Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Kamēr Simss kārtīgi nespēlēs aizsardzībā, nav iemesla cerēt uz lielāku spēles laiku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Kamēr Simss kārtīgi nespēlēs aizsardzībā, nav iemesla cerēt uz lielāku spēles laiku"
"VEF Rīga"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Lai uzvarētu nākamos pretiniekus, mums vispirms jāuzvar pašiem sevi. Joprojām visos turnīros varam pacīnīties par iekļūšanu "play-off", tikai jāatgūst tas noskaņojums, kāds komandai bija pirms Jaunā gada," dienu pirms Eiropas kausa spēles ar Francijas komandu "BCM Gravelines" teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Sestdien, 28. janvārī, VEF pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, Latvijas Basketbola līgas mājas spēlē Kandavā pieveicot “Liepājas Lauvas” ar rezultātu 89:83.

Trīs no pieciem zaudējumiem tika piedzīvoti pret komandām ar Eirolīgas pieredzi un tai līdzvērtīgu sastāva komplektāciju - “Khimki”, Kazaņas “Unics” un “Valencia Basket”. Čehijas čempioniem “Nymburk”, atšķirībā no VEF, bagāžā ir jau trešā sezona Eiropas kausa “Top 16”, bet neveiksme pret Ņižņijnovgorodu tika piedzīvota pagarinājumā.

Sāpīgāki par zaudējumiem bijuši komandas līderu savainojumi un neapmierinošais viesspēlētāju sniegums.

“Tādu spēlētāju kā Kristaps Janičenoks, kurš spēj uzvilkt komandu, aizvietot ir ļoti grūti,” teica Butauts. “Spēlētājiem ir jāvar sevi pārvarēt un noskaņoties, jo pēdējās spēlēs mēs vairāk zaudējām paši, nekā to izdarīja pretinieks. Vispirms jātiek galā ar sevi.”

Arī leģionāru sniegumā vilšanos bijis vairāk nekā prieka.

“Baudrijs – labs puisis, taču viņš izrādījās negatavs Eiropas kausa līmenim. Nezinu, kā viņam klājās Turcijā, taču pie mums viņš krita ārā no sadarbībām un netika līdzi. Simss? Kamēr viņš nesāks kārtīgi spēlēt aizsardzībā, viņam nav iemesla cerēt uz lielāku spēles laiku,” treneris ir skarbs centra spēlētāja vērtējumā un norāda, ka Simsam vēl ir iespējas izlabot pieļautās kļūdas.

Pēc Janičenoka un Kaufmaņa savainojumiem smagi cietusi VEF ārējā līnija. Gatis Jahovičs tikai nesen atgriezies laukumā pēc savainojuma, bet Dairis Bertāns labās kājas savainojuma dēļ nav varējis piedalīties spēlē ar Liepāju.

“Dairis savainojis labo kāju virs ceļa, augšstilba rajonā. Savainojums nav tik bīstams kā gadījumā, ja būtu cietis augšstilbs, tomēr bez pretsāpju līdzekļiem spēlēt nebūtu iespējams. Viņam veikta injekcija un otrdien gan Dairis, gan Gatis būs gatavi spēlei.”

Neraugoties uz daudzajām problēmām, “VEF Rīga” joprojām saglabā iespējas iekļūt Eiropas kausa grupas labāko komandu divniekā, kas ļaus turpināt cīņu turnīra ceturtdaļfinālā. Lai to paveiktu, kopvērtējumā jāapsteidz “BCM Gravelines” un “Nymburk” komandas.

Taču nav tā, ka visu uzmanību jākoncentrē 31. janvāra un 7. februāra dueļiem ar Francijas čempionāta līderiem. Vefieši var cīnīties par labāko četrinieku VTB Vienotās līgas A grupā, turklāt nākamās divas spēles paredzētas mājās pret komandām, kuras viesos izdevies pārspēt – Kazahstānas “Astana” un Samaras “Krasnije Kriļja”.

VTB līgas kopvērtējums, 30. janvāris, A grupa

#KlubsU-Z
1Unics10-1
2Khimki9-2
3Krasnije Kriļja5-4
4Nizhny Novgorod6-5
5VEF Rīga5-6
6Žalgiris5-6
7Astana5-7
8Budivelnik2-7
9Kalev1-10

Nākamās spēles VTB līgā: 4. februārī mājās ar “Astana”, 11. februārī mājās ar “Krasnije Kriļja”, 14. februārī viesos ar “Žalgiri”, 4. martā viesos ar “Budivelnik”, 7. martā mājās ar “Kalev”.

“Uzvaras viesos nenozīmē, ka mājās mums klāsies vieglāk,” teica Butauts. “Taču viss ir pašu rokās. Cīnīsimies!”

