Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Grieķijas grands "Olympiacos" uz vēl vienu sezonu paliek otrajā līgā

Rolands Eliņš

Oficiāli: Grieķijas grands "Olympiacos" uz vēl vienu sezonu paliek otrajā līgā
Foto: imago images/ANE Edition/Scanpix

Grieķijas Basketbola federācija apstiprinājusi 2019./20. gada sezonas rezultātus un noteikusi nākamās sezonas turnīru dalībniekus. „Olympiacos” klubs klasificēts sestajā vietā Grieķijas otrajā līgā un nesaņem iespēju atgriezties augstākajā līgā.

„Olympiacos” tika izmests no augstākās līgas pēc pagājušās sezonas, jo neieradās uz divām līgas spēlēm. Pagājušajā sezonā „Olympiacos” rīcībā bija arī divi latviešu basketbolisti –Jānis Timma un Jānis Strēlnieks -, taču abi tagad spēlē citās komandās.

„Olympiacos” sezonu Grieķijas pēc spēka otrajā līgā aizvadīja, spēlējot ar dublieriem un jauniešiem, kamēr pirmais sastāvs koncentrējās spēlēm ULEB Eirolīgā. „Olympiacos” 21 spēlē tika pie 17 uzvarām, taču tai tika piemērots arī federācijas sods, kas nozīmēja sešu punktu atņemšanu, un turnīra tabulā Grieķijas grands sezonas pārtraukšanas brīdī atradās tikai sestajā vietā.

Grieķijas Basketbola federācijas lēmums nozīmē, ka šāds vietu sadalījums ticis apstiprināts kā galīgs un „Olympiacos” augstākajā līgā nākamsezon neatgriezīsies. Tiesības pacelties uz augšu izcīnīja „Charilaos Trikoupis” un „Diagaros” vienības. Ja tās šo iespēju nevēlēsies izmantot, tad vietā cita komanda netiks nozīmēta un augstākajā līgā vietu saglabās priekšpēdējās vietas īpašniece.

„Olympiacos” ir 12-kārtēja Grieķijas čempione un trīskārtēja Eirolīgas čempionvienība.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/heba/1...

     [+] [-]

, 2020-05-29 15:41, pirms 4 gadiem
Grieķu stilā. Kaut kādu muļķīgu nesaskaņu dēļ, milzīgs klubs ar daudz tituliem sēž 2. līgā un viss čempionāts no tā cieš. Tur vnk divi egoisti nevar piekāpties viens otram it kā tas būtu dzīvības un nāves jautājums. No malas izskatās ļoti muļķīgi.

     [+] [-]

, 2020-05-29 19:33, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Grieķu stilā. Kaut kādu muļķīgu nesaskaņu dēļ, milzīgs klubs ar daudz tituliem sēž 2. līgā un viss čempionāts no tā cieš. Tur vnk divi egoisti nevar piekāpties viens otram it kā tas būtu dzīvības un nāves jautājums. No malas izskatās ļoti muļķīgi.
Domā, ka komandas vadība par to dikti bēdājas? Jau gadiem tiek runāts, ka Eirolīgai būtu jābūt atsevišķam turnīram, kur to dalībnieki savā nacionālajā čempionātā nespēlē.
Tādas komandas, kā Olympiacos komplektē sastāv no spēlētājiem, kuriem interesē tikai tituls Eirolīgā, spēlēšana Grieķijas līgā viņiem drīzāk ir zobu sāpes. Ja Olympiacos gribētu rauties uz augstāko līgu, viņi visu sezonu nebūtu spēlējuši ar jauniešiem, bet gan iespēlējuši arī kādu miljonāru.
Pieņemu, ka Olympiacos vadība ir pārliecināta, ka viņiem ir izdevies no šī konflikta iziet kā uzvarētājiem.