Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Timma noslēdz divu gadu līgumu ar "Zenit"

Timma noslēdz divu gadu līgumu ar "Zenit"
Jānis Timma
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas basketbolists Jānis Timma pievienojies VTB Vienotās līgas klubam Sanktpēterburgas "Zenit", ar kuru noslēdzis līgumu uz divām sezonām. Nākamajā sezonā "Zenit" paredzēts starts Eirokausā.

Jānis Timma, kuram pēc pāris dienām apritēs 23 gadi, iepriekšējo sezonu pavadīja "VEF Rīga" sastāvā, ar kuru ieguva Latvijas čempionu titulu un tika atzīts par VTB līgas sezonas labāko jauno spēlētāju, taču savu karjeru Latvijas uzbrucējs turpinās Sanktpēterburgas klubā "Zenit".

Līgums ar komandu, kura vēl pagājušajā gadā saucās Ļubercu "Triumf", noslēgts uz divām sezonām. Šīs komandas galvenais treneris šobrīd ir Krievijas speciālists Vasilijs Karasevs, un nākamajā sezonā tā piedalīsies arī Eirokausā, kur iespējama satikšanās arī ar "VEF Rīga".

Timma 2013. gadā tika izvēlēts NBA draftā ar 60. numuru, un ilgāku laiku tiesības uz viņu piederēja Memfisas "Grizzlies", taču neilgi pirms šī gada drafta Memfisa tās aizmainīja uz Orlando "Magic".

"Zenit" pagājušajā VTB līgas sezonā regulāro čempionātu noslēdza ceturtajā vietā, taču izslēgšanas spēlēs jau pirmajā kārtā piecu spēļu sērijā piekāpās Ainara Bagatska vadītajai "Nizhny Novgorod".

Izmantotie resursi:
Янис Тимма присоединился к «Зениту» - Новости —...


