Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Duško Ivanovičs: "Blūms šovakar spēlēja izcili"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Duško Ivanovičs: "Blūms šovakar spēlēja izcili"
Jānis Blūms: 27 punkti zaudējumā pret Himkiem
Foto: Romāns Kokšarovs

"Mūsu aizsardzība otrajā ceturtdaļā atgādināja Zvaigžņu spēli – 90% spēles laika nospēlējām briesmīgi," piedzīvojot zaudējumu pret Himku basketbolistiem, paškritisks bija "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Ērls Roulends, “Khimki” spēlētājs

“VEF spēlēja labi, izcīnīja daudz bumbas uzbrukumā, taču mūsu koncentrēšanās aizsardzībā bija vēl labāka. Kad cīnījāmies kopīgi, pavērsām spēles gaitu savā labā. Dažas lietas var saprast tikai spēles gaitā – piemēram, kā pretinieks cīnās par uzbrukuma bumbām un kā strādā Jānis Blūms.

Duško Ivanovičs ir skarbs treneris, nav viegli ar viņu. Viņa reputācija ir labi zināma. Nebūtu iebildumu satikt VEF izslēgšanas spēlēs un atgriezties man tuvajā Rīgas arēnā. Līdz tam laikam katrai komandai jāuztraucas par savām problēmām.”

Duško Ivanovičs, “Khimki” treneris

“Sākām spēli pieticīgi, kamēr VEF izdevās ļoti labs sākums. Pieļāvām vairākas kļūdas aizsardzībā. Brīdī, kad Roulends iespēlējās, komanda atrada savu ritmu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Bijām pelnījuši uzvarēt!

Panākums Rīgā ir svarīgs, lai pirms “play-off” spēlēm nokļūtu labākā pozīcijā. VEF basketbolisti Himkos nospēlēja ļoti labi, tāpēc mums viesos vajadzēja atgūt zaudēto. Daudzi spēlētāji parādīja labu sniegumu, taču svarīgākā bija uzvara. Pretinieku rindās izcelšu Jāni Blūmu. Viņš strādāja pie manis, kad trenēju Atēnu “Panathinaikos”, bet šovakar nospēlēja izcili.”

Mārtiņs Meiers, VEF spēlētājs

“Slikta spēle, neizmantojām izdevības. Nospēlējām ļoti mīksti gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Pretinieki to izmantoja.”

Jānis Gailītis, VEF treneris

“Startā izskatījāmies labi, taču pārējās 36 minūtes spēlējām briesmīgi. Pret Himku līmeņu komandu ar tādu sniegumu nav variantu uzvarēt. Mūsu aizsardzība otrajā ceturtdaļā atgādināja Zvaigžņu spēli. Kādu atzīmi varu ielikt garajiem spēlētājiem par aizsardzību soda laukumā? Ne jau pozitīvu.

Nevar regulāri dauzīt piecas piezīmes. Visiem mūsu spēlētājiem – gan vietējiem, gan ārzemniekiem – ir, ko pārdomāt. Novēlu viņiem tikt nākamajā līmenī, taču, ja viņi grib to darīt, jāsāk savādāk domāt un izturēties. Jāmaina attieksme pret basketbolu, jādzīvo tajā. Tai skaitā Marekam Mejerim, kurš nesen atbrauca no Francijas.

Kāpēc Jānis Blūms beigās nespēlēja? Viņš pavadīja laukumā daudz minūšu, paveicot milzīgu darba apjomu. Tādā intensitātē 30-35 minūtes spēlēt nav iespējams. Himkiem tobrīd bija liels pārsvars un komanda nefunkcionēja pietiekami labi, lai atspēlētos.

Mūsu treniņu procesu janvārī kavēja slimības un savainojumi. Piemēram, Iļja Gromovs ir apslimis un nebija gatavs daudz spēlēt. Treniņos bijuši gadījumi, kad nevaram savākt 10 cilvēkus, taču tas nav nekāds attaisnojums.

Paldies līdzjutējiem un Himku komandai! Viņi mūs cienīja, gatavojās, nevienam atpūtu nedeva. Aleksejs Šveds (labāk apmaksātais spēlētājs līgā) spēlēja vairāk nekā pusstundu, neraugoties uz to, ka Himkiem ir 13 spēlētāju rotācija. Jāsaprot, pret kādu komandu spēlējam.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-29 19:19, pirms 7 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Blūms jau vēl var spēlēt augstā līmenī
Krutāk tak esot spēlēt VEFā
Meieram kaut kas jādara, tā ņemšanās ar piezīmju normu vairs nav normāla.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja