Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Treneru rokāde Lietuvā, Maksvītis atgriežas Klaipēdā

Emils Ozerinskis

Treneru rokāde Lietuvā, Maksvītis atgriežas Klaipēdā
Kazis Makvītis
Foto: A.Venskaus/15min.lt

Lietuvas basketbola līgas sudraba medaļas ieguvējas Paņevežas "Lietkabelis" galvenais treneris Kazis Maksvītis vienojies par līgumu ar Klaipēdas "Neptunas", tādējādi atgriežoties Lietuvas ceturtajā spēcīgākajā vienībā. Savukārt par galveno pretendentu uz "Lietkabelis" galvenā trenera amatu tiek uzskatīts līdzšinējais "Neptunas" treneris Daiņus Adomaitis.

Aizvadītajā sezonā Kazis Maksvītis Paņevežas "Lietkabelis" komandu aizveda līdz nacionālā čempionāta sudraba medaļām. Pamatturnīrā ar 25 uzvarām 36 spēlēs Paņevežas komanda ieņēma trešo pozīciju, bet izslēgšanas spēļu pusfinālā ar 3-1 izdevās pieveikt Viļņas "Lietuvos Rytas". Nacionālā čempionāta finālā "Lietkabelis" ar 4-1 piekāpās Lietuvas basketbola flagmanim Kauņas "Žalgiris". ULEB Eirokausā Paņevežas komanda sasniedza Top-16 kārtu.

Neskatoties uz sekmīgo sezonu, Maksvītis nolēmis mainīt darba vietu, atgriežoties Klaipēdā, kuras komandu trenēs pēc divu sezonu pārtraukuma. Lietuviešu treneris atklājis medijam 15min.lt, ka Klaipēdas komanda ir viņa pirmā basketbola mīlestība. Tieši ar Klaipēda klubu Maksvītis izcīnījis savas pirmās lielās uzvaras Lietuvas čempionātā. Netālu no Lietuvas-Latvijas robežas uzaugušajam trenerim bijis grūti pieņemt lēmumu nepagarināt līgumu ar "Lietkabelis". Tomēr Klaipēdas variantam par labu runājuši ģimenes apstākļi, kas ļāvuši trenerim izšķirties par labu "Neptunas" variantam.

Klaipēdas "Neptunas" aizvadītajā sezonā Lietuvas čempionāta pamatturnīru noslēdza ar 21 uzvaru 36 spēlēs, kas deva ceturto vietu pēc regulārās sezonas. Izslēgšanas spēļu pusfinālā Klaipēdas basketbolistiem izdevās paņemt vienu uzvaru pret Kauņas "Žalgiris" vienību, savukārt bronzas sērijas izšķirošajā, piektajā cīņā "Neptunas" piekāpās Viļņas "Lietuvos Rytas". Savukārt FIBA Čempionu līgas turnīrā "Neptunas" sasniedza izslēgšanas spēļu astotdaļfināla kārtu.

Kazis Maksvitis trenera karjerā vadījis Lietuvas čempionāta komandas Kauņas "Aisčiai", Viļņas "Sakalai", Klaipēdas "Neptunas" un Paņevežas "Lietkabelis". Savukārt ar 1992. gadā dzimušajiem lietuviešu basketbolistiem Maksvītis izcīnīja visu vecumu Eiropas čempionātu zelta medaļas un U-19 Pasaules čempionāta zeltu, turnīrā ka norisinājās Latvijā.

Pretējā virzienā no Klaipēdas uz Paņevežu varētu doties Lietuvas izlases galvenais treneris Daiņus Adomaitis, liecina Lietuvas medijos atrodamā informācija. Tomēr pagaidām oficiāli šī pāreja vēl nav notikusi. Kā vēl viens kandidāts uz "Lietkabelis" trenera amatu tiek minēts pēdējais "ASK Rīga" treneris Donalds Kairis.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt