Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Bagatska klubam pievienojas Gruzijas izlases aizsargs Cincadze

Bagatska klubam pievienojas Gruzijas izlases aizsargs Cincadze
Georgs Cincadze
Foto: gbf.ge

Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Ainara Bagatska pārstāvētais Kijevas "Budivelnik" paziņojis par līguma parakstīšanu ar saspēles vadītāju Georgu Cincadzi. Šobrīd Cincadze pārstāv Gruzijas izlasi, kas ir vienā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra grupā ar Bagatska trenēto Latviju.

Līgumu ar 26 gadus veco Cincadzi kijevieši noslēguši uz vienu sezonu. Pēdējā darba vieta 192 cm garajam basketbolistam bija Gruzijā, kur Tbilisi "Olimpi" komandas sastāvā vietējā čempionātā Cincadze vidēji mačā guva 15,8 punktus, savāca 4,8 atlēkušās bumbas un atdeva 4,7 rezultatīvas piespēles. Pirms tam Cincadze spēlējis pie Kārļa Muižnieka poļu komandā Sopotas "Trefl", kā arī ukraiņu "Donetsk", grieķu "Trikalla", igauņu Tartu "Rock" un dažādās Krievijas komandās.

Interesanti, ka vienreiz Bagatskis savā trenētajā komandā gandrīz jau bija dabūjis Cincadzi. Pirms 2009./2010. gada sezonas tobrīd Bagatska trenētais Krievijas klubs Krasnojarskas "Enisey" bija panācis vienošanos ar Gruzijas basketbolistu, taču politisku iemeslu dēļ darījums tā arī netika noslēgts.

Šobrīd Cincadze ir Gruzijas izlases sastāvā, kas piedalās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Pēc četrām spēlēm Gruzijai ir trīs uzvaras, bet Cincadze šajos mačos guvis vidēji 9,8 punktus un atdevis 4,8 rezultatīvas piespēles. Spēlē pret Latviju Cincadze savāca deviņus punktus un septiņas rezultatīvas piespēles.

Kamēr Bagatskis, Cincadze, kā arī ukrainis Artūrs Drozdovs ar savām valstsvienībām cīnās par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu, pārējā "Budivelnik" komanda sezonai gatavojas treniņnometnē Rīgā, kur Kijevas klubs atradīsies līdz 1. septembrim. Pēc pēc tam gatavošanās sezonai tiks turpināta Lietuvas pilsētā Klaipēdā.

Izmantotie resursi:
Главная


Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix

Trīs pagājušās sezonas Final Four dalībnieces sāks Eirolīgas play-off

ULEB Eirolīgā šovakar turpināsies izslēgšanas spēles. Pulksten 20.00 ''Monaco'' (#3) mājās spēkosies pret Stambulas ''Fenerbahce'' (#6), bet divas stundas vēlāk ''Barcelona'' (#4) savā arēnā uzņems Pirejas ''Olympiacos'' (#5). Maču translācijas ''Go3 Sport'' kanālos.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".