Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kaspars Vecvagars: "No "Žalgira" spēlēm neredzēju tikai vienu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kaspars Vecvagars: "No "Žalgira" spēlēm neredzēju tikai vienu"
Kaspars Vecvagars
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

"Soliņa ieguldījums bija ļoti liels. Visiem, kuriem neizdevās pienācīgi nospēlēt pirmajā iznācienā, atkārtots mēģinājums sanāca daudz labāk," basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis bija gandarīts par spēlētāju koncentrēšanās līmeni cīņai pret Astanu.

Mihails Karpenko, "Astana" galvenais treneris

“Šī bija viena no svarīgākajām spēlēm sezonā. Diemžēl zaudējām. Nespēlējām pietiekami agresīvi aizsardzībā, Rīga apturēja mūsu uzbrukumus ar piezīmēm – pirmajā puslaikā neizdarījām neko no ģērbtuvē sarunātā. Otrajā puslaikā sākām spēlēt agresīvāk, taču atspēlēt divciparu starpību pret tādu komandu kā VEF nebija iespējams.

Teorētiskas izredzes iekļūt astoņniekā vēl ir, taču esam atkarīgi arī no citiem – tai skaitā VEF spēles Minskā. Pēc manas ierašanās Astanā komandai bija 4-1 uzvaru sērija, taču trūkumus jāmeklē pašiem. Pret Ņižņijnovgorodu zaudējām ar pēdējo metienu, “Lokomotiv” piekāpāmies ar mīnus viens un neizmantojām pēdējo uzbrukumu.

Aprīlis mums bija ārkārtīgi smags mēnesis ceļošanas ziņā. Rīgā bija ceturtā VTB līgas spēle viesos, klāt nāca izbraukums Kazahstānas līgas pusfināla sērijā. Iespējams, noguruma dēļ esam tur, kur esam. Padoties netaisāmies, mums ir vēl viena spēle pret Saratovas “Avtodor”.”

Kaspars Vecvagars, VEF spēlētājs

“Aizvadījām labu spēli. Izdarījām plānoto aizsardzībā, turklāt nosedzām Astanas bīstamāko spēlētāju Kārteru (pirmajā puslaikā tikai seši punkti, metieni no spēles 2/7 un +/- rādītājs -13). Puslaikā panācām plus četrpadsmit – piezīmes nekavēja panākt labvēlīgu rezultātu.

Esam situācijā, kur katru spēli var pielīdzināt “play-off”. Tagad jādomā par spēli Minskā. Konkurenti nav izņēmums – svarīgas spēles ir pret visiem. Tagad jūtos labi. Visi savainojumi ir pagātne.

Aktīvi sekoju līdzi Eirolīgas “play-off” spēlēm. No Kauņas “Žalgira” cīņām pret Pirejas “Olympiacos” neizdevās redzēt tikai vienu – mums pašiem bija spēle. “Žalgiris” spēlē labu basketbolu un ceturtdaļfināla sērijas iznākums to apliecina.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Paldies Astanai par spēli. Uzvarēt vēlējās abas komandas. Lai gan nebijām ideāli, parādījām labu komandas spēli un vēlēšanos uzvarēt. Soliņa ieguldījums – ļoti liels. Visiem, kuriem neizdevās pienācīgi nospēlēt pirmajā iznācienā, atkārtots mēģinājums sanāca daudz labāk.

Mūsu garajiem spēlētājiem bija padaudz piezīmju, taču spēles gaitu tas pārāk neietekmēja. Mums ir diezgan plaša rotācija, atsevišķi spēlētāji, piemēram, Pols Kārters, vajadzības gadījumā var nosegt abas uzbrucēja pozīcijas. Mīnusi – atdevām 12 bumbas pie sava groza, samērā daudz kļūdījāmies.

Neesmu daudz rēķinājis situāciju kopvērtējumā. Gribējām vinnēt ar vairāk nekā +14. Tagad ir sācies “play-off” basketbols – bez labas iepriekšējās spēles netiksim pie nākamās. Koncentrējamies uz snieguma kvalitāti.”

  +2 [+] [-]

, 2018-05-01 02:25, pirms 6 gadiem
kāds virsrakstam sakars ar raksta būtību?

     [+] [-]

, 2018-05-01 05:57, pirms 6 gadiem
MN2S rakstīja: kāds virsrakstam sakars ar raksta būtību?
Netikai virsrakstam nav sakars, arī jautājumam preses konferencē par Žalgiri pēc VEF vs Astana spēles nav sakara Moš katreiz spēlētājiem preses konferencē japrasa lai pasatāsta par bijušo komandu

     [+] [-]

, 2018-05-01 06:09, pirms 6 gadiem
Nesaprotu,kāpēc Kasparu vel pin kopā ar Žalgiri!? Aizgājis etaps! Tu tikai izsit spēlētājs no ierindas,uzdodot šāda tipa jautājumus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-01 13:33, pirms 6 gadiem
No 4ām 1nu nav redzējis! Sezonā 1nu nebūtu redzējis!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-01 23:25, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Nesaprotu,kāpēc Kasparu vel pin kopā ar Žalgiri!? Aizgājis etaps! Tu tikai izsit spēlētājs no ierindas,uzdodot šāda tipa jautājumus!
Pieliku mīnusu, bet uzleca +??? Vecvagars Žalgira spēlētājs!!! Kāpēc, lai neinteresētos par savu bijušo komandu, kas vēl tikusi Final four???