Slēpts komentārs: v5_karstgalvis
, 2015-06-30 17:57, pirms 9 gadiem
Ļoti labi, tas ir tikai priekš sevis liels + lai sevi pierādītu kaut kur citur, un uzkāpt tālāk vēl pa karjeras kāpnēm, redzēs kā viņam ies lielajā krievijā, kur jau neauklēsies kā Latvijā, veiksmi Jānim.
Slēpts komentārs: blacker
, 2015-06-30 17:58, pirms 9 gadiem
Vareeja jau kautur labaaka vieta spelet! Spanija, Turcija
, 2015-06-30 17:59, pirms 9 gadiem
Diez vai izturēs (viņu paturēs) divus gadus. Timma pagaidām ir vairāk šovmens, nevis īsteni nopietns basketbolists.
Slēpts komentārs: Meric
Slēpts komentārs: xZ
, 2015-06-30 18:06, pirms 9 gadiem
Nez vai labākais variants. Spēlēs Eirokausos turpat kur VEF, vienīgi, piķis, protams, lielāks
, 2015-06-30 18:11, pirms 9 gadiem
blacker rakstīja: Tas ir solis uz augšu vai turpat uz vietas?! Ok, naudas vairāk, bet spēlēs tak viņš krievijā!
Krieviem veel ir nauda?
, 2015-06-30 18:11, pirms 9 gadiem
doska1989 rakstīja: Krieviem veel ir nauda?
Nē, vecīt, latviešiem ir!
, 2015-06-30 18:13, pirms 9 gadiem
šis ir pilnīgi iz..sts variants. Bet es jau pirms 10 mēnešiem to paradzēju, ka aizies uz KF, tikai sporta novērotājs kaut ko teica par VEF skolu. NBA, my ass!
Slēpts komentārs: xZ
, 2015-06-30 18:16, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Pilnīgs Pī. Šis tad arī noslēdz jebkādu perspektīvu uz NBA. Krievu nauda laikam nāk vieglāk.
Timmam tieši bija jāiet uz citu līgu, lai sevi varētu apliecināt kā NBA spēlētāju un to viņam jau sen teica Grizzlies, jo būt par MVP LBL nav rādītājs pēc kura var pateikt cik labs ir spēlētājs kopumā, jo LBL nav pietiekamas konkurences klubu līmenī - vai krievija ir pareizākais variants es nezinu, bet domāju, ka Timma to visu varēja darīt vienu sezonu ātrāk un nevis no BK Ventspils pārcelties uz VEF un tad tikai saprast, ka vajag parādīt sevi vēl citā līgā, lai būtu par viņu kāda skaidrība!
, 2015-06-30 18:17, pirms 9 gadiem
Ambrē rakstīja: Timmam tieši bija jāiet uz citu līgu, lai sevi varētu apliecināt kā NBA spēlētāju un to viņam jau sen teica Grizzlies, jo būt par MVP LBL nav rādītājs pēc kura var pateikt cik labs ir spēlētājs kopumā, jo LBL nav pietiekamas konkurences klubu līmenī - vai krievija ir pareizākais variants es nezinu, bet domāju, ka Timma to visu varēja darīt vienu sezonu ātrāk un nevis no BK Ventspils pārcelties uz VEF un tad tikai saprast, ka vajag parādīt sevi vēl citā līgā, lai būtu par viņu kāda skaidrība!
Ne jau nu krievu līgu.
, 2015-06-30 18:21, pirms 9 gadiem
Katrā ziņā, visiem tādiem xZ un tamlīdzīgiem, JT nekad nav paticis un viņa veiksmes kremt tik daudz, ka nevar nociesties, lai nepateiktu kaut ko riebīgu! sēžam biksēs, veči!
Slēpts komentārs: xZ
Slēpts komentārs: xZ
, 2015-06-30 18:26, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Spēlēt Zenit būtu baigā veiksme? Kādā vēl Muhosranskā ieteiksi?
Veiksme ir Tev! Ir tak tik feini parādīt, kāds tu esi izcils, bet nenovērtēts latvju ģēnijs!
Slēpts komentārs: xZ
, 2015-06-30 18:27, pirms 9 gadiem
nedaudz dīvains lēmums, pie tam ilgtermiņā (vrb ar īpašiem bonusiem liguma laušanas gadījumā mainīgajā kaiminvalsts sistēmā), zināms trieciens pašmāju basketam- bez bagija, bērza, mazura un vēl tgd šādi, bet redz tmr tuvu Krāslavai un Rigai
Starp citu, ko pašlaik dara treneris Kārlis M.?- laiks tākā uz Tēvzemi
domaju, ka šis klubs (Spartaks/Lauvas/Zeņit)- projekts nobankrotēs ātrāk, bet , protams, lai veicās personigajā izaugsmē un LV Izlasē
, 2015-06-30 18:28, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Spēlēt Zenit būtu baigā veiksme? Kādā vēl Muhosranskā ieteiksi?
tur es ieteiktu tev aizbraukt! Vismaz uz turieni tiec!
, 2015-06-30 18:36, pirms 9 gadiem
Pēterburga jau nu gan nav miskaste kā pilsēta. To nevar salīdzināt ar Samaru, čeļabinsku vai ņizņij novgorodu.
, 2015-06-30 18:38, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Spēlēt Zenit būtu baigā veiksme? Kādā vēl Muhosranskā ieteiksi?
Nezinu par Zenit basketbola komandu, taču Sanktpēterburgu nosaukt par Muhosransku var tikai cilvēks, kurš pats dzīvo Muhosranskā-2.
, 2015-06-30 18:38, pirms 9 gadiem
Pirms dazam dienam dazi puikinas briesmigi sacepas, kad atlavos pateikt, ka Timmas Janim lidz NBA apmeram, ka no Kraslavas lidz... Un tagad? Protams, krieviem basketbola nauda ir, tapec Zenit piedavajums Timmam gan jau bija gana gards. Vai musu blondins pie krieviem speles pirmo vijoli, to vel redzesim... Anyway - lai veicas normalu basiti Eiropa uzspelet Timmam!
, 2015-06-30 18:39, pirms 9 gadiem
Čalis spēlēs normālā līmenī un tas izlasei ir galvenais, nu būsim godīgi viņam jāspēlē jēdzīgā līgā un Eirokausā, lai progresētu, nu nav viņš šobrīd NBA līmenis, Krievija nav tas sliktākais variants kur trpināt karjeru un kādu eiro nopelnīt.

