Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Galotnē kliedzu – katrs punkts ir svarīgs!"

Rolands Eliņš

Zībarts: "Galotnē kliedzu – katrs punkts ir svarīgs!"
Mārtiņš Zībarts. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Ja pirms sezonas sākuma pateiktu, ka pēc pirmajām četrām spēlēm Eirolīgā mūsu bilance būs 2-2, visi būtu priecīgi," TTT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts pēc uzvaras pār Šarlvilas basketbolistēm pauda gandarījumu par sezonas pirmajos divos mēnešos paveikto darbu.

Deviņdesmit trīs punkti ir labākais TTT rādītājs Eirolīgas spēlēs 21. gadsimtā un trešais augstākais rezultāts Eirokausos. Rekords sasniegts 2016. gada 10. novembrī – rīdzinieces Eiropas kausa mājas spēlē uzvarēja “Samsun Canik” ar 98:62. Mēnesi vēlāk, 15. decembrī, TTT viesos svinēja panākumu ar 94:35. Eirolīgā līdz šim nebija izdevies gūt vairāk par 83 punktiem. Absolūtais rekords fiksēts 1985. gadā – 103:50 un 103:63 pret “Pirinto Tampere”.

Romualds Jerno, “Carolo Basket” galvenais treneris

“Aizvadījām briesmīgu spēli, turklāt abās laukuma pusēs. Zinājām, ko darīt uzbrukumā, taču rīkojāmies pilnīgi pretēji. Aizsardzībā bija tas pats stāsts jau no pirmajām sekundēm. Izmēģinājām zonas aizsardzību, taču saņēmām atpakaļ metienu pēc metiena no groza apakšas.

Zinājām, ka TTT ir laba komanda, kura īpaši labi spēlē kopā. Viņām nav spožākās zvaigznes, taču komandas spēle ir lieliska. TTT spēlēja ar augstu intensitāti un neatkāpās no iecerēm, kamēr mēs sākām aizrauties ar individuālām darbībām.

Skaitļi pasaka visu, īpaši komandu lietderības koeficienti (120-55). Mēs pieļāvām 21 kļūdu. TTT lieliski izmantoja situāciju, sametot 32 punktus pēc kļūdām, kamēr mēs līdzīgās situācijās tikām pie četriem punktiem.”

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Apsveicu spēlētājas, līdzjutējus un komandas vadību. Izdevās nospēlēt ļoti produktīvi, pateicoties valstsvienību pārtraukumā paveiktajam darbam. Ieceres pārbaudījām spēlēs pret Viļņas “Kibirkšti” – lieliski, ka mums bija divas, nevis viena tikšanās.

Mūsu iestrādes uzbrukumā nostrādāja izcili, īpaši otrajā puslaikā. Aizvadījām 15 lieliskas minūtes otrā puslaika sākumā, parādot labāko basketbolu sezonā. Cīnījāmies par katru punktu, bet galotnē devām iespēju visām spēlētājām.

Komandas sapulcē teicu, ka pretinieču saspēles vadītāja Amela Budera ir Šarlvilas sirds un dvēsele. Pirmais uzdevums bija izjaukt viņas spēli – tas izdevās. Puslaika beigās pretinieces pārgāja uz zonas aizsardzību, atspēlēja 5 no 12 punktiem. Turpinājumā nobremzējām viņu tempu un apspēlējām.

Intensitāti centāmies saglabāt līdz spēles beigām. Domāju, ka zālē esošie dzirdēja, kā kliedzu: “Every point is important” (katrs punkts ir svarīgs, domājot par pārsvaru savstarpējo spēļu summā). No otras puses, arī rezervistēm jākrāj pieredze – daudzām tās ir pirmās minūtes Eirolīgā.

Jau spēlēs pret “Kibirkšti” centāmies iedot minūtes visām spēlētājām, sadalīt slodzi. Pašlaik esam ļoti labā fiziskajā formā – labi, ka, sākot no novembra beigām, varēsim aizvadīt divas spēles nedēļā. Latvijas-Lietuvas-Igaunijas līga un Eiropas līga palīdzēs sagatavoties Eirolīgai.

Pēc sestdienas spēles pastāvēja bažas par Aijas Brumermanes iespējamo līdzdalību, kādu laiku mums nevarēja palīdzēt Gunta Baško. Viņu piedalīšanās cīņā ļoti palīdzēja – mums ir svarīga katra spēlētāja. Esam aizpildījuši limitu – Eirolīgas pieteikumā var būt divas spēlētājas, kurām nav Eiropas valsts pilsonība, tāpēc jautājums par Alijas Malotas pievienošanos atkrita automātiski.”