  -1 [+] [-]

, 2012-01-30 22:52, pirms 12 gadiem
Cīnīties jau vienmēŗ var, vet vai kaut ko uzvarēt??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-01-30 23:01, pirms 12 gadiem
Bez šaubām... arī skolēnu spartakiādē

  -1 [+] [-]

, 2012-01-30 23:07, pirms 12 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Bez šaubām... arī skolēnu spartakiādē
made my day
Slēpts komentārs: DWright
Slēpts komentārs: DWright

  +4 [+] [-]

, 2012-01-30 23:14, pirms 12 gadiem
Nost ar Butautu!!!
It kā noalgojot Simsu nezinajaat, ka vins ir paslikts aizsardziiba!!
Maksaat piki speeleetajam, kurs seez uz solina nav nekaada jeega!!!
VEFAM ar vai bez Simsa nav aizsardziibas, visi redzam cik labi spēlējat aizsardzība, kad Simss nav laukuma! Tad, kad vins spele ir vismaz kads, kurs var iemest!!!
Toties uz cirvi Beiliju Butautam gan stāv!!! Čalis, kurš pat pret Liepāju iemest nevar!!!
Butauts nevienai citai komandai Eiropa nav vajadziigs, bet mums gan ir!!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-30 23:17, pirms 12 gadiem
dimwit rakstīja: Nost ar Butautu!!!
It kā noalgojot Simsu nezinajaat, ka vins ir paslikts aizsardziiba!!
Maksaat piki speeleetajam, kurs seez uz solina nav nekaada jeega!!!
VEFAM ar vai bez Simsa nav aizsardziibas, visi redzam cik labi spēlējat aizsardzība, kad Simss nav laukuma! Tad, kad vins spele ir vismaz kads, kurs var iemest!!!
Toties uz cirvi Beiliju Butautam gan stāv!!!
+ 10000000

pirmajā aplī galvenie rezultāta taisītāji bija Berāns, Janičenoks un Simss... arī uzvaras krājās..

a tagad ir palicis pāri kas - Bertāns ?

šī komanda sāk tracināt it sevišķi Butauts kam personiskās intereses ir pirmajā vietā nevis reāli fakti un komandas rezultāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-30 23:35, pirms 12 gadiem
jahovicu vnk jamaina kautvai pret timmu, jo vins neder
Un man likas ka speletajs ko aizmainija bija tiri labs . Cinijas, un tas ir kas pietriukst VEF !

  +1 [+] [-]

, 2012-01-30 23:36, pirms 12 gadiem
pagrieziens rakstīja: Un Sims lbl zem groziem visus dragāja.
ne tikai LBL. kad LV ir bijis garais kas VTB met 15pts spēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-31 01:41, pirms 12 gadiem
man patīk mīnusu licēji kas neko no basketbola nesaprot..

kā jums šķiet kura komanda izcīnītu vairāk uzvaras?

PG-Mažutis
SG-A.Strēlnieks
SF-G.Jahovičs
PF-T.Cain
C-A.Kavaļauskas

vai

PG-C.Millage
SG-D.Bertāns
SF-Janičenoks
PF-K.Bērziņš
C-.C.Sims

tie kas domā ka pirmā komanda lūdzu vairs nekad nenāciet un neko nekomentējiet par basketbolu, paldies.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-31 07:48, pirms 12 gadiem
gribētos zināt, vai kāds no komandas vadības pirms Butauta nolīgšanas viņam paprasīja trenera viedokli par to, kāpēc sezonas vidū viņa komandas spēlē ļoti vāji un tajās regulāri ir tik daudz traumēto???

Pie tam formas bedre un/vai traumas ir gan tiem, kuri vasarā trenējās ar komandu, gan tiem, kas ''ārstēja traumas" vai slaistījās pa Ameriku (Simss), gan Bertānam, kurš vienīgais no VEF`a vasarā ko sabiedriski derīgu paveica!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-31 12:43, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Ko dod Simsa 15+8 (un ne vienmēr), ja viņa pretspēlētājs un pretinieku komanda, kad viņš ir laukumā vienkārši izārda VEF grozu. Pilnīgi muļķi ir tie, kuri uzskata, ka Sims dod lielāku plusu esot laukumā, nekā sēžot malā. Simsu nevar salīdzināt ar Kavaļausku. Lietuvietis viņam ieliek x10. Vispār reti sanāk redzēt tik slinkus spēlētājus aizsardzībā. Simsa auguma parametri ir tādi, lai būtu ļoti labs aizsardzības spēlētājs ar garām rokām. Blokus viņam vajadzēja mācēt likt - bet nekā. Stāv kā miets. Sūds viņš ir, un labi vien ir, ka tas kāts nespēlē.

Pilnīgs FAIL tiem lohiem, kuri uzskata viņu par kko!
ņjā, VEF ir vienkārši fantastiska aizsardzība bez viņa 60 vai cik tur punkti ielaist puslaikā pret Valensiju un paši iemeta cik? un tā jau nav pirmā komanda, pret kuru tā tiek nospēlēts gan uzbrukums, gan aizsardzība VEF smagi suukaa shobriid.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-31 14:15, pirms 12 gadiem
Jā, Kaufmaņa trauma smagi iedragāja VEF ārējo līniju.. Nu ja vien viņš arī vesels spēlētu, tgd vsmz spēli varēs pa TV pavērot..
Par Simsu... Nu Vecis uzbrukumā labs, aizsardzība diegan liels mēsls, bet kopumā ar viņu laukumā VEF var spēlēt daudzveidīgāk.... Katrā ziņā komplektācijā lielāka kļūda ir Miledžs, no kura PG ir tikpat daudz, kā no manis Lauris Reiniks...

  +1 [+] [-]

, 2012-01-31 15:27, pirms 12 gadiem
Ja spēlē šādā līmenī,tad mani sastāvā nepārliecina valmierieši,kuri pie vārda vispār netiek laisti,labāk būtu spēlējuši Valmierā pie A. Zvirgzdiņa.Kalve tagad it kā Turcijā,bet varbūt VEF vajadzēja padomāt par kāda pieredzējuša Latvijas spēlētāja iegādi,jo tā tomēr ir pārbaudīta vērtība nevis kārtējais,nezināmais,neparedzamais afroamerikāno.Leiši labākie nenāks principa pēc-Šalenga.