Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" paraksta līgumu ar franču saspēlnieku Vestermanu

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" paraksta līgumu ar franču saspēlnieku Vestermanu
Leo Vestermans
Foto: AFP/Scanpix

Ļoti laicīgi komplektēt nākamās sezonas sastāvu sācis Lietuvas superklubs Kauņas "Žalgiris", ko pārstāv latviešu aizsargs Kaspars Vecvagars. "Žalgiris" parakstījis līgumu ar 23 gadus veco franču saspēles vadītāju Leo Vestermanu.

Lai gan Lietuvā vēl turpinās finālsērija, kurā "Žalgira" un "Neptunas" cīņā pagaidām neizšķirts (1-1), Lietuvas klubs jau parakstījis līgumu ar franču saspēles vadītāju Leo Vestermanu par spēlēšanu komandā nākamajā sezonā. Līgums par iespēju turpināt sadarbību uz vēl vienu sezonu, ja abas puses pēc pirmās sezonas paliks apmierinātas. Iemesls, kāpēc šis darījums noticis tik netipiski agri, ir vienkāršs - Vestermana līgumā ar nu jau iepriekšējo klubu "Limoges" bija punkts, kas noteica, ka, ja spēlētājs nevienojas ar citu klubu, tad 1. jūnijā automātiski līgums ar "Limoges" tiek pagarināts vēl uz gadu.

197 centimetrus garais Vestermans karjeru sāka 2010. gadā ASVEL sastāvā, bet divus gadus vēlāk pārcēlās uz Belgradas "Partizan", kur pavadīja divas sezonas, uzspēlējot kopā ar Dāvi Bertānu. 2014. gada vasarā Vestermans pievienojās "Barcelona", taču spāņu superkluba rindās tā arī nav aizvadījis nevienu spēli, jo uzreiz tika izīrēts "Limoges", ar ko pēdējās divas sezonas spēlēja Eirolīgā.

Aizvadītajā sezonā Vestermans ULEB Eirolīgā desmit spēlēs vidēji 27 minūtēs guva 10,1 punktu, atdeva 4,3 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,1 bumbu, taču arī pieļāva 3,4 kļūdas. Vēlāk Eiropas kausā Vestermanam 8,4 punkti, 4,1 piespēle un 2,8 bumbas. Francijas čempionātā aizsargs 26,7 minūtēs guva 9,6 punktus, atdeva 4,6 piespēles un izcīnīja 3,0 bumbas.

Francijas izlases sastāvā Eiropas U18 čempionātā 2009. gadā Vestermans izcīnīja sudrabu, 2011. gada U20 čempionātā bronzu, bet gadu vēlāk U20 čempionātā sudrabu, pie tam pats tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. Pagājušā gada rudenī Vestermans bija arī Francijas pieaugušo izlases sastāvā, tiekot pie Eiropas bronzas.

Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa pārstāvētā Sanktpēterburgas "Zenit" pagarinājusi sadarbību ar Raienu Tūlsonu, noslēdzot jaunu divu gadu līgumu. Pieredzējušais uzbrūkošais aizsargs VTB līgā vidēji 27,3 minūtēs guva 17,5 punktus, atdeva 3,5 piespēles un izcīnīja 2,8 bumbas. Eiropas kausā amerikānim vidēji 27,5 minūtēs 18,5 punkti, 3,2 piespēles un 2,5 bumbas.

     [+] [-]

, 2016-05-30 17:42, pirms 8 gadiem
mjā, Vecajam spēles laiks laikam Žalgirī nekādi nepieaugs.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-30 17:45, pirms 8 gadiem
Lielisks papildinaajums Zalgirim.Saada tipa,uz komandu orienteti saspeles vaditaaju Eiropaa nemaz nav tik daudz.Veel jaamin fakts,ka Vestermans ,lidzigi kaa Bertaans 2x karjeraa paarravis krusteniskas saites.Ja ne tas,tad nesaubos,ka Vestermans butu viens no labakajiem saspeles vaditajiem eiropaa sobriid! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2016-05-30 17:49, pirms 8 gadiem
xZ rakstīja: mjā, Vecajam spēles laiks laikam Žalgirī nekādi nepieaugs.
Ar so konkureet bus loti gruti Vecajam...Visticamaak naksies dalit vien otra saspeles vaditaja lomu ar Lekavicu..Bet vai Vecvagaram vispar ir ligums ari uz nakamo sezonu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-30 19:17, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Par to līgumu nezinu, bet personīgi uzskatu, ka nav izslēgts variants, ka Žalgiris varētu ier Brose ceļu ar 3 saspēlniekiem
Es dzirdēju, ka Vecais uz VEF nakamsezonu īrē ies

     [+] [-]

, 2016-05-31 00:07, pirms 8 gadiem
sanmezgls rakstīja: Es dzirdēju, ka Vecais uz VEF nakamsezonu īrē ies
Parasti gan šādās SC tenkās cenšos neiedziļināties, no kura kaimiņa kurš ko tālāk padzirdējis, taču neteiksim arī, ka šis būtu no neloģiskākajiem variantiem! Cauri Žalgira skolai būs izgājis, pieredzi kaut kādu uzkrājis, taču nu tagad tomēr puisim 22 gadi, nav vairs 18, ir jāsāk domāt par karjeras izaugsmi jau citā līmenī un ir pēdējais laiks spēlēt minūtes laukumā kaut vai VTB!
Tikai te atkal jautājums, vai latvju bāleliņš Jaunupam atkal par dārgu neizrādīsies