Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils Ghetto" 3x3 basketbolisti Edmontonas "Challenger" paliek bez uzvarām

Agris Suveizda

"Ventspils Ghetto" 3x3 basketbolisti Edmontonas "Challenger" paliek bez uzvarām
Armands Ginters. Foto: FIBA

LETA. Latvijas 3x3 basketbola komanda "Ventspils Ghetto", kuras sastāvā spēlē Roberts Pāže, Mārtiņš Šteinbergs, Armands Ginters un Armands Seņkāns, sestdien Edmontonas "Challenger" turnīrā zaudēja abos mačos, "play-off" kārtā neiekļūstot.

Vispirms Latvijas komanda, kas Edmontonā spēlēja ar astoto numuru, ar 16:21 piekāpās ASV vienībai "NY Harlem", kas turnīrā saņēmusi otro numuru. Ar sešiem punktiem šajā mačā atzīmējās Ginters.

Savukārt otrajā duelī latvieši ar 16:18 pagarinājumā zaudēja Čehijas vienībai "Humpolec", kurai turnīrā ir 11.numurs. Astoņus punktus pret čehiem iemeta Šteinbergs. Ar diviem zaudējumiem divās spēlēs Latvijas vienība savā apakšgrupā palika trešā un ceturtdaļfinālā neiekļuva.

FIBA "Challenger" sērijas turnīros tiek izspēlēts pa divām ceļazīmēm uz Pasaules tūres posmu. Šajā turnīrā komandas cīnās par ceļazīmi uz Naņdzjiņas "Masters" turnīru Ķīnā, kas norisināsies no 12. līdz 13.oktobrim. Šajā turnīrā nepiedalās Latvijas vadošā 3x3 vienība "Riga Ghetto Basket", kas jau nodrošinājusi dalību Ķīnā gaidāmajā turnīrā.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

Izmantotie resursi:
LETA