Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF budžets būs divi miljoni, mērķis - atgūt Latvijas čempiona titulu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

VEF budžets būs divi miljoni, mērķis - atgūt Latvijas čempiona titulu
Nikolajs Mazurs
Foto: Kaspars Krafts, f64

"Gaidāms, ka Aigars Šķēle varēs spēlēt pēc pusotra mēneša, savukārt Jānis Bērziņš iesaistīsies nedaudz vēlāk," pirmdien, 29. septembrī, sarunā ar Sportacentrs.com teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs. Rīdzinieku stūrmanis dalījās pirmajos iespaidos par Eiropas kausa izlozes rezultātiem.

VEF pretiniekos D grupā tika ielozēti Maskavas apgabala “Himki” no pirmā groza, Stambulas “Bešiktaš” no otrā groza, Sanktpēterburgas “Zenit” no trešā groza, Ļubļanas “Union Olimpija” no piektā groza un Ungārijas “Szolnoki Olaj” no sestā groza.

Nikolajs Mazurs, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Pirmajā un otrajā grozā visas komandas var pieskaitīt turnīra favorītēm, tāpēc augšgalā izlozes rezultātiem nebija izšķiroša nozīme. No otras puses, spēlēt pret Maskavas un Stambulas klubiem mums ir izdevīgi, jo Rīgu un minētās pilsētas savieno tiešie lidojumi. Ņemot vērā, ka sezonas gaitā mūs gaida, minimums, 20 ārzemju izbraukumi (Eirolīgas kvalifikācija, VTB līga un Eiropas kauss), tas uzskatāms par labu variantu.

Mūs tāpat sagaida sarežģīta ceļošana, jo daudzās pilsētās varēsim nokļūt tikai ar pārsēšanos. Piemēram, jālido uz Krasnojarsku, Astanu, Kazaņu. Tādējādi slodze izbraukumos būs ļoti liela. Runājot par apakšgala komandām, brauciens uz Ļubļanu ir vienkāršāks nekā, piemēram, uz Izraēlu. Tādējādi izlozē redzu vairāk plusu nekā mīnusu. Pieņemsim pretiniekus, kādi tie ir, un spēlēsim.

Izbraukuma spēle pret Stambulas “Bešiktaš” būs laba pieredze mūsu jaunajiem spēlētājiem, jo turku klubs pazīstams ar saviem skaļajiem līdzjutējiem. Iespēja spēlēt tādu fanu klātbūtnē sniedz labu rūdījumu un sniedz iespēju spert soli uz priekšu.

Pašreizējā sastāvā esam nospēlējuši tikai vienu spēli, jo četri spēlētāji komandai pievienojās trīs dienas pirms izbraukšanas uz Beļģiju. Uzskatu, ka pret Strasbūru bija pārbaudes spēle, kurā nevarējām iziet labākajā formā un sastāvā, tāpēc rezultāts neataino mūsu varējumu. VEF īstais spēks būs redzams sezonas gaitā. Gaidāms, ka Aigars Šķēle varēs spēlēt pēc pusotra mēneša, savukārt Jānis Bērziņš iesaistīsies nedaudz vēlāk. Vai viņi varēs piedalīties Eiropas kausa spēlēs, būs atkarīgs no mūsu sekmēm grupu turnīrā."

Edgars Jaunups, "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs

"Klubam 2015. gada sezonā ir trīs mērķi: uzvarēt Latvijas čempionātā, iekļūt VTB līgas izslēgšanas spēlēs un izkļūt no grupas Eiropas kausā. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, kluba budžets samazinājies par trešdaļu. VEF rīcībā ir 2 miljoni eiro. Tāpat kā iepriekš, aktuālās sezonas budžets nav tieši atkarīgs no gaidāmo vēlēšanu rezultātiem."

Izspēles kārtība Eiropas kausa izcīņā

Trīsdesmit seši klubi, sadalīti sešās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, no 14. oktobra līdz 17. decembrim izspēlēs divu apļu turnīru, sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras spēcīgākās komandas kvalificēsies “Last 32” turnīram, kur tām pievienosies Eirolīgas astoņas vājākās vienības.

“Last 32” turnīrā klubi tiks sadalīti astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā, sacenšoties no 2015. gada 6. janvāra līdz 11. februārim. Katras grupas divas spēcīgākās komandas kvalificēsies astotdaļfināliem. Izslēgšanās spēlēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Astotdaļfināli (A, B, C, D, E, F, G, H) notiks 3.-11. martā, ceturtdaļfināli risināsies 17.-25. martā (A-H, B-G, C-F, D-E), pusfināli paredzēti 31. martā-8. aprīlī. Fināli notiks 24. un 29. aprīlī.

