Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" prezidents: "Cienām Obradoviča lēmumu, taču tas mūs apbēdināja"

Andrejs Siliņš

"Fenerbahce" prezidents: "Cienām Obradoviča lēmumu, taču tas mūs apbēdināja"
Žeļko Obradovičs. Foto: imago images/Bernd Konig/Scanpix

"Mums būs jāizveido sastāvs ar mazāku budžetu nekā iepriekš," Stambulas "Fenerbahce" basketbola kluba prezidents Ali Kocs atklājis, ka jaunajā sezonā basketbola vajadžibām organizācija vairs nevarēs tērēt 30 miljonus eiro, bet jaunu treneri un sastāvu sola sameklēt mēneša laikā.

"Aizvadījām vairākas tikšanās jau sezonas laikā, taču pēc Obradoviča lūguma vienojāmies, ka atliksim jautājumu par jaunu līgumu uz sezonas beigām," Kocs atklāja sarunu vēsturi ar slaveno treneri. "Pēc sezonas, kad bijām sakārtojuši algu izmaksu jautājumu visai komandai, sēdāmies pie galda ar treneri. Tikko tika atvērtas robežas, treneris ieradās Stambulā. Sarunas bija tiešām karstas. Atklājām savas pārdomas, budžetus un to, ko reāli varam izdarīt. Lai gan šosezon bija algu izmaksu kavējumi, apsolījām, ka nākamsezon, budžetam esot mazākam, kavējumu nebūs."

"Tomēr, tāpat kā veidojām sastāvu līdz šim, arī turpmāk pilnībā nodotu sastāva struktūras izveidi trenera ziņā. Arī Žeļko godīgi atklāja visas savas pārdomas un sacīja, ka viņam jāaprunājas ar ģimeni pirms gala lēmuma pieņemšanas. Vēlāk treneris informēja par savu lēmumu, otrdienas vakarā atsūtot vēstuli, kurā atklāja, ka nevēlas trenēt komandu tikai vienu sezonu. Cienām viņa lēmumu, taču tas mūs apbēdināja," sacīja kluba prezidents.

"Obradovičs ir daļa no mūsu ģimenes. Viņa vārds ir viens no vērtīgākajiem "Fenerbahce" vēsturē. Kad varēsim aizvadīt spēles ar līdzjutēju klātbūtni, uzreiz noorganizēsim pateicības ceremoniju, kas pienākas mūsu leģendai," Turcijas bagātākās ģimenes pārstāvis Ali Kocs uzsvēra, ka netur ļaunu prātu uz Obradoviču par aiziešanu no komandas.

"Mūsu attiecības vienmēr turpināsies. Tomēr arī dzīvei jāturpinās. Šajā realitātē mums ātri jāpieņem loģiskākie lēmumi attiecībā pret mērķiem un reālajām iespējām. Mēneša laikā atradīsim jaunu treneri un izveidosim sastāvu. Ar enerģiju, pareizo treneri un sastāvu, kam būs labs atdeves procents pret ieguldījumu, izveidosim labu ceļu. Mums būs jāizveido sastāvs ar mazāku budžetu nekā iepriekš. Dažiem tas var nepatikt, bet mums jārīkojas atbildīgi pret kluba nākotni, jāsper racionāli un rosmīgi soļi tajos apstākļos, kādos esam. Kad apstākļi nākamajos gados uzlabosies, budžetu atkal varēsim palielināt."

Sezonas laikā tika vēstīts, ka "Fenerbahce" budžets aizvadītajā sezonā bija 30 miljonu eiro apmērā un bija sestais lielākais starp visiem Eirolīgas klubiem. Kocs jau iepriekš sacīja, ka Obradovičs var palikt komandā, cik vien ilgi vēlas, taču kluba budžets vairs nebūs 30 miljoni eiro. Par "Fenerbahce" galveno mērķi trenera pozīcijai tiek uzskatīts lietuviešu speciālists un Obradoviča skolnieks Šarūns Jasikēvičs, kuram gan aizvien ir spēkā līgums ar Kauņas "Žalgiri".

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...