Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

ULEB paziņo "wild card" saņēmējas Eirolīgā un Eirokausā

ULEB paziņo "wild card" saņēmējas Eirolīgā un Eirokausā
Jānis Strēlnieks ar Vācijas čempioniem "Brose Baskets" gaidāmajā sezonā atgriezīsies Eirolīgā
Foto: Daniel Löb

ULEB vadība apstiprinājusi provizorisko sastāvu Eirolīgai un Eirokausam, piešķirot attiecīgi četras un deviņas "wild card". Atšķirībā no pagājušās vasaras, kad īpašais uzaicinājums tika piešķirts Latvijas vicečempionei "VEF Rīga", šī gada "Aldaris" LBL fināliste "Ventspils" nav uzaicināto vidū.

Eirolīgas valde nolēmusi piešķirt "wild card" dalībai Eirokausā šādām komandām - "AEK Athens" un "Aris" no Grieķijas, "Besiktas" un "Galatasaray" no Turcijas, "Zaragoza" (Spānija), "Enel Basket" (Itālija), "Krasny Oktyabr" (Krievija), Klaipēdas "Neptunas" un "Steau" no Rumānijas.

Savukārt Eirolīgas īpašie uzaicinājumi nokļuvuši Minhenes "Bayern", Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban", Francijas "Strasbourg" un Turcijas "Darussafaka Dogus" rīcībā, savukārt Turcijas čempionei "Pinar Karsiyaka" nolemts piešķirt B licenci uz vienu sezonu.

Eirolīgas sastāvā iekļautas arī latviešu spēlētāju pārstāvētās komandas Bambergas "Brose Baskets" (Jānis Strēlnieks), "Laboral Kutxa" (Dāvis Bertāns), Kauņas "Žalgiris" (Kaspars Vecvagars), Atēnu "Panathinaikos" (Jānis Blūms

Visplašākā pārstāvniecība Eirolīgā būs Turcijai kopā ar Spāniju (pa četrām vietām), trīs komandas būs no Krievijas, bet pa divām no Itālijas, Grieķijas, Vācijas un Francijas.

Tikmēr Eirokausa izcīņai ieteikto 36 komandu vidū ir Ainara Bagatska trenētā "Nizhny Novgorod", kurā nākamsezon spēlēs arī Kaspars Bērziņš. Vēl latviešu spēlētāju pārstāvniecību Eirokausā veidos Daira Bertāna pārstāvētā "Bilbao Basket", Ojāra Siliņa "Grissin Bon Reggio Emilia". Tāpat Eirokausa sastāvā iekļauta "VEF Rīga", kura šīs tiesības ieguvusi kā Latvijas čempione.

Turnīra oficiālais komandu sastāvs tiks apstiprināts astotajā jūlijā, tā kā teorētiski vēl iespējamas izmaiņas. Grupu izloze abos turnīros paredzēta devītajā jūlijā.