P.S.
Jāpiekrīt Jurim Sanktpēterburga ir ļoti normāla pilsēta, nav ne Ņižņija, ne Saratova un ne Kazaņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-30 18:42, pirms 9 gadiem
Izskatas, ka te par Piteri spriez kungi, kuri pasi Krievija nav bijusi. Tad nu ta - Sanktpeterburga, iespejams, ir vel sakarigaka pilseta par Maskavu, vismaz isto krievu inteligences un kopeja kulturas limena zina, ar Krievijas provinces rupniecibas centriem, kas te piemineti, Sanktpeterburgu nevajag salidzinat, tie ir pavisam citi plaukti.
Slēpts komentārs: xZ
, 2015-06-30 18:46, pirms 9 gadiem
Varēja jau uz gadu tikai slēgt. Bet nu, lai izdodas .
Slēpts komentārs: xZ
, 2015-06-30 18:48, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Lai katram būtu skaidrs: no tādām komandām kā Zeņit cilvēki netiek drāftēti. Timma ir reāli apglabājis savu karjeru.
Laikam būsi palaidis garām, bet Timmam drafts jau kādu laiku nav aktuāls...

Pie tam tie saldie stāsti par NBA, Ameriku... viss jau forši, taču profesionāļa karjera ir profesionāļa karjera un spēlēt ne tuvu ne sliktākajā līgā un saņemot ne to mazāko naudu runāt par karjeras beigām... .

Ja viņš progresēs savā sniegumā (sākot ar individuālo darbu utt.), tad NBA nekur neizpaliks, bet degradēties var arī neatkarīgi no ģeogrāfiskās atrašanās vietas.
, 2015-06-30 18:49, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Pie tam Tevi kā "hokeja ekspertu" pat tuvumā negribētu redzēt basketam.
Atvaino, ka sabojāju tavu vakaru
, 2015-06-30 18:49, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Lai katram būtu skaidrs: no tādām komandām kā Zeņit cilvēki netiek drāftēti. Timma ir reāli apglabājis savu karjeru.
tirliņ, JT jau ir draftēts! pajautā, kur Karasjovam dēls spēlē! Krievijā ir viens no labākajiem basketbola līmeņiem Eiropā! Un Zenit ir viena no augšas komandām ar Gazpromu sponsoros! Ar lielisku treneri utt! Bet Tev jau to nesaprast! Nav NBA, nav NBA! Mums daudz latviešu tur ir kaut blakus?????
Slēpts komentārs: xZ
, 2015-06-30 18:50, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Lai katram būtu skaidrs: no tādām komandām kā Zeņit cilvēki netiek drāftēti. Timma ir reāli apglabājis savu karjeru.
Lai būtu skaidrs
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ser...
Tas gan nenozīmē, ka uzskatu, ka Jānim šis bija labākais variants, be,t lai veicas!
Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
3

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
"Bilbao Basket" aizsargs Alekss Renfro Kemnicas "Niners" basketbolistu ielenkumā. Foto: FIBA

Eiropas kausa pusfināls: Vācijas klubs atspēlējas no -14 un Basku Zemē satriec "Bilbao"

FIBA Eiropas kausa izcīņā šovakar tika aizvadītas pirmās pusfināla cīņas, pārliecinošu uzvaru izcīnot Kemnicas "Niners", bet pašā galotnē panākumu gūstot Varēzes komandai.
Veids Boldvins. Foto: EPA/Scanpix

Eirolīgas kārtas ievadā ''Maccabi'' pārliecinoši uzveic Valensiju

ULEB Eirolīgas 32. kārtas pirmajā spēlē Telavivas ''Maccabi'' Belgradā ar 95:80 droši apspēlēja Spānijas klubu ''Valencia''.