  +5 [+] [-]

, 2014-09-29 14:34, pirms 10 gadiem
Pieļauju, ka bildē redzamais smaids būs reti manāms šosezon! Nu bet, lai jau veicās, ja ir tāda izvēle: spēlēt Eirokausos ne Izaicinājuma kausā, kur gūtu gan pieredzi, gan uzvaras, gan pārliecību...

     [+] [-]

, 2014-09-29 15:16, pirms 10 gadiem
interesanti- ja VEF un Ventspils spēles sāksies vienlaicīgi un vienā un tajā pašā dienā, tad kura no spēlēm tiks translēta..?

     [+] [-]

, 2014-09-29 15:18, pirms 10 gadiem
Bet nu VEF grupa ir ļoti smaga... Ja pagāšgad no Kurtinaiša smagi pa pakaļu dabūja.. grūti iedomāties kas notiks šogad.. pat negribas iedomāties. Šī sezona ir vairāk dēļ nākotnes, kur Timma, Šķēle, Jakovičs, Bērziņš, Pasečniks tiešam spēlēs nopietnu lomu komandā un krās pieredzi, lai arī kāds būtu viņu turpmākais karjeras ceļš. Redzēs ko Timma parādīs šādā līmenī.. Grūti būs, tas ir skaidrs, bet uz Arēnu es iešu, jo pretiniekos labi klubi un šāda līmeņa basketbols ir jābauda.

     [+] [-]

, 2014-09-29 15:52, pirms 10 gadiem
Jay91 rakstīja: interesanti- ja VEF un Ventspils spēles sāksies vienlaicīgi un vienā un tajā pašā dienā, tad kura no spēlēm tiks translēta..?
Diez vai ka komandas kas nāk no vienas valsts vienā dienā aizvadīs savas mājas spēles!

Kgan viss kkas jau var būt, katrā ziņā futbolā tā nenotiek!

Un vai tad LTV7 šogad rādīs arī VEF spēles? Nekas nav dzirdēts līdz šim par to!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 16:34, pirms 10 gadiem
Jāpiekrīt, ka šis Vefa sastāvs dos rezultātus pēc 2-3 gadiem. Jauns, bet perspektīvs sastāvs ir vefam, kur vecākais ir Strēlnieks ar 29 gadiem, bet savu profesionālo karjeru viņš uzsāka tikai 24 gados Ventspilī.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 17:03, pirms 10 gadiem
VEF budžets šogad 2 miljoni eiro, par trešdaļu mazāk kā pagājušosezon.

  +8 [+] [-]

, 2014-09-29 17:17, pirms 10 gadiem
Sezonas gaitā Mazurs tiks atlaists, bet komandai ir jāspēlē jau sezonas sākumā...

  +2 [+] [-]

, 2014-09-29 21:00, pirms 10 gadiem
agrāk bij' 6 nulles Ls- nu jau €, bet laikam tas vēl tgd skaitās labi..

  +1 [+] [-]

, 2014-09-29 21:05, pirms 10 gadiem
No kurienes tāda informācija?

kristaps9 rakstīja: VEF budžets šogad 2 miljoni eiro, par trešdaļu mazāk kā pagājušosezon.

  +3 [+] [-]

, 2014-09-29 21:42, pirms 10 gadiem
Nu, skarbi jau bus VEFam sosezon. Tas sastavs tads labam LBL limenim atbilstoss, ko vairak sasniegt vares vien ar milzu veiksmes devu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-30 00:12, pirms 10 gadiem
Kas tad nu ? Beidzās Jaunupa Jenotības laiku sagrābtais ?

  +2 [+] [-]

, 2014-09-30 12:35, pirms 10 gadiem
Barons pacels!

     [+] [-]

, 2014-09-30 16:13, pirms 10 gadiem
Uz LBL necerēt, BK Jēkabpils pacels šogad

     [+] [-]

, 2014-09-30 20:50, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: Pieļauju, ka bildē redzamais smaids būs reti manāms šosezon! Nu bet, lai jau veicās, ja ir tāda izvēle: spēlēt Eirokausos ne Izaicinājuma kausā, kur gūtu gan pieredzi, gan uzvaras, gan pārliecību...
turpini tupēt savā Liepājā!!!