Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Atlaistā Štālberga vietā pie "Lietkabeļa" stūres stājas Butauts

Agris Suveizda

Atlaistā Štālberga vietā pie "Lietkabeļa" stūres stājas Butauts
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Lietuvas basketbola klubs Panevēžas "Lietkabelis", kurā spēlē Žanis Peiners, savā mājaslapā paziņoja par vienošanās panākšanu ar 53 gadus veco lietuviešu speciālistu Ramūnu Butautu. Līgums parakstīts līdz sezonas beigām.

"Butauts jau pirmajā intervijā izrādīja lielu vēlmi strādāt "Lietkabelī", un esmu gandarīts, ka ātri panācām vienošanos un ka treneris nekavējoties varēs uzsākt darbu," mājaslapā citēts kluba direktors Mants Ignatavičs. "Ceram, ka ar jauno speciālistu spēsim atgriezties uz uzvaru takas."

Butauts pirmo komandas treniņu vadīs rīt, bet viņa debija pie kluba stūres notiks 2. janvārī, kad "Lietkabelis" mājās uzņems Pasvales "Dzūkiju". Trenera asistenta funkcijas turpinās pildīt Gintars Kadžulis un ukrainis Vitalijs Černijs, kurš pēc Štālberga atlaišanas kļuva par pagaidu galveno treneri.

Atgādinām, ka "Lietkabeļa" mājaslapā par Artūra Štālberga atbrīvošanu tika paziņots 10. decembrī. "Lēmums bija diezgan negaidīts arī man. Tiku izsaukts uz pārrunām un man paziņoja, ka tieku atbrīvots no darba," intervijā Sportacentrs.com toreiz sacīja Štālbergs. "Un iemesls bija nevis rezultāti, bet komandas sliktā snieguma dēļ. Ja tāds ir vadības viedoklis un lēmums, labi, pieņemu to. Interesantākais, ka tas notika vakar ap 18, bet šodien 11 komandai bija paredzēts treniņš. 10:20 man piezvanīja ģenerālmenedžeris un pateica, ka man jābūt treniņā, jo esmu galvenais treneris... Novadījām komandas rīta treniņu, pēc tā atkal atskanēja zvans, tikšanās un vēlreiz tiku atbrīvots. Oficiāla lēmuma no kluba par manu atlaišanu nav, viss ir miglā tīts un ne es, ne mans aģents neko nesaprot."

"Lietkabelis" lieliski sāka sezonu, Lietuvas čempionātā uzvarot pirmajās astoņās spēlēs un pirmajās 11 cīņās galotnē zaudējot vienīgi Kauņas "Žalgirim" (90:92), tomēr tad sākās ilgstoša neveiksmju josla. Štālbergs tika atlaists pēc piektā zaudējuma pēc kārtas (74:88 pret Prienu "Vytautas"), tad sekoja uzvara pagarinājumā viesos pret "Reggio Emilia" (85:82), taču nu "Lietkabelis" zaudējis četrās cīņās pēc kārtas.

Aizvakar izbraukumā ar 62:76 piekāpjoties Podgoricas "Budučnost", "Lietkabelis" (4-6) izstājās no ULEB Eirokausa, apsteidzot vienīgi Jeruzalemes "Hapoel" un atpaliekot gan no Minhenes "Bayern" un Stambulas "Galatasaray", gan "Reggio "Emilia" un "Budučnost". Lietuvas čempionātā "Lietkabelis" ar bilanci 10-6 ir nokritis uz ceturto vietu. Žanis Peiners Eirokausā bija otrais rezultatīvākais komandā – 12,8 punkti, 5,1 atlēkusī bumba un 2,6 rezultatīvas piespēles.

Ramūns Butauts vadījis ne tikai vietējos klubus, kā "Šiauliai" un Kauņas "Žalgiris", bet arī Lietuvas U20 izlasi (Eiropas bronza 2004. gadā) un Lietuvas pieaugušo izlasi (Eiropas bronza 2007. gadā, no tā sastāva "Lietkabelī" pašlaik spēlē Sims Jasaitis, Darjušs Lavrinovičs un Kšištofs Lavrinovičs). Latvijā lietuvietis, protams, ir labi pazīstams no laikiem, kad viņš bija pie Rīgas ASK un Rīgas VEF stūres, četrreiz kļūstot par Latvijas čempionu (2007., 2011., 2012. un 2013. gadā). Tāpat Butauts strādājis ar "Donetsk" un "Astana", bet šā gada jūnijā pārņēma Libānas izlasi.

Izmantotie resursi:
Komandos vairą perima R.Butautas : KK Lietkabelis

  +2 [+] [-]

, 2017-12-29 12:37, pirms 6 gadiem
Nez vai tas bija dēļ komentāriem par Bumbu bračkām? Diezvai to mēs uzzināsim, bet Leišiem diezgan populāri mutes brūķētājus ātri nolikt pie vietas, kaut arī viņiem dažreiz ir taisnība.

  -4 [+] [-]

, 2017-12-29 12:57, pirms 6 gadiem
gudrinieks_atradies rakstīja: Nez vai tas bija dēļ komentāriem par Bumbu bračkām? Diezvai to mēs uzzināsim, bet Leišiem diezgan populāri mutes brūķētājus ātri nolikt pie vietas, kaut arī viņiem dažreiz ir taisnība.
Nevienam īpašniekam nepatīk, ka komanda zaudē visiem pēc kārtas vnk!

     [+] [-]

, 2017-12-29 13:43, pirms 6 gadiem
LOL

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 15:18, pirms 6 gadiem
dzīvā leģenda !!!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 16:56, pirms 6 gadiem
Vēlu veiksmi Butautam!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 22:14, pirms 6 gadiem
Autor, kopš kura laika Džūkija ir Pasvālē?