viegli nebūs vefiņam...

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 11:50, pirms 13 gadiem
Vaidzēs VEF pasvīst labi lai tiktu tālāk! Veiksmi čaliem!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-30 11:51, pirms 13 gadiem
veiksmi vef rīga, un cerams ka viņi to paveiks un cīnīsies spēcīgākajā turnīrā eiropā(pašlaik pasaulē)

  -2 [+] [-]

, 2011-08-30 13:39, pirms 13 gadiem
crosbynr1 rakstīja: veiksmi vef rīga, un cerams ka viņi to paveiks un cīnīsies spēcīgākajā turnīrā eiropā(pašlaik pasaulē)
pamodies, vecīt