Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valeiko arī nākamsezon strādās "Tsmoki" treneru kolektīvā

Ints Megnis
Ints Megnis

Valeiko arī nākamsezon strādās "Tsmoki" treneru kolektīvā
Edmunds Valeiko
Foto: Tsmoki-Minsk

Baltkrievijas basketbola komandā “Tsmoki-Minsk”, kas piedalās arī VTB Vienotajās basketbola līgā, arī nākamajā sezonā galvenā trenera Aleksandra Krucikeva palīgs būs latviešu speciālists Edmunds Valeiko.

Valeiko Minskas komandai pievienojās pirms gada, iepriekšējo sezonu Baltkrievijas spēcīgākajai vienībai aizvadot veiksmīgi. Tā desmito gadu pēc kārtas triumfēja nacionālajās meistarsacīkstēs, kā arī sasniedza izslēgšanas turnīru FIBA Eiropas kausā. Tomēr VTB Vienotajā līgā “Tsmoki-Minsk” regulārajā sezonā palika devītā un pavisam nedaudz atpalika no iespējas iekļūt izslēgšanas sacensībās.

Sezonu pirms tam Valeiko strādāja “Nizhny Novgorod” treneru kolektīvā, asistējot galvenajam trenerim Artūram Štālbergam.

46 gadus vecais Valeiko trenera karjeru sāka 2007. gadā, bet pēc tam asistenta amatā strādājis “Baronā”, “Jēkabpilī” un Kazahstānas “Atrau”. Valeiko bijis arī Latvijas vīriešu izlases treneru kolektīvā, kā arī vienu sezonu vadījis “Jēkabpili” Latvijas Basketbola līgā. Profesionālā basketbolista karjerā viņš bija augsta līmeņa saspēles vadītājs, trīs reizes uzvarot Latvijas čempionātā, bet reizi kļūstot par Ukrainas čempionu.

Izmantotie resursi:
Эдмундс Валейко продолжит работу с «Драконами»...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja