Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Khimki" par 100 000 dolāru no "Crvena Zvezda" izpērk Dženkinsu

"Khimki" par 100 000 dolāru no "Crvena Zvezda" izpērk Dženkinsu
Čārlzs Dženkinss
Foto: PA Images / Scanpix

ULEB Eirolīgas atgriešanās sezonai turpina bruņoties Maskavas apgabala "Khimki" - par jaunāko komndas papildinājumu kļuvis amerikāņu aizsargs Čārlzs Dženkinss, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Belgradas "Crvena Zvezda".

28 gadus vecais Dženkinss pagājušajā sezonā pēc viena gada pārtraukuma atgriezās "Zvezda" rindās, kur spēlēja jau no 2013. līdz 2015. gadam. Sekoja ne visai izteiksmīga sezona Milānas komandā un pēc tās atgriešanās Belgradā. Ar Serbiju Dženkinsam ir īpaša saikne, jo 2015. gadā basketbolists saņēma Serbijas pilsonību.

Pagājušajā sezonā Eirolīgā Dženkinss vidēji spēlē 26 minūtēs guva 9,4 punktus, atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles, , pārtvēra 2,1 bumbu un izcīnīja 1,9 atlēkušās bumbas, šajās kategorijās sasniedzot labākos rādītājus karjerā. Lai gan basketbolistam bija spēkā līgums ar Serbijas čempioni vēl uz nākamo sezonu, "Khimki" izpirkusi spēlētāja līgumu par 100 000 dolāru.

191 centimetru garais Dženkinss, kuru 2011. gadā ar 44. numuru nodraftēja Goldensteitas "Warriors", Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīja divas sezonas, pārstāvot "Warriors" un "76ers" vienības un 110 spēlēs vidēji gūstot 3,7 punktus, kā arī atdodot 1,9 piespēles.

"Khimki" vietu nākamās sezonas Eirolīgā nodrošināja pēc iekļūšanas VTB Vienotās līgas finālā, kur atzina Maskavas CSKA pārākumu.

Vācijas čempione Bambergas "Brose" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par Itālijas izlases aizsarga Daniela Haketa piesaistīšanu, savukārt Stambulas "Anadolu Efes" nākamajā sezonā vairs nepārstāvēs Tailers Hanīkats un Dešons Tomass.

Izmantotie resursi:
KK Crvena zvezda


Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
2

Eirolīgas pārspēles: vai Lomaža un Banki "Virtus" pārtrauks neveiksmju sēriju?

ULEB Eirolīgā šovakar gaidāmas pirmās divas no trim pārspēlēm, un Riharda Lomaža pārstāvētais un Lukas Banki trenētais Boloņas "Virtus" plkst. 21.00 ciemosies pie Stambulas "Efes".
Andrea Trinkjēri un Rolands Šmits. Foto: BC Žalgiris Kaunas
2

Žurnālists: Trinkjēri tuvojoties sadarbības turpināšanai ar Kauņas ''Žalgiris''

Lietuviešu basketbola žurnālists Donāts Urbons vēstī, ka itāļu speciālists Andrea Trinkjēri esot tuvu līguma pagarināšanai ar Lietuvas basketbola flagmani Kauņas ''Žalgiris'', ko pārstāv arī Rolands Šmits.
Kitija Laksa un Kamija Smola 2024. gada 14. aprīlī. Foto: EuroLeague Women
15

Kitija Laksa – Eirolīgas čempione

Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes (16-2) svētdien, 14. aprīlī, Mersinā uzvarēja "Villeneuve d`Ascq" (11-8) ar 106:73 un otro gadu pēc kārtas triumfēja FIBA Eirolīgā. Kitija Laksa nopelnīja pirmo titulu. Prāgas USK bronzas spēlē sagrāva "Mersin" – 95:67.