Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF leģionārs Olmens atzīts par Čempionu līgas mēneša MVP

Rolands Eliņš

VEF leģionārs Olmens atzīts par Čempionu līgas mēneša MVP
Kails Olmens. Foto: FIBA

"VEF Rīga" spēlētājs Kails Olmens izpelnījies vēl vienu atzinību no FIBA, tiekot nosaukts par decembra vērtīgāko spēlētāju Čempionu līgā. Ar Olmena palīdzību VEF decembrī uzvarēja abās Čempionu līgas spēlēs.

Rīdzinieki decembrī aizvadīja divas spēles, abās uzvarot Viļņas "Rytas" (85:81 izbraukumā un 84:60 savā laukumā), un Olmens abos mačos bija viens no komandas līderiem. Vidēji 32,5 minūtēs amerikānis tika pie 20,0 punktiem, 9,0 rezultatīvām piespēlēm, 3,5 atlēkušajām bumbām un 4,5 kļūdām. Olmens trāpīja 58,8% divpunktu metienu (10/17), 40% tālmetienu (4/10) un 72,7% soda metienu (8/11). Turklāt viņš to paveica komandā, kas iepriekšējā Čempionu līgas sezonā bija grupas apakšā, bet tagad ar bilanci 3-1 ir tuvu iekļūšanai nākamajā kārtā.

"Patīkami dzirdēt, ka esmu nosaukts par MVP," FIBA mājaslapā citēts 23 gadus vecais Olmens. "Esmu sevī ieguldījis lielu darbu, tāpēc prieks redzēt, ka tas tiek novērtēts. Sezonas sākumā man nebija pat nojausmas, ka man būtu tik liels potenciāls kā saspēles veidotājam, taču treneris Jānis Gailītis no manis izvilka visu to labāko, un tagad es redzu priekšrocības."

"Godīgi sakot, nebiju cerējis iegūt šādas atzinības," sacīja Olmens, kurš tika iekļauts arī decembra simboliskajā pieciniekā Čempionu līgā. "Biju ļoti priecīgs par šo balvu, taču tā nav lieta, uz kuru biju īpaši cerējis."

"Treneris Gailītis man deva pārliecību par saviem spēkiem tieši kā saspēles veidotājam, un viņš man arī sniedz rīcības brīvību uzbrukumā, kad spēlēju ar bumbu," Olmens augsti novērtēja Latvijas treneri. "Tā ir lieliska sajūta, ka esmu ieradies komandā ar pavisam citu kultūru. Tas dara priecīgu mani, un domāju, ka arī pārējos, ar kuriem spēlēju kopā. Noteikti, ka šajā sezonā man ir izdevies uzlabot savas prasmes laukuma pārredzēšanā un piespēļu veikšanā, taču vēlreiz uzsvēršu, ka tas ir trenera nopelns."

Olmens intervijā norādīja, ka ir liels Kevina Durenta fans un attiecīgi šobrīd seko līdzi Bruklinas "Nets" komandas spēlēm NBA. Viņš pats par sevi izteicās, ka Jaunā gada apņemšanās negrasās uzņemties, jo sev mērķus nosprauda jau brīdī, kad lidoja uz Latviju. "Čempionu līga ir patiešām spēcīga līga, un mēs visi šeit nākam ar cerībām iegūt pirmo vietu un izkļūt no apakšgrupas. Tā arī ir man papildus motivāciju spēlēt pēc iespējas labāk, lai palīdzību komandai piepildīt šo mērķi," sacīja Olmens.

Izmantotie resursi:
VEF Riga's Kyle Allman named MVP of the month...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-29 16:43, pirms 3 gadiem
Diezgan pelnīti. Viens no pēdējo gadu jaudīgākajiem leģionāriem, ja ne jaudīgākais Latvijā

     [+] [-]

, 2020-12-29 17:08, pirms 3 gadiem
Kaizers arī ar saviem pienākumiem tiek galā.No Pineiro tika gaidīts vairāk un no Mādsena arī.

  -2 [+] [-]

, 2020-12-29 17:11, pirms 3 gadiem
Real Rebel rakstīja: Diezgan pelnīti. Viens no pēdējo gadu jaudīgākajiem leģionāriem, ja ne jaudīgākais Latvijā
Ir ir jūtama jauda..īpaši frizūra

  +2 [+] [-]

, 2020-12-29 17:13, pirms 3 gadiem
Šī džeka potenciālam pagaidām neredzu ierobežojumus.
Pirmais solis viens no ātrākajiem kāds redzēts, plus caurgājiena noslēgums lielā augstumā.
Fizisks, ar teicamu gājienu pa kreiso pusi( kaut labrocis)
Pasekošu īpaši kā izvērtēsies šī puiša karjera.
Lieliski iederās Gailīša zīmējumā šogad.

     [+] [-]

, 2020-12-29 17:34, pirms 3 gadiem
player7 rakstīja: Šī džeka potenciālam pagaidām neredzu ierobežojumus.
Pirmais solis viens no ātrākajiem kāds redzēts, plus caurgājiena noslēgums lielā augstumā.
Fizisks, ar teicamu gājienu pa kreiso pusi( kaut labrocis)
Pasekošu īpaši kā izvērtēsies šī puiša karjera.
Lieliski iederās Gailīša zīmējumā šogad.
Varēs uzsist gaisā Denveras nagetam

     [+] [-]

, 2020-12-29 17:57, pirms 3 gadiem
Pēc statiem var saprast, ka nav draftēts, jo ir bijis "kļūdu mašīna" un piespēlētājs ar nekāds dižais nav bijis! Uzlabos šos, tad gan jau NBA klubi viņu savāks!

     [+] [-]

, 2020-12-29 18:35, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Kaizers arī ar saviem pienākumiem tiek galā.No Pineiro tika gaidīts vairāk un no Mādsena arī.
Madsens ir agresīvāks palicis.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-29 20:29, pirms 3 gadiem
Diez vai VEFam izdosies viņu noturēt. Paņems CSKA, iedos Krievijas pilsonību un būs labs saspēles vadītājs Krievijas izlasē.

     [+] [-]

, 2020-12-29 20:41, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Diez vai VEFam izdosies viņu noturēt. Paņems CSKA, iedos Krievijas pilsonību un būs labs saspēles vadītājs Krievijas izlasē.
Tāpēc vajag ātri iedot Latvijas pilsonību