Izmantotie resursi:
Proposed team list for the 2015-16 Turkish...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-29 21:02, pirms 9 gadiem
Dav.Bertana Laboral Kutxa buus izlozes 3. grozaa, savukaart J.Strelnieka Brose Baskets un Vecvagara Zalgiris - 4. grozaa.
, 2015-06-29 21:05, pirms 9 gadiem
Iespaidiigi, ka Lietuvai abos prestizhaakajos Eirokausos kopumaa buus 4 (!!!) komandas.
, 2015-06-29 21:09, pirms 9 gadiem
Paskatiijos, ka naakoshsezon FIBA izaicinajuma kausaa piedalisies arii K.Valtera Turk Telekom, taatad teoretiski Adolfam ir iespeja uzspeeleet pret BKV.
, 2015-06-29 21:18, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Iespaidiigi, ka Lietuvai abos prestizhaakajos Eirokausos kopumaa buus 4 (!!!) komandas.
Leiši nav pelnījuši četras un mēs tikai vienu! Godīgi sakot tā ir cūcība no ULEB puses, ka mums ir tikai viena komanda, tas ir mazliet par traku. Mums basketbola līmenis nav tik zems, bet ļoti progresējošs!
, 2015-06-29 21:27, pirms 9 gadiem
Maapis rakstīja: Leiši nav pelnījuši četras un mēs tikai vienu! Godīgi sakot tā ir cūcība no ULEB puses, ka mums ir tikai viena komanda, tas ir mazliet par traku. Mums basketbola līmenis nav tik zems, bet ļoti progresējošs!
klubu liimenii ljoti progresejoshs?
, 2015-06-29 21:36, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: klubu liimenii ljoti progresejoshs?
Manuprāt, ja dotu iespēju vēl kādai citai komandai, tad šī komanda tam pasākumam pieietu ļoti nopietni un sakasītu finanses, lai varētu uztaisīt samērā labu komandu, piemēram Valmiera vai Liepāja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-29 22:35, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Pag, kam jānotiek, lai viņš tiktu pret BKV spēlēt? Grupu turnīrā jau bija izloze pēc ģeogrāfiska principa ne?
pagaajushajaa sezonaa taa bija, LT un EST klubi bija 1 konferencee ar turku klubiem.
, 2015-06-29 22:38, pirms 9 gadiem
Maapis rakstīja: Manuprāt, ja dotu iespēju vēl kādai citai komandai, tad šī komanda tam pasākumam pieietu ļoti nopietni un sakasītu finanses, lai varētu uztaisīt samērā labu komandu, piemēram Valmiera vai Liepāja!
Manupraat, ULEB kausa limenis taadai J-pilij vai Liepajai buutu stipri par augstu pie pashreizejiem finanshu liidzekliem, iesaakumaa dereetu pamegjinat Izaicinajuma kausu.
, 2015-06-29 22:47, pirms 9 gadiem
rumāņiem wild card uz eirolīgu

nu pag pag, gribat teikt, ka eirokausā spēlēs tikai ventspils vai vefs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-29 23:09, pirms 9 gadiem
He, Grieķiem iedevuši Wild Card tiem tak bankrots
, 2015-06-30 08:16, pirms 9 gadiem
Klaipēdas "Neptunas" un "Steau" no Rumānijas. Klaipēda jau Rumānijā atrodas
, 2015-06-30 08:36, pirms 9 gadiem
Maapis rakstīja: Leiši nav pelnījuši četras un mēs tikai vienu! Godīgi sakot tā ir cūcība no ULEB puses, ka mums ir tikai viena komanda, tas ir mazliet par traku. Mums basketbola līmenis nav tik zems, bet ļoti progresējošs!
Kā leiši nav pelnījuši, no zila gaisa viņiem nedeva, tas ir daudzu gadu garumā visu klubu kopā sastrādātais
, 2015-06-30 12:19, pirms 9 gadiem
Tur jau tā lieta,ka mums tikai 2 komandas patstāvīgi piedalās kausos,piedalītos pārējās tad varētu runāt par kaut ko citu.Pasktieties cik leišu ir piedalijušies pa šiem gadiem.Nerunājot par 2 grandiem,Šauļi patstāvīgi,tagad Neptunas,vēl cik atceros Prienai bija,pat Alyta bija.Brīnums par ģrieķiem,tiem pat 3 labākai komandai budžets mazāks,kā Valmierai.Labāk mūsu vidusmēra klubi būtu nedaudz ietaupijuši uz pārmaksātām algām un par to naudu uzspēlējuši Izaicinājuma kausā.
Huančo Ernangomess. Foto: Ipa/Sipa/Scanpix
7

"Panathinaikos" izgāž spēles izskaņu pret "Maccabi", "Real" - bez uztraukuma

ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīrs sācies ar Atēnu "Panathinaikos" izgāšanos savā laukumā pret Telavivas "Maccabi". Kristiska Kostasa Slukasa kļūda noslēdzošajās sekundēs maksāja grieķu klubam zaudējumu ar 87:91. Spānijas komandu spēlē intrigas bija daudz mazāk.
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris
19

"Monaco" iepirkumu sarakstā ierakstīts Šmita uzvārds

ULEB Eirolīgas pamatturnīrā trešo vietu ieņēmusī AS "Monaco" starp potenciālajiem nākamās sezonas sastāva papildinājumiem noskatījusi Latvijas izlases basketbolistu Rolandu Šmitu, vēsta itāļu portāls "Sportando".
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
1

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".