Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Ja spējām uzvarēt, arī spēlējot slikti, tā ir laba ziņa"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Gulbis: "Ja spējām uzvarēt, arī spēlējot slikti, tā ir laba ziņa"
Māris Gulbis. Foto: fiba.basketball

Pēc smagās uzvaras pār "Landstede Hammers" (89:87) gan "Ventspils" rezultatīvākais spēlētājs Māris Gulbis, gan galvenais treneris Arturs Visocksi-Rubenis runāja par atdevi laukumā un komandas raksturu.

Māris Gulbis Zvollē izcēlās ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām spēlēm, taču pēc mača viņš atzina, ka kopumā nospēlēts ļoti slikti: "Nebijām gatavi cīnīties par visiem 100%, un es pat nevaru saprast, kāpēc tā, jo šim mačam svarīgākam bija jābūt mums, nevis mājiniekiem. Mēs zaudējām visos spēles elementos, bet sevišķi jau enerģijā un vēlmē cīnīties. Tomēr kaut kādā veidā izdevās uzvarēt, kas tiešām ir labā ziņa. Tas apliecina, ka esam laba komanda – mēs spēlējām slikti, bet tik un tā spējām uzvarēt. Tas ir labi. Uzvara ir uzvara, un nav ko daudz analizēt, vai to bijām pelnījuši, vai mums vienkārši paveicās. Tomēr ļoti ceru, ka šī būs mūsu sliktākā spēle šajā sezonā."

Līdzīgās domās pēc mača bija arī Arturs Visockis-Rubenis, reizē gan arī paslavējot mājinieku labo sniegumu: "Spēle tiešām pamatīgi atšķīrās no pirmās, bet viens no iemesliem bija mājinieku labais sniegums. Pēc pirmā mača viņi bija paveikuši ļoti labu mājas darbu un labi sagatavojušies. Mēs devāmies laukumā bez nepieciešamās enerģijas, ko mājinieki izmantoja. Turklāt, spēlējot savā laukumā, savu līdzjutēju priekšā, katra veiksmīgā epizode viņiem deva arvien vairāk spēku. Viņi spēlēja tiešām labi un sagādāja mums daudz smagu brīžu. Esmu gandarīts, ka spējām parādīt raksturu un neizlaist šo maču no rokām pilnībā. Jā, beigās visu izšķīra viens metiens un šajā brīdī paveicās mums. Tā bija interesanta spēle, bet treneriem lika krietni panervozēt."

Otro puslaiku "Ventspils" iesāka ar nelielu izrāvienu, bet treneris atzīst, ka pārtraukumā lielas izmaiņas spēles plānā veiktas netika, vairāk runājot par attieksmi: "Galvenais, par ko runājām, bija, ka jāspēlē ar lielāku enerģiju, agresīvāku basketbolu un nedrīkst sāncenšiem ļaut gūt tik daudz vieglu grozu, kā to darījām pirmajā puslaikā. Līdz tam mūsu aizsardzība bija ļoti slikta, ko vairs nedrīkstējām pieļaut, ja vien tiešām gribējām pacīnīties par uzvaru."

K apakšgrupā pēc piecām kārtām pa četrām uzvarām ir "Ventspilij" un Ainara Bagatska trenētajai "Kyiv", kas otrā posma noslēgumā tiksies Ukrainas galvaspilsētā. Jau zināms, ka ceturtdaļfinālā abām pretī nāks Turcijas klubi, taču starp tiem ir būtiska atšķirība – apakšgrupas uzvarētāji tiksies ar "Bahcesehir College", kas nacionālajā čempionātā ir tabulas lejasgalā, bet otrajai vietai pretī nāks Turcijas vicelīderi "Pinar Karsiyaka".

Izmantotie resursi:
landstedehammers.nl

     [+] [-]

, 2020-01-30 17:38, pirms 4 gadiem
Nākamo maču nolies