Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas "Final Four" turnīrs notiks Stambulā

Andrejs Siliņš

Eirolīgas "Final Four" turnīrs notiks Stambulā
Sinana Erdena arēna Stambulā
Foto: nuhogluinsaat.com.tr

ULEB Eirolīgas vadība paziņojusi, ka jaunās sezonas izšķirošās cīņas maijā paredzēts aizvadīt Eiropas lielākajā pilsētā Stambulā, kas ir mājvieta pat četrām Eirolīgas komandām, tostarp Daira Bertāna "Daruššafaka".

Jaunā Eirolīgas sezona būs ievērojama ar lielām pārmaiņām regulārā turnīra formātā - no šīs sezonas turnīrā piedalīsies vien 16 komandas, kas vairs netiks dalītas grupās, bet izspēlēs divu apļu turnīru. Tātad regulārajā sezonā katrai komandai būs pa 30 spēlēm. Tomēr izslēgšanas turnīra formāts nav mainījies - ceturtdaļfinālā cīņa noritēs līdz vienas komandas trim panākumiem, savukārt čempione tiks noskaidrota "Final Four" formāta turnīrā pavasarī.

Par 2017. gada "Final Four" mājvietu ULEB Eirolīgas vadība izvēlējusies Eiropas metropoli Stambulu. Apdzīvotākajā Turcijas pilsētā ir ap 14 miljoniem pamatiedzīvotāju, un pilsētā ir pat četras Eirolīgas komandas - "Fenerbahce", "Anadolu Efes", "Galatasaray" un Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina trenētā "Daruššafaka", ko pārstāv arī Dairis Bertāns un kas, pateicoties savām finanšu iespējām, pieskaitāma pie favorītēm cīņā par titulu.

"Final Four" turnīra norise no 19. līdz 21. maijam paredzēta bijušā Turcijas volejbolista un olimpiskās komitejas prezidenta Sinana Erdena vārdā nosauktajā arēnā, kas tika atvērta 2010. gada pavasarī.

Tā paša gada septembrī šajā arēnā par pasaules čempioni kļuva ASV basketbola izlase, bet 2012. gada maijā tur jau norisinājās Eirolīgas "Final Four", finālā "Olympiacos" svinot skaistu uzvaru pār Maskavas CSKA.

Savulaik arēnā mājas spēles aizvadīja "Fenerbahce" un "Anadolu Efes", bet šobrīd tur nevienai Eirolīgas komandai nav mājvietas (arēnā spēlē Stambulas "Bešiktaš"). Arēnā ir vietas 16 000 basketbola līdzjutēju.